Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Een bijzondere hanger als herinnering aan een geliefde hond

Hanger met asverwerking

Als goudsmid maak ik vaak sieraden met een persoonlijke touch, maar de hanger die ik onlangs voor een klant heb mogen maken was echt een van mijn meest bijzondere creaties tot nu toe. Het was namelijk niet alleen een mooie hanger, maar ook een emotioneel geladen object voor de klant.

Een unieke hanger met een persoonlijke foto

De klant in kwestie wilde een hanger om cadeau te geven aan haar partner om hun geliefde hond te herdenken. Ze stuurde me een foto van hun viervoeter en vroeg me om er iets unieks van te maken. Ik ben begonnen met het bewerken van de foto om de kleuren van de favoriete kleuren van de klant te accentueren.

Een glazen cabochon voor bescherming en glans

Daarna heb ik de foto in een glazen cabochon geplaatst. Een cabochon is een geslepen edelsteen met een bolle bovenkant en een platte onderkant. Het glas geeft de hanger een prachtige glans en beschermt de foto tegen beschadiging.

Hanger met asverwerking
Hanger met asverwerking

Een persoonlijke touch met asverwerking

Maar dat was niet alles wat de klant in gedachten had. Aan de achterkant van de hanger wilde ze nog een zetkastje waar as in verwerkt kon worden. Zo zou de hanger nog persoonlijker worden en de herinnering aan hun hond nog tastbaarder. Ik heb het zetkastje gemaakt en deze kan op elk gewenst moment gevuld worden.

Een uniek en persoonlijk sieraad

De hanger is uiteindelijk een prachtig persoonlijk sieraad geworden. Het was niet alleen een mooie herinnering aan de hond van de klant, maar ook een manier om de persoonlijkheid van de klant zelf te laten zien. Het was een eer om dit sieraad te mogen maken en het geeft mij altijd veel voldoening om iets te maken dat een betekenis heeft voor de drager.

Als goudsmid is het mijn passie om klanten te verblijden met iets unieks. En ik ben altijd op zoek naar manieren om deze sieraden nog persoonlijker en unieker te maken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper