Wel of geen cadeau met Valentijnsdag?

De oorsprong van Valentijnsdag, de onbekende maar beminde liefde iets toesturen, is inmiddels ver te zoeken. Voor geliefden is het hét moment om iets liefs te doen. En hoewel je dat natuurlijk iedere dag kan doen, geeft zo’n speciale dag wel iets extra’s.

Valentijnsdag commercieel?

De basis ligt in de 3e eeuw en men zegt dat de Heilige Valentijn, een Romeinse martelaar, aan deze basis staat. Van die basis is nog maar weinig terug te vinden en dat maakt dat Valentijnsdag deels ook commercie is. Maar ja, je kan je ook afvragen hoe erg dat is. Ieder moment is een moment om iets voor je liefde te doen? Waarom dan (ook) niet iets speciaals op deze dag?

Dat je voor deze dag niet iets praktisch koopt is evident, want daar maak je óf samen gebruik van óf het is iets alledaags en heeft weinig speciaals in zich. Voor zo’n speciale dag koop je dus ook iets speciaals voor je lief. Iets dat hem of haar doet glimlachen als het uitgepakt wordt. En eerlijk, dat kan van alles zijn.

Een goed cadeau voor Valentijn doet veel!

Maar als je je lief een beetje kent, dan wordt het je ook gemakkelijker gemaakt om iets heel gericht te kopen. Iets waar je lief blij van wordt. In het geval van mijn kunst is enerzijds het materiaal belangrijk en anderzijds de kleur en het ontwerp. Mooie spullen voor in huis moeten voor de balans matchen. Dit geldt ook voor een sieraad, dat wil je dat ook laten matchen. Met andere woorden kijk eens bewust rond in huis naar de kleuren of doe de kledingkast van je lief eens open.

Bij mijn schilderijen krijg ik ook wel eens de vraag: “Zou ze dat mooi vinden?” En dat is natuurlijk lastig, want jij kent de smaak van je lief het beste. Ik adviseer meestal om ook in deze eens heel bewust rond te kijken in huis of ik vraag de persoon het te beschrijven. Dan komen we ook vaak een stuk verder. Maar op afstand blijft het lastig.

Gewoon doen

Dus voel je niet bezwaard als de omgeving het een commercieel gedoe vindt, het gaat om hoe jij het ervaart. En als je je lief wil verrassen, doe dat dan gewoon … of geef zomaar eens een cadeautje. Dan is de verrassing nog groter. Succes!

De basis ligt in de 3e eeuw en men zegt dat de Heilige Valentijn, een Romeinse martelaar, aan deze basis staat.

Ja, deels is Valentijnsdag commercieel.

Een goed cadeau voor Valentijn is iets speciaals voor je lief, iets waar je lief blij van wordt en dat past bij zijn of haar smaak en stijl. Het is een moment om iets extra’s te doen voor je geliefde.

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Ringen van Jef
Mijn klanten komen overal vandaan. Soms vinden mijn sieraden zelfs hun weg naar het buitenland! Zo heeft Jef uit Duitsland al een paar keer voor mijn ontwerpen gekozen. Lees hier waarom.
Sieradendoosjes
Het woord ‘verrassen’ heeft iets in zich waar je mondhoeken van opkrullen als het wordt uitgesproken. Letterlijk is de betekenis dan ook ‘onverwachts blij maken’.
Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.