Verhaal van Irene: “Ik ben ontzettend fan van Daan!”

Irene vroeg mij om bijzondere sieraden te maken:

Ik ben ontzettend fan van Daan!

“Ik kom uit Roosendaal, dus normaal was ik niet zo snel in contact gekomen met Daniëlle. Gelukkig was daar Twitter. Zo vond ik online precies de juiste persoon om mijn wens te realiseren: een ring, bestaande uit de trouwringen van mijn vader, mijn moeder en mijn oma. Ik wilde daar ook graag de as in laten verwerken van mijn moeder. Daniëlle begreep direct wat ik wilde.

Het was nog best een klus: een van de ringen was 20 karaats goud, en de andere twee 18 karaat. Dat vroeg wat extra handelingen bij het omsmelten, maar gelukkig draaide Daan haar hand er niet voor om. Het is een prachtige ring geworden, die ik heel graag draag.

irene verdaasdonk
3 ringen versmolten tot 1 ring
Oude hanger omgesmolten tot ring

Het bijzondere verhaal van het sieraad van mijn oma

Een ander project waar ik blij mee ben heeft een extra bijzonder verhaal. Toen mijn oma overleed, was mijn moeder ziek. Daarom was mijn vader bij de verdeling van de erfstukken. Er was een broche, die niemand hebben wilde. Mijn tante zei: “Gooi dat nepding met dat stuk glas erin maar gewoon weg.” Mijn vader nam de broche voor de zekerheid toch maar mee naar huis. Toen mijn moeder het sieraad liet zien aan een edelsmid, bleek het absoluut niet om een stuk glas te gaan: het was een echt gouden broche met een grote diamant, die dus bijna in de prullenbak was beland!

Maar dat is nog niet het einde van het verhaal. In de jaren ’80 liet mijn moeder de broche in Eindhoven omsmelten tot een hanger. Er is daar bij die smid iets vreemds gebeurd. We kwamen er veel later pas achter, dat de originele, grote diamant was ingewisseld voor een ander, minder waardevol exemplaar. Niet zo netjes dus van die smid!

Het verhaal ging nog verder

Toen mijn moeder op 96-jarige leeftijd overleed kreeg ik de hanger. Die vond ik op mijn beurt weer spuuglelijk. Ik droeg hem nooit, hij lag echt stof te vangen in een la. Ik ben naar Daan gegaan met de vraag of zij hem zou kunnen omsmelten tot een mooie ring. Het bleek nog een hele klus om er een zuiver gouden ring van te maken: de ring was vervuild met soldeersel. Ook hier heeft die edelsmid jaren geleden dus wat steken laten vallen. Maar Daan heeft er alsnog een prachtsieraad van weten te maken.

Inmiddels heeft Daan weer een opdracht van mij gekregen. Ik heb twee ringen van mijn ex-man die ik niet meer draag. Aan Daan de eer om daar een nieuw sieraad van te maken. Haar kennende wordt het vast weer iets bijzonders!

Waarom ik steeds weer bij Art by Daan terugkom? Ze heeft een heel bijzondere, artistieke manier van werken. En Daan voelt op een ongelooflijke manier precies aan wat ik mooi vind, ik weet niet hoe ze dat doet. Het lijkt wel alsof ze paranormaal begaafd is! We hebben een heel goede klik. Ik reis gerust vanuit Roozendaal naar Naaldwijk voor een bezoek aan haar atelier, dat is altijd de moeite waard. Niet alleen voor de sieraden, maar ook gewoon voor de gezelligheid!”

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper