Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Wel of geen cadeau met Valentijnsdag?

De oorsprong van Valentijnsdag, de onbekende maar beminde liefde iets toesturen, is inmiddels ver te zoeken. Voor geliefden is het hét moment om iets liefs te doen. En hoewel je dat natuurlijk iedere dag kan doen, geeft zo’n speciale dag wel iets extra’s.

Valentijnsdag commercieel?

De basis ligt in de 3e eeuw en men zegt dat de Heilige Valentijn, een Romeinse martelaar, aan deze basis staat. Van die basis is nog maar weinig terug te vinden en dat maakt dat Valentijnsdag deels ook commercie is. Maar ja, je kan je ook afvragen hoe erg dat is. Ieder moment is een moment om iets voor je liefde te doen? Waarom dan (ook) niet iets speciaals op deze dag?

Dat je voor deze dag niet iets praktisch koopt is evident, want daar maak je óf samen gebruik van óf het is iets alledaags en heeft weinig speciaals in zich. Voor zo’n speciale dag koop je dus ook iets speciaals voor je lief. Iets dat hem of haar doet glimlachen als het uitgepakt wordt. En eerlijk, dat kan van alles zijn.

Een goed cadeau voor Valentijn doet veel!

Maar als je je lief een beetje kent, dan wordt het je ook gemakkelijker gemaakt om iets heel gericht te kopen. Iets waar je lief blij van wordt. In het geval van mijn kunst is enerzijds het materiaal belangrijk en anderzijds de kleur en het ontwerp. Mooie spullen voor in huis moeten voor de balans matchen. Dit geldt ook voor een sieraad, dat wil je dat ook laten matchen. Met andere woorden kijk eens bewust rond in huis naar de kleuren of doe de kledingkast van je lief eens open.

Bij mijn schilderijen krijg ik ook wel eens de vraag: “Zou ze dat mooi vinden?” En dat is natuurlijk lastig, want jij kent de smaak van je lief het beste. Ik adviseer meestal om ook in deze eens heel bewust rond te kijken in huis of ik vraag de persoon het te beschrijven. Dan komen we ook vaak een stuk verder. Maar op afstand blijft het lastig.

Gewoon doen

Dus voel je niet bezwaard als de omgeving het een commercieel gedoe vindt, het gaat om hoe jij het ervaart. En als je je lief wil verrassen, doe dat dan gewoon … of geef zomaar eens een cadeautje. Dan is de verrassing nog groter. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Kerstcadeaus sieraden webshop
Informatie

5 redenen om jezelf iets cadeau te doen

Voor veel mensen geldt dat ze graag geven. Mooi ingepakte cadeautjes voor familie of vrienden. Toch is het soms ook goed jezelf iets cadeau te doen, ook al lijkt dat in eerste instantie een beetje vreemd. De vraag waarom je dat zou doen, zal bij menigeen opdoemen. Toch zijn er zeker legitieme redenen te bedenken waarom je jezelf af en toe ook iets cadeau mag doen.

Lees verder »
Informatie

Blauwe maandag, fabel of feit?

Blauwe maandag is welbeschouwd de meest deprimerende dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht dit in 2005. De vraag is alleen, is dit slechts uit het brein van deze psycholoog ontsproten of zit er ook een kern van waarheid in?

Lees verder »
Keuzestress feestdagen
Informatie

Heb jij wel eens keuzestress?

Men zegt dat veel mensen, in meer of mindere mate, te maken krijgt met keuzestress. Tijdens de feestdagen schijnt meer dan 50% van de mensen last van keuzestress te hebben. Wat is keuzestress precies, wat kan de keuzestress triggeren en hoe voorkom je dat je tegen keuzestress aanloopt?

Lees verder »