5 fouten die fataal zijn voor je sieraden

Verzorging van je sieraden
Een ongeluk zit in een klein hoekje en een foutje is zo gemaakt. Houd je waardevolle sieraden lang mooi door ongelukjes te voorkomen...
Mooie sieradenset om cadeau te geven voor de feestdagen
Heb je dat ook wel eens, dat je cadeautjes krijgt waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten? Het zoveelste luchtje wat je vindt stinken? Of die lelijke bloemenvaas die totaal niet in je interieur past?
Misverstanden sieraden
Als je het over sieraden hebt, zijn er nogal wat misverstanden die heersen. Mensen geven er een uitleg aan, al dan niet gefundeerd, en dit kan zomaar een eigen leven gaan leiden. We sommen enkele van de veel voorkomende misverstanden als het over sieraden gaat op.
Gouden ring van Monique
De sieraden die ik maak voor mijn klanten hebben vaak een bijzonder verhaal. Moniek kreeg een sieraad van haar vriend (spoiler: nu haar man), waarmee verleden, heden en toekomst letterlijk en figuurlijk met elkaar versmolten.
Bruidssieraden met kleur
Het standaardproces van verloven en daarna trouwen is jaren of misschien wel eeuwen een goed gebruik geweest. Eind 20steeeuw nam het te trouwen aantal koppels af en werd het veel meer samenwonen.
hersteld-erfstuk-met-epoxy-steentjes4
Erfstukken zijn voor de meeste mensen erg dierbaar en als deze dan na al die jaren kapot gaan is dat ook vaak erg verdrietig. Soms kiezen mensen ervoor om sieraden om te laten smelten naar iets nieuws
Danielle Korpershoek
Steeds vaker krijg ik het verzoek om as van een overleden dierbare te verwerken in een sieraad. Ik vind dat een heel eervolle opdracht, waar ik veel tijd en aandacht aan besteed. Aan zo’n sieraad zit altijd een bijzonder verhaal. Dat geldt ook voor de ring die Daniëlle Korpershoek bij mij liet maken.
gereedschappen-van-een-goudsmid
Wat zijn de top 5 gereedschappen van een goudsmid? Neem een kijkje in mijn atelier. Ik vertel het je graag
Exclusief handgesmeed door Daan
Edelstenen verwerkt in oorbellen, zijn er in de meest uiteenlopende vormen. Er is geen sieraad dat de edelsteen zo veelzijdig laat zien dan een steen in een oorbel dat kan.
Unieke gouden handgesmede ring met organische ontwerp
Trouwringen van je (groot)ouders hebben vaak een enorme emotionele waarde, maar zijn niet altijd draagbaar, bijvoorbeeld doordat de stijl jou niet aanspreekt of omdat de maat je niet past. Heb je er wel eens aan gedacht om de trouwringen te laten vermaken?
Bijzondere hangers met as
Deze bijzondere hangers met as maakte ik voor moeder en dochter. Beide zochten ze hun favoriete kleur uit om te gebruiken voor de hangers in RVS. De as is verwerkt tussen een handgeschilderd kunstwerkje en een glassteen, daardoor is de as dus ook zichtbaar, maar zal niemand het direct herkennen als as.
Sieraden van Daan
Die vraag krijg ik ook steeds vaker. Hoe herken je nou eigenlijk de sieraden van Daan? Sommige van jullie zullen het herkennen aan de vormen, de kleurgebruik of de afwerking. Maar als je daar niet zeker van bent kun je ook op zoek gaan naar het 'verantwoordelijkheidsteken'.
Bruidssieraden met de kleur groen
Het trouwseizoen is in aantocht! Het voorjaar en de zomer zijn dé seizoenen waarin getrouwd wordt. Voor de een is het dé dag van haar leven en voor de ander is het een speciale en vooral gezellige dag met familie en vrienden.
Open atelier Art by Daan
Zaterdag 26 maart is het weer zover, dan houd ik een open atelier. Dus wil je langskomen om gewoon eens te kijken, mij te ontmoeten of om iets te bespreken dan is nu je kans!
Ring met een verhaal
De sieraden die ik maak voor mijn klanten hebben vaak een bijzonder verhaal. Zo wilde Dushique een moeilijke periode afsluiten met een mooie ring. Lees hier verder!
Keum Boo met goudpasta
Heerlijk vind ik dat, experimenteren met materialen, vormen en kleuren. Zo stuitte ik onlangs ook op de Koreaanse techniek Keum Boo en daar heb ik mijn tanden in vastgebeten!
Handgemaakte sieraden
Ik hoor wel eens dat zo nu en dan reflecteren goed voor je is. Ik heb op een spaarzaam rustig moment even de gedachten terug laten gaan. Ik deel graag mijn gedachten met jullie.

Categorieën

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Meest gelezen