Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Hoe onze droom veranderde in een nachtmerrie

Licht aan het einde van de tunnel

Wellicht heb je iets meegekregen van het avontuur, we hebben vorig jaar het drastische besluit genomen om te gaan verhuizen naar de andere kant van het land, mega spannend! Van het Westland naar het pittoreske Minnertsga in Friesland. Want daar hadden we ons droomhuis gevonden, dachten we….

Direct na de verhuizing kwam al snel de teleurstelling. De ‘liefde’ die de oude bewoners zouden hebben gehad voor het huis zagen wij nergens meer terug. Want we kwamen direct vreemde dingen tegen. Dichtgeschilderde ramen, ontbrekende sleutelgaten 🧐, houtrot, levensgevaarlijke electra en de rest zal ik je besparen 🧐… Ook de bouwtechnische keuring had dit allemaal over het hoofd gezien! We dachten toen nog dat we gewoon een oplossing konden vinden met de 70-jarige verkopers, maar de reactie luidde: Wij weten van niets, succes ermee! 😱

Zijn we opgelicht?

Via de rechtsbijstand kwamen we er al snel achter dat we er weinig mee konden, want ‘ouderdomsclausule’ en de bouwtechnische keurder bleek zijn algemene voorwaarden ook goed dichtgetimmerd te hebben. Maar goed, we waren nog steeds vol goede moed dus schouders eronder en door.

De droom van een eigen atelier sprong ook al snel uit elkaar en tot overmaat van ramp waaide er in december nog een storm over het huis met flinke schade tot gevolg en begonnen wij ons af te vragen wat er eigenlijk nog over was van onze droom? En hoe je na zoveel tegenslag nog positief kunt blijven? Maandenlang ben ik bezig met ‘trucjes’ te verzinnen om mezelf te motiveren en aan het werk te krijgen. Ik doofde mijn gedachten met muziek. Terwijl ik tussen de rommel half in de woonkeuken/woonkamer zat te werken, met alle bijkomende frustraties. Niet genoeg ruimte, niet genoeg licht, ik was 75% van mijn tijd aan het zoeken naar spullen 🤯. Ik kon geen tafeltjes, schilderijen en kerstballen maken… Er leek maar geen einde te komen aan dat donkere gat.

Maar het tij lijkt zich toch te keren

Tot het nieuwe jaar, ik was er klaar mee. Ik heb gezocht, gebeld, gevraagd, gebudgetteerd, gehuild en gevonden en nu blijkt er eindelijk toch een lichtpuntje te zijn in ons donkere gat. Binnenkort krijg ik de sleutel van mijn nieuwe atelier 💖. Kan ik straks eindelijk weer doen wat ik het allerliefste doe, mooie dingen maken! Daarnaast kunnen we dan eindelijk aan de slag om van ons huis een thuis 🏠 te maken.

Wil je iets doen?

Veel mensen hebben mij gevraagd of ze mij konden helpen en daar heb ik eens over nagedacht. We zijn er nog lang niet. Er zijn kleinigheidjes die je zou kunnen doen om mij te helpen met de droom die we nog steeds hebben.

  • Kom gezellig (samen) shoppen als mijn atelier klaar is!
  • Koop je iets moois voor jezelf of een geliefde in mijn webshop! Ik heb een functie ‘fooi’ toegevoegd in het afrekenproces.
  • Wil je nog iemand blij maken met een leuk cadeau? Overweeg dan een cadeaubon, een pocket-hug, sokken of kunstkaarten.
  • Doneer je oude (zilveren of gouden) sieraden.
  • Stuur mij kleine verzenddoosjes of Art by Daan verpakkingen.
  • Maak iets over via ❤️ https://bunq.me/dlooije

Postbus 9, 9040 AA Berlikum (FR) is het adres.

Dan hoop ik dat ik hier ooit een stukje verder kan schrijven met iets dat eindigt op ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Bedankt dat je mijn verhaal wilde lezen!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper