Bezoek het atelier van Daan

Leuk dat je langs wilt komen! Omdat niet iedereen om de hoek woont en alleen voor een bezoekje aan mijn atelier heen en weer wil rijden heb ik hieronder wat activiteiten neergezet die je in de buurt kunt doen zodat je er een leuk dagje van kunt maken. We hebben in Friesland ook de website Visit Friesland waar alle actuele activiteiten uitgelicht staan. Maar zelf wilde ik hieronder ook wat van mijn favoriete plekjes aanbevelen.

Genieten van de omgeving

Bezoek het Wad (5 minuten)

Oudebildtdijk 1226, 9075 NR Westhoek

De kwelder bij Westhoek is een onmisbare hoogwatervluchtplaats voor wadvogels aan de Friese Waddenkust. Zodra het wad bij hoogwater onder water loopt, verplaatsen tienduizenden vogels zich naar de hoger gelegen kwelder om te rusten. Maar Westhoek is ook een geliefde plek voor omwonenden en bezoekers, om te wandelen met de hond of om te genieten van het weidse waddenlandschap en de vogels. Onbedoeld veroorzaakt dit soms verstoring voor rustende vogels. Daarom is Vogelbescherming samen met It Fryske Gea een pilot gestart met een zogenaamde getijdenwijzer. Deze informeert op innovatieve wijze wanneer mensen de kwelder kunnen betreden. Zo krijgen vogels hun broodnodige rust én kunnen mensen op een verantwoorde manier genieten van deze unieke plek.

Suppen bij Wetterkr8 (10 minuten)

Tzummarummerweg 30, 8808 HD Dongjum

Bij WETTERKR8 kun je terecht voor SUP lessen & tours. Je avontuur begint al bij aankomst op een mooie monumentale boerderij tussen Dongjum & Tzummarum. Met een antieke tractor of oude fiets ga je tussen de graan- en aardappelvelden door naar de steiger. 

Horeca in de buurt

De Friezinn (5 minuten)

Oudebildtdijk 1226, 9075 NR Westhoek

Aan de rand van werelderfgoed de Waddenzee aan een oude dijk boven Franeker vind je de Waddenherberg De Friezinn, een klein knus restaurant met veel lokale producten. Spreek gerust de eigenaar Douwe eens aan om naar het gebied te vragen.

Restaurant de Zwarte Haan (10 minuten)

Nieuwebildtdijk 428, 9079 PG Sint Jacobiparochie

De Zwarte Haan is uniek gelegen aan de voet van de zeedijk, en wordt omringd door natuur, rust en ruimte. Het restaurant is gevestigd in een monumentale boerderij.

Lokale activiteiten binnen

Boerderijwinkel Dykstra State (10 minuten)

Bitgumerdyk 24, 9036 VS Menaldum (Menaam)

Een lokale boerderij winkel waar je allerlei boerderij producten kunt vinden, van allerlei smaken honing tot zeep, wol of yoghurt.

De Oldehove (20 minuten)

Groeneweg 1, 8900JA Leeuwarden

De Oldehove staat hier al sinds 1529 en is zelfs schever dan de Toren van Pisa! Je kunt hem van binnen en buiten bewonderen. De in 2011 ingebouwde lift brengt je naar de eerste verdieping, vanaf daar zal je de wenteltrap naar het dak moeten bedwingen.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Solderen van zilver
Je zal misschien wel eens ergens hebben gelezen dat ik voor mijn kunstenaarschap nog een heel ander leven heb gehad, ooit liet ik mij wijsmaken dat je met creativiteit geen geld kon verdienen en omdat het bloed kroop waar het niet gaan kon, begon ik op mijn 19e een reclamebureau, toch een beetje creatief 😏!
Solderen van sieraden op maat
Hallo daar! Ik ben Danielle, maar de meesten noemen me Daan. En raad eens? Vandaag wil ik het even hebben over sieraden en zelfexpressie. Voor mij zijn sieraden veel meer dan gewoon accessoires.
Cadeautje voor jezelf
Dopamine is zo’n stof die door het lichaam wordt aangemaakt. We noemen het ook wel het geluks- of beloningshormoon. Als ‘te’ ergens voor staat is alles verkeerd, maar van jezelf af en toe eens iets cadeau doen, is nog nooit iemand slechter geworden. 

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper