Verrassing in een mooi doosje!

Het woord ‘verrassen’ heeft iets in zich waar je mondhoeken van opkrullen als het wordt uitgesproken. Letterlijk is de betekenis dan ook ‘onverwachts blij maken’. En hoewel echt niet iedereen van verassingen houdt, is het krijgen van iets toch altijd leuk. Iemand heeft aan je gedacht, gunt het je, ervaart je als lief … of wat de reden dan ook is. En de voorpret is voor de gever van de verrassing. Hoe leuk is dat!

Een verrassing is welgemeende aandacht

Nogal wat klanten van mij kopen iets voor een ander en hoewel ze er zelf al blij van worden, doen ze het om die ander blij te maken. Ze zoeken serieus naar dat ene cadeautje met de ontvanger in gedachten en als ze dan iets gevonden hebben waarmee ze de ontvanger kunnen verrassen, zie je deze mensen zowat oplichten. Soms is het in het kader van een feestdag, maar ook steeds vaker zie ik dat men ‘zomaar’ iets geeft … en dat maakt de verrassing alleen maar groter. Ik merk dat ik het toch wel een heel prettig idee vind, als ik met mijn creaties andere mensen blij kan maken en helemaal als de verassing zo groot is. Als ik dan bij het pakketpunt sta, moet ik altijd even aan die blije gezichten denken die het de volgende dag uit gaan pakken.

Het gaat vaak niet eens om de grootte van het cadeau, maar het gegeven dat iemand onverwacht iets krijgt. De ene keer is het een eenvoudig setje oorbellen en de andere keer is het een handgemaakte ring of laatst vond iemand tussen mijn spullen een etagère. Hij wist dat zijn vriendin al enige tijd op zoek was naar een aparte etagère … en jawel, komend voor sieraden vond hij de etagère. Ja, dat ook allemaal in mijn atelier.

Handgesmede earclimbers met blauwe stenen
Sieradenset met caramel stenen zilver

Iets speciaals geven

Als men bij mij komt, dan is men vaak op zoek naar iets speciaals. De vrouw die laatst bij mij was wilde iets voor haar dochter doen, ze had het moeilijk gehad en haar dochter was er altijd voor haar. Ze organiseerde voor samen een verrassingsuitje. Zich niet realiserend dat het voor de dochter niet zo handig was. Sauna en een flinke buikoperatie gaan niet altijd samen, zal ik maar zeggen. De vrouw die dit met de beste bedoeling had georganiseerd, was zo terughoudend geworden, dat ze eigenlijk niet wist wat te doen.

Maar iets geven waarvan je weet dat het haar smaak ik, is wellicht wel een leuke verrassing. Ze zocht lange tijd en vond uiteindelijk een mooie grote hanger. Deze heb ik mooi ingepakt en opgestuurd met een krabbeltje van moeder erbij.

Een dag of twee later krijg ik een berichtje dat de dochter helemaal ontdaan was van het onverwachte cadeautje. Daar bedankte de vrouw me voor. Ja, dat zijn pareltjes die ik koester en op dagen dat ik niet veel inspiratie heb, naar boven laat komen. Geeft me absoluut energie. Ook iemand verrassen? Kijk op mijn website of stuur een bericht. Ik help je graag verder.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper