Unieke zilveren oorbellen met onyx en zirconia
Informatie

Oorbellen met edelstenen

Edelstenen verwerkt in oorbellen, zijn er in de meest uiteenlopende vormen. Er is geen sieraad dat de edelsteen zo veelzijdig laat zien dan een steen in een oorbel dat kan.

Lees verder »
Unieke gouden handgesmede ring met organische ontwerp
Informatie

Trouwringen vermaken na overlijden

Trouwringen van je (groot)ouders hebben vaak een enorme emotionele waarde, maar zijn niet altijd draagbaar, bijvoorbeeld doordat de stijl jou niet aanspreekt of omdat de maat je niet past. Heb je er wel eens aan gedacht om de trouwringen te laten vermaken?

Lees verder »
Bijzondere hangers met as
Bijzondere assieraden

Bijzondere ashangers voor moeder en dochter

Deze bijzondere hangers met as maakte ik voor moeder en dochter. Beide zochten ze hun favoriete kleur uit om te gebruiken voor de hangers in RVS. De as is verwerkt tussen een handgeschilderd kunstwerkje en een glassteen, daardoor is de as dus ook zichtbaar, maar zal niemand het direct herkennen als as.

Lees verder »
Open atelier Art by Daan
Informatie

Zaterdag 26 maart open atelier!

Zaterdag 26 maart is het weer zover, dan houd ik een open atelier. Dus wil je langskomen om gewoon eens te kijken, mij te ontmoeten of om iets te bespreken dan is nu je kans!

Lees verder »
Keum Boo met goudpasta
Informatie

Aan de slag met Keum Boo

Heerlijk vind ik dat, experimenteren met materialen, vormen en kleuren. Zo stuitte ik onlangs ook op de Koreaanse techniek Keum Boo en daar heb ik mijn tanden in vastgebeten!

Lees verder »
Zwavellever om sieraden te zwarten
Informatie

Tips om je zilver zwart te maken

Soms wil je je zilver donkerder maken om het een ‘verweerde’ look te geven. Je kunt het in de kast leggen en wachten tot je zilver vanzelf zwart wordt (oxideert) of je kunt het proces een handje helpen door het te versnellen.

Lees verder »
1 maart complimentendag
Informatie

Lente in aantocht: complimenteer eens iemand!

Hoewel de buitentemperatuur mogelijk nog anders doet vermoeden en we net aan het bijkomen zijn van twee hevige stormen, is het over één maand toch echt lente. De wereld lijkt weer open te gaan, alles krijgt meer kleur en de lente geeft mensen een blij gevoel. Dit blije gevoel werkt voor veel mensen uitermate aanstekelijk, dus wat let ons om daar allemaal aan mee t doen?

Lees verder »
Mokume gane ringen met zilver en koper
Informatie

Aan de slag met Mokume Gane

Mokume Gane is een eeuwenoude Japanse techniek. Met deze techniek kun je verschillende soorten metalen op elkaar ‘fusen’ zodat de lagen van de metalen zichtbaar blijven en je dus verschillende kleuren kunt maken.

Lees verder »
Sieradentrends najaar winter 2021 2022
Informatie

Sieradentrends voor de zomer 2022

Bij het schrijven van dit artikel schijnt het zonnetje buiten. Maar ja, het is wel een winterzonnetje. Toch wil ik jullie graag op de hoogte brengen van enkele trends op sieradengebied voor deze zomer. Wellicht helpt een impressie van wat je kunt verwachten deze zomer je op te warmen. Er kan in ieder geval veel en dat is voor iemand die graag creëert heel prettig!

Lees verder »
Welke kleuren geven je energie?
De betekenis van kleuren

Welke kleuren geven je energie?

Er zijn wat algemene regels over kleuren die je energie kunnen geven, kleuren die staan voor inspiratie, passie en vreugde. Denk hierbij aan verschillende roodtinten, oranje en warm geel. Maar eigenlijk is energie krijgen van kleuren heel persoonlijk en is het meer dan de voor de hand liggende kleuren.

Lees verder »
Kitty Jong vicevoorzitter FNV op de NOS over longcovid
In de media

Kitty Jong op TV met de oorbellen van Daan

Kitty Jong werd als vice-voorzitter van de FNV vakbond geïnterviewd over verpleegkundigen die tijdens hun werk long covid hadden opgelopen en daar nog niet van waren hersteld. Deze uitzendingen waren op 29 december 2022 op Hart van Nederland en het NOS nieuws.

Lees verder »
Bijzondere verstelbare damesring met rode steen in hartvorm
Inspiratie

Sieraden voor valentijnsdag

De sieraden van Art by Daan zijn een bijzonder cadeau voor jouw geliefde, want ze hebben allemaal unieke handgeschilderde stenen. Uiteraard met liefde gemaakt. Je hebt dus 100% gegarandeerd een uniek valentijnscadeau.

Lees verder »
Handgemaakte sieraden trends voor 2021
Informatie

Opruimen waar je niet meer blij van word

Soms heb je van die momenten dat je even niet weet welk sieraad het beste bij je outfit past. Gewoon omdat je zoveel hebt of omdat je niet meer exact weet wat je hebt. Of je wil graag die mooie zilveren ketting dragen, maar deze is in de knoop komen te zitten met al die andere kettinkjes. Herkenbaar?

Lees verder »