De betekenis van kleuren in je kleding

Kleren maken de man, sieraden maken de vrouw

Iemands kleding bepaalt het aanzien dat hij krijgt. Dit kan gaan om het merk, maar ook de stijl of kwaliteit. En niet te vergeten: de kleur! Als je met aandacht kijkt naar de kleuren die je draagt, dan geven de gekozen kleuren je de energie die je nodig hebt. De kleur die je draagt kan er eveneens voor zorgen dat iemand z’n gevoel over jou wordt beïnvloed, positief of negatief. Dit geldt ook voor je sieraden.

Doordat je de kleur draagt die op dat moment bij je innerlijke stemming past, ga je met een goed gevoel en zelfverzekerd op pad. Kies de juiste kleur kleding, schoenen en sieraden om ervoor te zorgen dat je hoofd, lichaam, hart en ziel in balans zijn. In deze blogreeks wordt uitgelegd welke kleur je het beste kunt kiezen bij je gevoel of humeur.

Wat betekent de kleur Mauve?
Mauve is een kleur die niet zo vaak wordt gezien in de modewereld, maar die toch een sterke betekenis heeft. Het is een paarse kleur met een vleugje grijs en bruin, waardoor het een ingetogen en mysterieuze uitstraling heeft.
Unieke broche met bruine steen
Als we denken aan de kleur bruin, denken we vaak aan de aarde en de natuur. Bruin is een aardse kleur die ons doet denken aan hout, leer en andere natuurlijke materialen. Het is een kleur die zorgt voor warmte en gezelligheid.
Grote opvallende zilveren ring met emaille zwart
Tijdloos en krachtig: ZWART Zwart is een kleur die veel wordt gedragen. Het is een veelzijdige kleur die bij veel gelegenheden past en die door veel mensen wordt gewaardeerd. Zwart straalt kracht en zelfverzekerdheid uit en is daarom vaak de kleur van keuze voor mensen die willen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen.
Welke sieraden passen bij groene ogen?
Groene ogen zijn prachtig en kunnen nog mooier worden gemaakt met de juiste gekleurde sieraden. Het juiste sieraad kan de kleur van je ogen accentueren en ervoor zorgen dat je ogen er nog mooier uitzien. Hieronder vind je enkele tips om de kleur van je ogen te benadrukken met gekleurde sieraden.
Zilveren oorbellen met witte stenen en zoetwaterparels - handgemaakt
Wit is een kleur die vaak over het hoofd wordt gezien. Het wordt vaak gezien als een basis kleur die alleen gebruikt wordt om andere kleuren te accentueren. Maar wit is zoveel meer dan dat.
handgemaakte-oorbellen-goudkleurig-met-zwarte-steen-stekers7
Goud is een kleur die altijd in de mode blijft en staat voor luxe, rijkdom en succes. Het is een kleur die geassocieerd wordt met de zon, waardoor het voor warmte en positiviteit staat. Van oudsher werd goud al gebruikt als betaalmiddel en versiering.
Kleurrijke handgemaakte sieraden
Sieraden zijn de perfecte manier om je look af te maken en een persoonlijk accent toe te voegen. Maar hoe weet je welke kleur sieraden het beste bij jou past?
Oorbellen met sterrenregen
Tijdloos en elegant. Woorden die perfect aansluiten bij de kleur zilver. Waar kleuren als goud, roségoud en brons meer trendgevoelig zijn is zilver een stabiele factor. Zilver is een klassieke kleur. 
Welke kleuren geven je energie?
Er zijn wat algemene regels over kleuren die je energie kunnen geven, kleuren die staan voor inspiratie, passie en vreugde. Denk hierbij aan verschillende roodtinten, oranje en warm geel. Maar eigenlijk is energie krijgen van kleuren heel persoonlijk en is het meer dan de voor de hand liggende kleuren.
Unieke handgesmede ring met paarse steen en parelmoer
Parelmoer is een veelzijdige kleur. De kleur van de parelmoer zelf is grijswit te noemen, maar doordat parelmoer iriserend is, kun je er alle kleuren van de regenboog in zien. Iriserend betekent dat het licht dusdanig gebroken wordt dat de stof verschillende kleuren weerkaatst.

Categorieën

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Meest gelezen