Cadeauverpakking sieraden
Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s.
Handgesmede vierkante ring met steen
We staan er vaak niet bij stil, maar men gaat er automatisch vanuit dat een volwassene bepaalde “afmetingen” heeft. Als je bijvoorbeeld kleding wilt kopen, dan ga je naar de reguliere maten of naar de grote maten.
diamant-in-een-ring
Als je een diamanten sieraad bezit, wil je natuurlijk dat deze er altijd sprankelend en glanzend uitziet. Maar soms merk je dat je diamant dof is geworden en zijn glans verloren heeft. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je diamant weer te laten schitteren als nieuw.
Unieke broche met bruine steen
Als we denken aan de kleur bruin, denken we vaak aan de aarde en de natuur. Bruin is een aardse kleur die ons doet denken aan hout, leer en andere natuurlijke materialen. Het is een kleur die zorgt voor warmte en gezelligheid.
Sieradentrends najaar winter 2023 2024
Als de zomer nog niet eens in aantocht is, ben je normaal gesproken nog niet met de herfst bezig. En toch zijn de trends van najaar 2023 al wel bekend.
Ik krijg regelmatig vragen over de edelstenen die ik verwerk in mijn sieraden. Het valt me steeds vaker op dat er ook nogal wat mensen zijn die onbewust de steen kiezen die bij hun geboortemaand hoort. Tijd om er eens wat aandacht aan te besteden.
Vermaken van oude trouwringen met behoud van gravure
Vandaag wil ik graag een bijzondere opdracht met jullie delen die ik mocht uitvoeren voor een zeer gewaardeerde klant. Het gaat over het transformeren van oude trouwringen van haar ouders naar twee nieuwe, unieke ringen met behoud van de gravure en de herinneringssteen.
Grote opvallende zilveren ring met emaille zwart
Tijdloos en krachtig: ZWART Zwart is een kleur die veel wordt gedragen. Het is een veelzijdige kleur die bij veel gelegenheden past en die door veel mensen wordt gewaardeerd. Zwart straalt kracht en zelfverzekerdheid uit en is daarom vaak de kleur van keuze voor mensen die willen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen.
Friessche vlag
Graach stel ik my oan jim foar. Myn namme is Daniëlle Looije, en sûnt koart bin ik mei myn atelier ferhúze nei it ferheljende Fryslân.
Herdenkingssieraad met paardenhaar
Veel sieraden die ik voor mijn klanten maak hebben een persoonlijk verhaal. Zo kwam Janneke bij mij met een bijzonder verzoek. Lees hier hoe speciaal de band tussen mens en dier kan zijn, en hoe een sieraad die band kan bekrachtigen.
Subtiele RVS oorbellen met handgemaakte roze/groene steen
Het is algemeen bekend dat oorbellen een geweldige manier zijn om elke outfit een extra touch te geven. Of je nu gaat voor kleine, subtiele studs of juist grote, opvallende hangers, oorbellen kunnen een prachtige aanvulling zijn op je stijl. Maar wist je dat het gewicht van de oorbellen dat je draagt, invloed kan hebben op je oorlellen?
Hanger met asverwerking
Als goudsmid maak ik vaak sieraden met een persoonlijke touch, maar de hanger die ik onlangs voor een klant heb mogen maken was echt een van mijn meest bijzondere creaties tot nu toe. Het was namelijk niet alleen een mooie hanger, maar ook een emotioneel geladen object voor de klant.
Unieke bijzettafel voor Car Penter
Als kunstenaar krijg ik soms bijzondere opdrachten. Zo ook deze keer, toen ik gevraagd werd om een tafelblad te maken met daarin een kunstwerk voor Car Penter, een bedrijf dat maatwerk luxe interieurs voor campers maakt. Ik vond het een hele eer dat ze mij uitgekozen hadden om iets speciaals te maken voor hun klanten.
Unieke zilveren alliance ringen
Mohs-hardheid is een schaal die wordt gebruikt om de relatieve hardheid van mineralen te meten. De schaal loopt van 1 tot 10, waarbij 1 de zachtste mineralen zijn en 10 de hardste mineralen. De schaal is vernoemd naar Friedrich Mohs, een Duitse mineraloog die deze schaal in 1812 bedacht.
Handgemaakte sieraden Westland
In deze aflevering gaat Frénk het gesprek aan met de in Naaldwijk geboren Daniëlle Looije. Ze verkoopt haar eigen gemaakte sieraden en kunst.
Handgesmede as hanger kleurrijk
Toen de klant bij mij kwam voor het maken van deze hanger, was het voor haar belangrijk om een tastbare herinnering te hebben aan haar ouders.
Minnertsga
Na vele jaren van creatief avontuur in het Westland, hebben we besloten om te verhuizen naar het schilderachtige Minnertsga (Friesland). Hoewel ik deze prachtige regio ga missen, kan ik ook niet wachten om mijn artistieke horizon te verruimen en nieuwe inspiratie op te doen.
Welke sieraden passen bij groene ogen?
Groene ogen zijn prachtig en kunnen nog mooier worden gemaakt met de juiste gekleurde sieraden. Het juiste sieraad kan de kleur van je ogen accentueren en ervoor zorgen dat je ogen er nog mooier uitzien. Hieronder vind je enkele tips om de kleur van je ogen te benadrukken met gekleurde sieraden.