Handgemaakte sieraden ♥ Binnen 48 uur verzonden ♥ Gratis verzending vanaf € 50,-* ♥ Klanttevredenheid 9,8/10 

DutchEnglish
exclusieve handgemaakte sieraden
Danielle looije kunstenaar en edelsmid westland

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Sieraden trends 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Misschien is ‘trends in sieraden’ als titel maar deels correct. In sieraden heb je zeker trends, maar meestal niet seizoensgebonden (zoals bijvoorbeeld bij kleding). Wat met sieraden steeds belangrijker wordt, en misschien zelfs meer dan slechts een trend, is je als individu vertegenwoordigd zien in je sieraad. Die vertegenwoordiging gaat gepaard met het maken van een statement. Hoe werkt dat?

Hoe draag je sieraden?

De meeste mensen snappen wel dat je een grote grove armband niet moet combineren met een klein fijn geschakelde ketting. Zeker bij grove sieraden combineert men meestal maximaal een tweetal zaken. Denk hierbij aan een armband met oorbellen of een ketting met een ring. Tussen de regels door lees je hieruit dat de sieraden niet te dicht bij elkaar gedragen moeten worden. Een grote grove ketting met bijpassende oorbellen is rond het gezicht en bovenlichaam erg veel en kan zelfs té veel zijn.

Een statement maken met een mooi groot opvallend sieraad kan dan te diffuus worden. Mensen kijken je aan en worden door bijvoorbeeld die grote ketting en mogelijk grote bewegende oorbellen afgeleid. Niet goed dus.  Die grote grove ketting kan je wel combineren met bijvoorbeeld een bijpassende ring. De meeste mensen gebruiken hun handen in meer of mindere mate tijdens een gesprek en dat geeft een rustiger beeld. Je sieraden kunnen op deze wijze een verlengstuk van jezelf worden en je totaalbeeld versterken en je kan er desgewenst dus ook een statement mee maken.

Hoe geef je invulling aan het individu vertegenwoordigd zien in je sieraad?

Jezelf vertegenwoordigd zien in een sieraad kan op veel manieren. Het gemakkelijkste lijkt de kleur. Heb je één of enkele lievelingskleuren, dan kan je je daarop focussen. Vaak heb je in je lievelingskleuren ook verschillende kledingstukken. Als je kleur in je sieraden kiest en je gaat het combineren met je kleding, dan is het belangrijk dat het óf ton-sur-ton is óf sterk afwijkend maar in dezelfde kleurenrange past. Anders haal je mogelijk het beoogde effect onderuit.

Een andere mogelijkheid is de vorm. Je hebt klassieke vormen en moderne vormen, met extra ‘versiering’ bij het zilver of juist heel strak vormgegeven. Wat spreekt je als mens het meeste aan, wat past bij je en dit alles kan je dan ook nog combineren met de grootte van het sieraad. Mogelijkheden te over.

In het verleden werd wel eens gezegd dat iemand met een kleine smalle pols vooral een grote armbanden moest dragen. Maar dat is inmiddels ook achterhaald. Waar het om gaat is dus het individu te benadrukken met één of hooguit twee items om je outfit te completeren. Dit kan iets tijdelijks zijn, maar kan ook tijdloos zijn. Zolang het maar passend is bij jouw als individu.

Handgemaakte sieraden trends voor 2021

Meer lezen?

Verzorging van je sieraden

Verzorging sieraden

Je hebt eindelijk het perfecte sieraad gevonden! Deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk koesteren, maar hoe zorg je ervoor dat je sieraden zo lang mogelijk mooi blijven?

Lees verder »

Tijdens feestdagen kan het soms tot 5 werkdagen duren voor je pakketje wordt bezorgd, bestel dus op tijd!

Previous
Next

10% korting ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling. De cadeaucode krijg je in je mailbox! 

* Kunst, tafels en de UniQ✤ collectie uitgesloten

Handgemaakte sieraden

Een andere kleur of maat laten maken?

Elke schildering is uniek en is geen tweede keer te maken. Wel kan ik kijken of er een ander kunstwerkje beschikbaar is die bij je wensen past. Vul onderstaand formulier in en ik stuur je een mail met de mogelijkheden.

Lieve ____,

Ik zag dit gave artikel voorbijkomen en vroeg me af of je nog inspiratie zoekt voor ____.

Liefs ____.

Maathulp ring

Veel ringen zijn verstelbaar, maar niet onbeperkt. Daarom is het handig om te weten wat ongeveer je ringmaat is. Vind je het lastig om de juiste maat te bepalen? Je kunt in de webshop een ringmaat opmeter bestellen of met onderstaande maattabel en tips aan de slag. 

* De omvang van je vingers wordt o.a. beïnvloed door temperatuur en omstandigheden (zwangerschap, hormonen, ziekte). Meet  je vinger op een zo neutraal mogelijk moment.

Tip 1: Meet de diameter van jouw favoriete ring
De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Je kunt de binnendiameter van deze ring eenvoudig opmeten met een liniaal.

Tip 2: Meet de omtrek van je vinger
Pak een meet lint of touwtje en wikkel deze om je vinger. Noteer vervolgens het aantal millimeters en kijk in de maattabel welke ringmaat hier het dichtstbij in de buurt komt.  

Ringmaat meten

Maathulp armband

Ben je verliefd geworden op een mooie armband en wil je zeker weten dat hij past? Bij alle armbanden vermeldt ik de exacte maat, daarnaast zijn veel armbanden ook verstelbaar, waardoor ze geschikt zijn voor elke pols. 

Zo kun je controleren of de armband past

Tip 1: Meet de lengte van je favoriete armband
Heb je al een armband die lekker zit? Leg er dan een liniaal of meetlint langs en meet het aantal centimeters. 

Tip 2: Meet de omtrek van je pols
De omtrek van je pols meet je met een meetlint. Doe een meetlint om je pols op de manier hoe je een armband lekker vind zitten. Dus niet te strak.

Maathulp ketting

Ben je opzoek naar een ketting, maar vind je het lastig om de juiste lengte te bepalen?  Bij al onze kettingen vermelden we de exacte afmeting en daarnaast zijn veel van onze kettingen in maat verstelbaar door middel van een verlengketting. 

Met onderstaande maattabel help ik je op weg bij het vinden van de perfecte ketting lengte.

Lengte bijzondere sieraden