Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Bezoek het atelier van Daan

Leuk dat je langs wilt komen! Elke maand organiseer ik een open atelier hiervoor kun je via deze pagina een afspraak makenOmdat niet iedereen om de hoek woont en alleen voor een bezoekje aan mijn atelier heen en weer wil rijden heb ik hieronder wat activiteiten neergezet die je in de buurt kunt doen zodat je er een leuk dagje van kunt maken. We hebben de stichting Bezoek Westland waar alle activiteiten uitgelicht staan. Maar zelf wilde ik hieronder ook wat van mijn favoriete plekjes aanbevelen.

Genieten van de omgeving

Bezoek het strand (5 minuten)

Naast Naaldwijk ligt Monster en Ter Heijde, heerlijke rustige plekken waar je lekker (met de hond) kunt wandelen. Binnen het seizoen zijn er ook strandtenten, buiten het seizoen heb je op de afslag monster een strandtent genaamd ‘The COAST’ deze is het hele jaar geopend. Overigens zijn Hoek van Holland, Kijkduin en Scheveningen ook niet ver uit de buurt.

Fietsen voor je eten

Een ander leuk lokaal initiatief is Fietsen voor je eten. Dus mocht je in de gelegenheid zijn om de fietsen mee te nemen is dit een echte aanrader. In het westland zijn er veel stalletjes langs de weg waar je je groenten kunt kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook soepfietsroutes waarmee je je eigen soep bij elkaar kunt fietsen.

Huur een Eendje bij Eendentours Westland (3 minuten)

Hier kun je een eendje huren, een puzzeltocht doen of een andere route rijden door de regio (in een Eendje dus). Bekijk de website.

Horeca in de buurt

Culinair dineren bij Bij5 (10 minuten)

Als je eens iets bijzonders iets wilt eten kan ik je zeker aanbevelen om eens langs te gaan bij Bij5. Een restaurant waar we heel graag komen. Gevestigd in een mooi monumentaal pand en uiterst gastvrij personeel met heerlijke gerechten. Alles wat er op de kaart staat is een feestje.

Lunchen bij ‘De Buren’ (10 minuten)

In het centrum van ‘s-Gravenzande zit restaurant ‘De Buren’. In de buurt kun je makkelijk en gratis parkeren, het restaurant is op het marktplein (markt is op vrijdag). Hier zijn de mensen erg gastvrij en de lunchgerechten ben ik zelf erg over te spreken. Daarnaast is ‘s-Gravenzande ook erg leuk om een middagje te winkelen.

Lokale activiteiten binnen

Hofboerderij in Wateringen (15 minuten)

In deze prachtige boerderij zijn elk weekend exposities van kunstenaars waar je gratis een kijkje kunt nemen. Je kunt hier gratis parkeren en het is ook nog eens leuk om een kleine wandeling te maken in het park. Daar kun je misschien nog een ‘Rode Ibis’ spotten, deze vind je normaal alleen in de dierentuin, maar deze ‘Rode Ibis’ heeft besloten dat hij het hofpark ook wel een aangename plek vind om te bivakkeren.

Lokaal theater de Naald (10 minuten)

Theater de Naald is en lokaal gezellig en knus theater en bioscoop. Eventueel te combineren met een etentje bij Bij5, of als je iets normaler wil doen Brasserie Mirell.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Kerstcadeaus sieraden webshop
Informatie

5 redenen om jezelf iets cadeau te doen

Voor veel mensen geldt dat ze graag geven. Mooi ingepakte cadeautjes voor familie of vrienden. Toch is het soms ook goed jezelf iets cadeau te doen, ook al lijkt dat in eerste instantie een beetje vreemd. De vraag waarom je dat zou doen, zal bij menigeen opdoemen. Toch zijn er zeker legitieme redenen te bedenken waarom je jezelf af en toe ook iets cadeau mag doen.

Lees verder »
Sieraden voor valentijn
Informatie

Wel of geen cadeau met Valentijnsdag?

De oorsprong van Valentijnsdag, de onbekende maar beminde liefde iets toesturen, is inmiddels ver te zoeken. Voor geliefden is het hét moment om iets liefs te doen. En hoewel je dat natuurlijk iedere dag kan doen, geeft zo’n speciale dag wel iets extra’s.

Lees verder »
Informatie

Blauwe maandag, fabel of feit?

Blauwe maandag is welbeschouwd de meest deprimerende dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht dit in 2005. De vraag is alleen, is dit slechts uit het brein van deze psycholoog ontsproten of zit er ook een kern van waarheid in?

Lees verder »