Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Wel of geen cadeau met Valentijnsdag?

Sieraden voor valentijn

De oorsprong van Valentijnsdag, de onbekende maar beminde liefde iets toesturen, is inmiddels ver te zoeken. Voor geliefden is het hét moment om iets liefs te doen. En hoewel je dat natuurlijk iedere dag kan doen, geeft zo’n speciale dag wel iets extra’s.

Valentijnsdag commercieel?

De basis ligt in de 3e eeuw en men zegt dat de Heilige Valentijn, een Romeinse martelaar, aan deze basis staat. Van die basis is nog maar weinig terug te vinden en dat maakt dat Valentijnsdag deels ook commercie is. Maar ja, je kan je ook afvragen hoe erg dat is. Ieder moment is een moment om iets voor je liefde te doen? Waarom dan (ook) niet iets speciaals op deze dag?

Dat je voor deze dag niet iets praktisch koopt is evident, want daar maak je óf samen gebruik van óf het is iets alledaags en heeft weinig speciaals in zich. Voor zo’n speciale dag koop je dus ook iets speciaals voor je lief. Iets dat hem of haar doet glimlachen als het uitgepakt wordt. En eerlijk, dat kan van alles zijn.

Een goed cadeau voor Valentijn doet veel!

Maar als je je lief een beetje kent, dan wordt het je ook gemakkelijker gemaakt om iets heel gericht te kopen. Iets waar je lief blij van wordt. In het geval van mijn kunst is enerzijds het materiaal belangrijk en anderzijds de kleur en het ontwerp. Mooie spullen voor in huis moeten voor de balans matchen. Dit geldt ook voor een sieraad, dat wil je dat ook laten matchen. Met andere woorden kijk eens bewust rond in huis naar de kleuren of doe de kledingkast van je lief eens open.

Bij mijn schilderijen krijg ik ook wel eens de vraag: “Zou ze dat mooi vinden?” En dat is natuurlijk lastig, want jij kent de smaak van je lief het beste. Ik adviseer meestal om ook in deze eens heel bewust rond te kijken in huis of ik vraag de persoon het te beschrijven. Dan komen we ook vaak een stuk verder. Maar op afstand blijft het lastig.

Gewoon doen

Dus voel je niet bezwaard als de omgeving het een commercieel gedoe vindt, het gaat om hoe jij het ervaart. En als je je lief wil verrassen, doe dat dan gewoon … of geef zomaar eens een cadeautje. Dan is de verrassing nog groter. Succes!

De basis ligt in de 3e eeuw en men zegt dat de Heilige Valentijn, een Romeinse martelaar, aan deze basis staat.

Ja, deels is Valentijnsdag commercieel.

Een goed cadeau voor Valentijn is iets speciaals voor je lief, iets waar je lief blij van wordt en dat past bij zijn of haar smaak en stijl. Het is een moment om iets extra’s te doen voor je geliefde.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper