Sieraden trends 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Zwart leren wikkelarmband met parelmoerkleurige steen

Misschien is ‘trends in sieraden’ als titel maar deels correct. In sieraden heb je zeker trends, maar meestal niet seizoensgebonden (zoals bijvoorbeeld bij kleding). Wat met sieraden steeds belangrijker wordt, en misschien zelfs meer dan slechts een trend, is je als individu vertegenwoordigd zien in je sieraad. Die vertegenwoordiging gaat gepaard met het maken van een statement. Hoe werkt dat?

Hoe draag je sieraden?

De meeste mensen snappen wel dat je een grote grove armband niet moet combineren met een klein fijn geschakelde ketting. Zeker bij grove sieraden combineert men meestal maximaal een tweetal zaken. Denk hierbij aan een armband met oorbellen of een ketting met een ring. Tussen de regels door lees je hieruit dat de sieraden niet te dicht bij elkaar gedragen moeten worden. Een grote grove ketting met bijpassende oorbellen is rond het gezicht en bovenlichaam erg veel en kan zelfs té veel zijn.

Een statement maken met een mooi groot opvallend sieraad kan dan te diffuus worden. Mensen kijken je aan en worden door bijvoorbeeld die grote ketting en mogelijk grote bewegende oorbellen afgeleid. Niet goed dus.  Die grote grove ketting kan je wel combineren met bijvoorbeeld een bijpassende ring. De meeste mensen gebruiken hun handen in meer of mindere mate tijdens een gesprek en dat geeft een rustiger beeld. Je sieraden kunnen op deze wijze een verlengstuk van jezelf worden en je totaalbeeld versterken en je kan er desgewenst dus ook een statement mee maken.

Vorige
Volgende

Hoe geef je invulling aan het individu vertegenwoordigd zien in je sieraad?

Jezelf vertegenwoordigd zien in een sieraad kan op veel manieren. Het gemakkelijkste lijkt de kleur. Heb je één of enkele lievelingskleuren, dan kan je je daarop focussen. Vaak heb je in je lievelingskleuren ook verschillende kledingstukken. Als je kleur in je sieraden kiest en je gaat het combineren met je kleding, dan is het belangrijk dat het óf ton-sur-ton is óf sterk afwijkend maar in dezelfde kleurenrange past. Anders haal je mogelijk het beoogde effect onderuit.

Een andere mogelijkheid is de vorm. Je hebt klassieke vormen en moderne vormen, met extra ‘versiering’ bij het zilver of juist heel strak vormgegeven. Wat spreekt je als mens het meeste aan, wat past bij je en dit alles kan je dan ook nog combineren met de grootte van het sieraad. Mogelijkheden te over.

In het verleden werd wel eens gezegd dat iemand met een kleine smalle pols vooral een grote armbanden moest dragen. Maar dat is inmiddels ook achterhaald. Waar het om gaat is dus het individu te benadrukken met één of hooguit twee items om je outfit te completeren. Dit kan iets tijdelijks zijn, maar kan ook tijdloos zijn. Zolang het maar passend is bij jouw als individu.

Handgemaakte sieraden
DutchEnglish

10% cadeau op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief