Het duurde 5 jaar voordat ik dit onder de knie had… 😨

Je zal misschien wel eens ergens hebben gelezen dat ik voor mijn kunstenaarschap nog een heel ander leven heb gehad, ooit liet ik mij wijsmaken dat je met creativiteit geen geld kon verdienen en omdat het bloed kroop waar het niet gaan kon, begon ik op mijn 19e een reclamebureau, toch een beetje creatief 😏! Daar werd ik heel goed in en alles wat ik wilde en wat ik vond dat nodig was, dat maakte ik mezelf eigen. Nou ja, toen kwam burn-out 1 en daarvan had ik schijnbaar nog niets geleerd want er kwam ook nog een burn-out 2. 

Het kwartje begon inmiddels wel te vallen, dat ik misschien toch met dingen bezig was, die ik mezelf heel handig had aangeleerd, maar die niet helemaal in mijn aard lagen. Dus werd het tijd om mezelf opnieuw uit te vinden. Ik ben eigenlijk geen harde zakenvrouw, ik wil eigenlijk niet dat mensen mijn agenda beheren. Ik wil ook niet aan andermans verwachtingen voldoen en ik wil al helemaal niet de hele dag gebeld worden over dingen waar ik op dat moment niet mee bezig ben. Dus corona kwam en ik had ineens zeeën vol tijd om aan de slag te gaan met mijn sieraden en kunst….

Sommige eigenschappen zijn heel handig als je een reclamebureau hebt, maar vreselijk onhandig als je bezig bent met het creëren van sieraden. De grootse eigenschap die mij in de weg zat bij het maken van mijn sieraden was ‘doordouwen’ om iets af te maken, terwijl ik er eigenlijk al geen zin, geen geduld of geen energie meer voor had… Maar gewoon omdat het af moet. Nou ik kan je vertellen, er zijn nogal wat projecten in de prullenbak beland nadat ik ze ‘nog even af wilde maken’. Bijvoorbeeld als het met solderen niet lukt, net even iets te heet maken en… het smelt!

Mijn god, als ik daar op terug kijk vraag ik me ook af waarom het zo lang heeft geduurd voordat dat kwartje gevallen is. En zelfs vandaag de dag nog moet ik mezelf streng toespreken om het niet ‘nog even af te maken’ en gewoon te accepteren dat het vandaag niet meer lukt en te wachten op een nieuwe frisse dag met frisse energie…

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper