Verhaal van Irene: “Ik ben ontzettend fan van Daan!”

Irene vroeg mij om bijzondere sieraden te maken:

Ik ben ontzettend fan van Daan!

“Ik kom uit Roosendaal, dus normaal was ik niet zo snel in contact gekomen met Daniëlle. Gelukkig was daar Twitter. Zo vond ik online precies de juiste persoon om mijn wens te realiseren: een ring, bestaande uit de trouwringen van mijn vader, mijn moeder en mijn oma. Ik wilde daar ook graag de as in laten verwerken van mijn moeder. Daniëlle begreep direct wat ik wilde.

Het was nog best een klus: een van de ringen was 20 karaats goud, en de andere twee 18 karaat. Dat vroeg wat extra handelingen bij het omsmelten, maar gelukkig draaide Daan haar hand er niet voor om. Het is een prachtige ring geworden, die ik heel graag draag.

irene verdaasdonk
3 ringen versmolten tot 1 ring
Oude hanger omgesmolten tot ring

Het bijzondere verhaal van het sieraad van mijn oma

Een ander project waar ik blij mee ben heeft een extra bijzonder verhaal. Toen mijn oma overleed, was mijn moeder ziek. Daarom was mijn vader bij de verdeling van de erfstukken. Er was een broche, die niemand hebben wilde. Mijn tante zei: “Gooi dat nepding met dat stuk glas erin maar gewoon weg.” Mijn vader nam de broche voor de zekerheid toch maar mee naar huis. Toen mijn moeder het sieraad liet zien aan een edelsmid, bleek het absoluut niet om een stuk glas te gaan: het was een echt gouden broche met een grote diamant, die dus bijna in de prullenbak was beland!

Maar dat is nog niet het einde van het verhaal. In de jaren ’80 liet mijn moeder de broche in Eindhoven omsmelten tot een hanger. Er is daar bij die smid iets vreemds gebeurd. We kwamen er veel later pas achter, dat de originele, grote diamant was ingewisseld voor een ander, minder waardevol exemplaar. Niet zo netjes dus van die smid!

Het verhaal ging nog verder

Toen mijn moeder op 96-jarige leeftijd overleed kreeg ik de hanger. Die vond ik op mijn beurt weer spuuglelijk. Ik droeg hem nooit, hij lag echt stof te vangen in een la. Ik ben naar Daan gegaan met de vraag of zij hem zou kunnen omsmelten tot een mooie ring. Het bleek nog een hele klus om er een zuiver gouden ring van te maken: de ring was vervuild met soldeersel. Ook hier heeft die edelsmid jaren geleden dus wat steken laten vallen. Maar Daan heeft er alsnog een prachtsieraad van weten te maken.

Inmiddels heeft Daan weer een opdracht van mij gekregen. Ik heb twee ringen van mijn ex-man die ik niet meer draag. Aan Daan de eer om daar een nieuw sieraad van te maken. Haar kennende wordt het vast weer iets bijzonders!

Waarom ik steeds weer bij Art by Daan terugkom? Ze heeft een heel bijzondere, artistieke manier van werken. En Daan voelt op een ongelooflijke manier precies aan wat ik mooi vind, ik weet niet hoe ze dat doet. Het lijkt wel alsof ze paranormaal begaafd is! We hebben een heel goede klik. Ik reis gerust vanuit Roozendaal naar Naaldwijk voor een bezoek aan haar atelier, dat is altijd de moeite waard. Niet alleen voor de sieraden, maar ook gewoon voor de gezelligheid!”

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.
Cadeau voor gepensioneerde
Iedereen kent het wel, een pensioengerechtigde krijgt, zeker als hij of zij langer in dienst is geweest, een ‘passend’ afscheidscadeau. De baas komt met een gegraveerd horloge of meer van die unieke cadeaus … maar niet heus.
Handgesmede trouwringen met witgoud en geelgoud
Erik en Miranda Prins hadden al bijzondere trouwringen laten maken, maar wilden er een speciale verandering in aanbrengen. Daarom klopten ze bij mij aan. Samen kwamen we tot een prachtig resultaat! Lees hier het bijzondere verhaal van de ringen van Erik en Miranda!