Handgemaakte kettingen van zilver

Ben je op zoek naar handgemaakte kettingen van sterling zilver? Dan zit je bij Art by Daan goed. Deze zilveren kettingen bevatten allemaal één of meerdere zilveren hangers met 100% unieke steen die handgeschilderd is door kunstenares Daniëlle Looije. Sieraden van zilver die dus net zo bijzonder zijn als jij.

Categorieën
Filteren op

Resultaat 1–30 van de 52 resultaten wordt getoond

Echt zilveren kettingen

Wat wordt er onder ‘echt zilver’ verstaan? Over het algemeen betekent dat in Nederland dat een sieraad is gemaakt van ‘Sterling zilver’ of ‘eerste gehalte zilver’ ook wel te herkennen aan de aanduiding 925 in een sieraad. Deze sieraden zijn voor 92,5% zilver. Na sterling zilver kun je ook sieraden vinden met de aanduiding van 835 oftewel ‘tweede gehalte zilver’ deze sieraden zijn voor 83,5% zilver. Dit zilver is sterker als 925 zilver en wordt ook vaak gebruikt voor bijvoorbeeld bestek of groot zilverwerk. Soms kan het ook zijn dat je zilveren sieraden hebt met de aanduiding 999, dit noemen ze ook wel fijnzilver. Dit wordt weinig gebruikt omdat fijnzilver erg zacht is en makkelijk verbuigt en daarom niet erg geschikt is voor sieraden.

Zilveren ketting schoonmaken en/of poetsen

Wordt jouw zilveren ketting zwart? Met zilver kan het zijn dat het oxideert, of anders gezegd verkleurd. Dat is een natuurlijk proces en de ene keer gaat dat sneller als de andere keer. Je ketting kun je schoonmaken met baking soda. Hoe je dat het beste kunt doen lees je in dit blog > Help, mijn zilver wordt zwart!

 

Handgemaakte sieraden, uniek zoals jij ♥️
Previous
Next

10% korting ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling. De cadeaucode krijg je in je mailbox! 

* Kunst, tafels en de UniQ✤ collectie uitgesloten