Zijn koopjes ook echt koopjes?

‘Zijn koopjes ook echt koopjes’ vraagt menigeen zich wel eens af. Ik denk dat je het met ‘ja en nee’ kunt beantwoorden, want bijvoorbeeld de Black Friday deals zijn dat lang niet allemaal echt. Een prijs eerst omhoog gooien, om hem vervolgens weer naar de normale prijs te zetten, is natuurlijk geen echt koopje.

Doe je huiswerk goed

Hoewel we ervoor worden gewaarschuwd je huiswerk eerst te doen, alvorens je een product denkt te kopen in het uitverkoopevenement, gaat het nog vaak mis. Er later achter komen dat je dat leuke product toch niet zo goedkoop gekocht had, kan heel zuur zijn.

Als je je huiswerk goed doet en je komt erachter dat het echt een scherpe aanbieding is, dan maakt dat de aankoop het plezier van deze mooie aankoop eigenlijk alleen nog maar leuker.

Nieuwe collectie

Wat je bijvoorbeeld bij kleding vaak ziet is dat de oude collectie eruit moet en dat maakt koopjes dan ook vaak echt koopjes. Als het niet té modegevoelig is, dan is zo’n koopje ook nog prima een seizoen later te doen. Bovendien, als je helemaal niet modegevoelig bent, hoef je alleen maar te oordelen of je het item mooi vindt.

Naast kleding zijn er meer producten die met nieuwe of vernieuwde collecties werken. Dan is ‘opschonen’ van hetgeen er in de winkel te vinden is, vaak een reden om een met mooie aanbiedingen te werken.

Afstand doen van stukken

Ik heb ook wel eens zo’n moment dat ik denk, ik ga weer eens wat opruimen en wat in de aanbieding doen. Hoewel ik met mijn sieraden niet echt aan de mode doe, vind ik zo nu en dan een aanpassing in de collectie wel prettig. De webshop en mijn atelier alleen maar uit te blijven breiden, is niet echt prettig. Dus ga ik door mijn verschillende collecties en bekijk welke ik tegen een gereduceerd tarief verkoop. Ik vind dit een lastig proces, want ik blijf eigenlijk mijn items altijd mooi vinden en weet wat voor creatief proces erachter zit. Maar toch … ook ik moet eraan geloven zo nu en dan wat weg te doen, ook om wat meer ruimte in mijn hoofd te krijgen voor nieuwe dingen.

Hopelijk kan ik daar weer iemand gelukkig mee maken, want dat geeft ook wel een stukje voldoening als ik hiermee bezig ben.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper