Handgemaakte sieraden ♥ Binnen 48 uur verzonden ♥ Gratis verzending vanaf € 50,-* ♥ Klanttevredenheid 9,8/10 

Danielle looije kunstenaar en edelsmid westland

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Sieraden trends 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Zijn er modetrends in sieraden? Het antwoord is eigenlijk ja en nee. Je hebt grofweg de ‘ready to wear’ sieraden die je bij iedere parfumerie of online winkel met een vergelijkbaar assortiment kunt kopen. Laag in prijs, matige kwaliteit en uiterst geschikt om ‘even iets te combineren’. Dit type sieraden volgt in grote lijnen de heersende modetrends en is prima voor het doel. Daarnaast heb je sieraden die met zorg gemaakt worden en waar de maker een signatuur afgeeft. De kwaliteit is veel beter en het is een tijdloos item.

Jij bent uniek

Met name de categorie waar de maker een signatuur afgeeft is in opkomst. Dit, omdat mensen steeds vaker iets unieks willen dragen. Authenticiteit is iets waar menig vrouw naar op zoek is. Authentieke handgemaakte sieraden met een uniek kenmerk. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van de mens in het Aquarius tijdperk waar we nu in leven. We ontwikkelen ons ook op spiritueel vlak steeds meer en willen af van de zogenaamde ‘eenheidsworst’. Hoewel de mens ofwel homo sapiens slechts één soort is, willen we allemaal uniek zijn en we willen uitstralen hoe we ons voelen. Daar hoort iets bij waar er maar één van is, zoals de vrouw is die zo’n sieraad koopt.

Achter zo’n sieraad zit een maker en die maker wordt natuurlijk ook weer geïnspireerd. Die inspiratie kan overal vandaan komen en daar hoort eigenlijk ook de natuur bij. Zo kennen we de herfst met de warme rood en roodbruine tinten en de lente en zomer met de frisse kleuren die passen bij de zon. Geel wordt nu als ‘trendkleur 2019’ gezien en dit klopt eigenlijk wel. Enerzijds omdat de zon voor menig createur een bron van inspiratie is en anderzijds omdat een createur vanuit gevoel werkt en als de warmte van de zon in het lichaam van de createur zit, dan komt deze er vanzelf uit.

Kleur en vorm

Laten we er allereerst vanuit gaan dat bij de modetrends van 2019 alles kan en mag. Daarnaast kan je ook stellen dat de frisse kleur geel de boventoon voert als sieradentrend 2019. Maar daar stopt het niet, want het mag allemaal wat groter van formaat zijn. Grote ringen, oorbellen en kettingen die een statement maken en je gevoel benadrukken. Daar past in de lente en zomer de kleur geel natuurlijk prachtig bij.

Dit wil niet zeggen dat je geheel in het geel door het land moet gaan, maar iets in bijvoorbeeld wit of mintgroen gecombineerd met een sieraad waar geel in verwerkt is, kan ook een prachtig plaatje vormen. Ofwel, geel mag ook je nuancetint zijn. Nuancetinten zie je al langer in woningen, waar met een beperkt aantal meer neutrale basiskleuren wordt gewerkt en waar één nuancetint eruit mag springen. Waarom ook niet voor je outfit en waarom dan niet in de vorm van een mooi sieraad. Dit kan je mooie sieraad ook nog een benadrukken. Het is vaak een kwestie van durven. Maar ja … als je op zoek bent naar dat ene mooie sieraad, dan doe je dat meestal niet zozeer om je outfit slechts ‘af te maken’. Vaak mag het er juist uitknallen!

Materiaal

Om het unieke karakter van een dergelijk sieraad nog een te benadrukken, is het gebruik van mooie edelstenen vaak een waardevolle aanvulling. Iedere edelsteen is immers ook uniek en edelstenen hebben bovendien iets magisch. Ze kunnen je gevoel ondersteunen of zelfs benadrukken. Voorwaarde is wel dat ze matchen bij het handgemaakte sieraad, dus de createur zal ook daar met gevoel aan de slag moeten om mooie combinaties te maken.

Veel sieraden worden van RVS gemaakt en soms van zilver. RVS leent zich bij uitstek voor deze unieke handgemaakte sieraden en ze blijven vooral ook mooi. Het kunstwerkje dat deze createur maakt is meestal van acrylverf, maar er wordt ook met ander materiaal geëxperimenteerd. Deze basis wordt eerst zorgvuldig gelegd en daarna wordt er gekeken naar een combinatie met enkele mooie edelstenen of een ander materiaal.

Langzaam vormt zich een bepaald sieraad. De vrouw die deze unieke vrouw is én wil uitstralen, zal gaan voor een dergelijk sieraad. Want je kunt zien dat het met zorg gemaakt wordt, je weet dat er maar één van is en mogelijk is dat in 2019 die gele die het zo goed doet met het zonnetje. Maar het mag ook iedere andere kleur zijn, een kleur die je pakt, een kleur die een match met je huidskleur vormt of toch die kleur die een perfecte combinatie met je outfit is. Het is een kwestie van durven én doen met mooie handgemaakte sieraden van Danielle!

Meer lezen?

Sieradentrends najaar winter 2021 2022

Sieradentrends najaar winter 2021/2022

Met het mooie weer lijken de koudere maanden zo ver weg.  Toch is het ook wel weer leuk om te bekijken wat de sieradentrends voor het najaar en de winter zijn. Waar je in het verleden bij het modebeeld een duidelijke lijn had, inmiddels kan en mag veel meer. Het strakke modebeeld uit het verleden is losgelaten en dat geeft meer ruimte aan kunstenaars om mooie dingen te maken.

Lees verder »
Oude hanger omgesmolten tot ring

Oude hanger met diamant omgesmolten tot ring

Soms heb je een sieraad van een ouder uit een erfenis, die je eigenlijk nooit draagt omdat het niet jouw stijl en/of smaak is. Toch zou je het wel graag willen dragen in een andere vorm. Denk er dan eens aan om je sieraad om te laten smelten.

Lees verder »
Hoe draag je een broche?

Hoe draag je een broche?

De broche is een sieraad dat bepaalde perioden veel in het modebeeld te zien is en dan weer een hele tijd niet. Dat neemt niet weg dat de broche altijd een aanvulling op je outfit kan zijn. Om die reden zijn er veel mensen die regelmatig een broche dragen om hun outfit af te maken, mode of geen mode.

Lees verder »

Tijdens feestdagen kan het soms tot 5 werkdagen duren voor je pakketje wordt bezorgd, bestel dus op tijd!

Previous
Next

10% korting ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling. De cadeaucode krijg je in je mailbox! 

* Kunst, tafels en de UniQ✤ collectie uitgesloten

Handgemaakte sieraden

Een andere kleur of maat laten maken?

Elke schildering is uniek en is geen tweede keer te maken. Wel kan ik kijken of er een ander kunstwerkje beschikbaar is die bij je wensen past. Vul onderstaand formulier in en ik stuur je een mail met de mogelijkheden.

sieradentrends 2020

Lieve ____,

Ik zag dit gave artikel voorbijkomen en vroeg me af of je nog inspiratie zoekt voor ____.

Liefs ____.

Maathulp ring

Veel ringen zijn verstelbaar, maar niet onbeperkt. Daarom is het handig om te weten wat ongeveer je ringmaat is. Vind je het lastig om de juiste maat te bepalen? Je kunt in de webshop een ringmaat opmeter bestellen of met onderstaande maattabel en tips aan de slag. 

* De omvang van je vingers wordt o.a. beïnvloed door temperatuur en omstandigheden (zwangerschap, hormonen, ziekte). Meet  je vinger op een zo neutraal mogelijk moment.

Tip 1: Meet de diameter van jouw favoriete ring
De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Je kunt de binnendiameter van deze ring eenvoudig opmeten met een liniaal.

Tip 2: Meet de omtrek van je vinger
Pak een meet lint of touwtje en wikkel deze om je vinger. Noteer vervolgens het aantal millimeters en kijk in de maattabel welke ringmaat hier het dichtstbij in de buurt komt.  

Ringmaat meten

Maathulp armband

Ben je verliefd geworden op een mooie armband en wil je zeker weten dat hij past? Bij alle armbanden vermeldt ik de exacte maat, daarnaast zijn veel armbanden ook verstelbaar, waardoor ze geschikt zijn voor elke pols. 

Zo kun je controleren of de armband past

Tip 1: Meet de lengte van je favoriete armband
Heb je al een armband die lekker zit? Leg er dan een liniaal of meetlint langs en meet het aantal centimeters. 

Tip 2: Meet de omtrek van je pols
De omtrek van je pols meet je met een meetlint. Doe een meetlint om je pols op de manier hoe je een armband lekker vind zitten. Dus niet te strak.

Maathulp ketting

Ben je opzoek naar een ketting, maar vind je het lastig om de juiste lengte te bepalen?  Bij al onze kettingen vermelden we de exacte afmeting en daarnaast zijn veel van onze kettingen in maat verstelbaar door middel van een verlengketting. 

Met onderstaande maattabel help ik je op weg bij het vinden van de perfecte ketting lengte.

Lengte bijzondere sieraden