Een grote ring past iedereen 💍

Er zijn mensen die denken, omdat ze bijvoorbeeld kleine of brede handen hebben, dat een grote ring dragen niet mooi is. Maar niets is minder waar. Bij ieder type hand past een grote ring. Alleen moet je ervaren wat je hand doet verfraaien en wat niet.

Een grote ring als statement, verfraaiing of beide?

Uiteraard bepaal je zelf of je het belangrijk vindt of een grote ring je hand mooier maakt of niet. Je kan een grote ring ook als statement dragen. En dan is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om beide aspecten te combineren. Waar moet je op letten?

Maak een statement met een grote ring

Een statement maak je met een grote ring die opvalt en dat kan werkelijk van alles zijn. Met kleuren kan je een statement maken, denk bijvoorbeeld aan kleding in één (sobere) kleur en dan een grote ring met een opvallende kleur. Het hoeft niet fluoriserend te zijn om op te vallen, maar als de kleur sterk is, zal deze zeker opvallen. Daar maak je een statement mee.

Natuurlijk kan de vorm van de grote ring ook dusdanig opvallend zijn dat deze opvalt. Zorg er altijd voor dat je geen andere ringen draagt. Dat kan de aandacht van je statement verleggen. Als je toch nog een sieraad wil dragen, neem dan bijpassende oorbellen. Dat zit in letterlijke zin het meest ver van je hand. In de zomermaanden kan je ook voor een bijpassende enkelband kiezen. Overigens hoeft het matchen niet in dezelfde grootte te zijn als je ring, als de kleur of de vorm goed combineert is dat ook prima.

Verfraai je hand met een grote ring

Gaat het bij een grote ring slechts om een mooi sieraad te dragen en je outfit af te maken, dan is de vorm van je hand belangrijk. Welk edelmetaal je gebruikt is heel persoonlijk, maar de vorm is bepalend. Wil je je hand/je vingers langer doen lijken, dan is de ovale vorm het beste. Een klein handje lijkt net iets forser als je een grote vierkante of ronde ring draagt.

Wil je een klein handje ook klein houden, dan kan je nog steeds een grote ring dragen, maar kies dan voor een grote ring waar wat kleine aspecten in verwerkt zijn. Het detail wordt dan net even belangrijker. Denk aan edelstenen of bewerkt edelmetaal.

Wat moet altijd goed zijn?

Wat in iedere situatie belangrijk is, is de maat van je ring. Een te krappe ring ontsiert en kan je vingers op ‘worstjes’ laten lijken, ook al zijn je vingers niet dik. Een te grote ring gaat draaien om je vinger en dat valt in negatieve zin op. Als mensen continu aan hun handen zitten (om de mooie grote ring op zijn plaats te houden), kan dat soms zelfs irritatie geven bij de ander of je lijkt nerveus. Je bereikt dus het tegenovergestelde.

Wanneer zit een ring eigenlijk goed? Nou eigenlijk moet je de ring normaal over je knokkels kunnen verplaatsen en je moet enkele minimeters speling hebben als de ring op zijn plaats zit. De ring, zeker een grote, moet niet over je vinger gaan glijden (bijvoorbeeld door het gewicht). Een ring moet gewoon op zijn plaats blijven zitten. Kijk dus goed uit als je een ring gaat kopen. Niet te koude vingers, want dan worden je vingers dunner en niet bloedheet, dan zwellen je vingers ietwat op. Weet je je ideale maat niet, er zijn kunststof schuifjes (met maten er op) die je om je vinger kunt doen. Door deze losser of strakker te zetten kom je bij je ideale maat uit. Zo eenvoudig kan het zijn.

Ja, bij ieder type hand past een grote ring. Het is alleen belangrijk om te ervaren wat je hand verfraait en wat niet.

De maat van de ring. Een te krappe ring ontsiert en een te grote ring gaat draaien om je vinger.

Met kleuren of vormen kan je een statement maken. Zorg ervoor dat de ring opvalt en draag geen andere ringen om de aandacht niet te verleggen. Bijpassende oorbellen of een enkelband kunnen wel.

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Ringen van Jef
Mijn klanten komen overal vandaan. Soms vinden mijn sieraden zelfs hun weg naar het buitenland! Zo heeft Jef uit Duitsland al een paar keer voor mijn ontwerpen gekozen. Lees hier waarom.
Sieradendoosjes
Het woord ‘verrassen’ heeft iets in zich waar je mondhoeken van opkrullen als het wordt uitgesproken. Letterlijk is de betekenis dan ook ‘onverwachts blij maken’.
Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.