Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Bezoek het atelier van Daan

Bezoek het atelier van Daan

Leuk dat je langs wilt komen! Omdat niet iedereen om de hoek woont en alleen voor een bezoekje aan mijn atelier heen en weer wil rijden heb ik hieronder wat activiteiten neergezet die je in de buurt kunt doen zodat je er een leuk dagje van kunt maken. We hebben in Friesland ook de website Visit Friesland waar alle actuele activiteiten uitgelicht staan. Maar zelf wilde ik hieronder ook wat van mijn favoriete plekjes aanbevelen.

Genieten van de omgeving

Bezoek het Wad (5 minuten)

Oudebildtdijk 1226, 9075 NR Westhoek

De kwelder bij Westhoek is een onmisbare hoogwatervluchtplaats voor wadvogels aan de Friese Waddenkust. Zodra het wad bij hoogwater onder water loopt, verplaatsen tienduizenden vogels zich naar de hoger gelegen kwelder om te rusten. Maar Westhoek is ook een geliefde plek voor omwonenden en bezoekers, om te wandelen met de hond of om te genieten van het weidse waddenlandschap en de vogels. Onbedoeld veroorzaakt dit soms verstoring voor rustende vogels. Daarom is Vogelbescherming samen met It Fryske Gea een pilot gestart met een zogenaamde getijdenwijzer. Deze informeert op innovatieve wijze wanneer mensen de kwelder kunnen betreden. Zo krijgen vogels hun broodnodige rust én kunnen mensen op een verantwoorde manier genieten van deze unieke plek.

Suppen bij Wetterkr8 (10 minuten)

Tzummarummerweg 30, 8808 HD Dongjum

Bij WETTERKR8 kun je terecht voor SUP lessen & tours. Je avontuur begint al bij aankomst op een mooie monumentale boerderij tussen Dongjum & Tzummarum. Met een antieke tractor of oude fiets ga je tussen de graan- en aardappelvelden door naar de steiger. 

Horeca in de buurt

De Friezinn (5 minuten)

Oudebildtdijk 1226, 9075 NR Westhoek

Aan de rand van werelderfgoed de Waddenzee aan een oude dijk boven Franeker vind je de Waddenherberg De Friezinn, een klein knus restaurant met veel lokale producten. Spreek gerust de eigenaar Douwe eens aan om naar het gebied te vragen.

Restaurant de Zwarte Haan (10 minuten)

Nieuwebildtdijk 428, 9079 PG Sint Jacobiparochie

De Zwarte Haan is uniek gelegen aan de voet van de zeedijk, en wordt omringd door natuur, rust en ruimte. Het restaurant is gevestigd in een monumentale boerderij.

Lokale activiteiten binnen

Boerderijwinkel Dykstra State (10 minuten)

Bitgumerdyk 24, 9036 VS Menaldum (Menaam)

Een lokale boerderij winkel waar je allerlei boerderij producten kunt vinden, van allerlei smaken honing tot zeep, wol of yoghurt.

De Oldehove (20 minuten)

Groeneweg 1, 8900JA Leeuwarden

De Oldehove staat hier al sinds 1529 en is zelfs schever dan de Toren van Pisa! Je kunt hem van binnen en buiten bewonderen. De in 2011 ingebouwde lift brengt je naar de eerste verdieping, vanaf daar zal je de wenteltrap naar het dak moeten bedwingen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper