Een bijzondere hanger als herinnering aan een geliefde hond

Als goudsmid maak ik vaak sieraden met een persoonlijke touch, maar de hanger die ik onlangs voor een klant heb mogen maken was echt een van mijn meest bijzondere creaties tot nu toe. Het was namelijk niet alleen een mooie hanger, maar ook een emotioneel geladen object voor de klant.

Een unieke hanger met een persoonlijke foto

De klant in kwestie wilde een hanger om cadeau te geven aan haar partner om hun geliefde hond te herdenken. Ze stuurde me een foto van hun viervoeter en vroeg me om er iets unieks van te maken. Ik ben begonnen met het bewerken van de foto om de kleuren van de favoriete kleuren van de klant te accentueren.

Een glazen cabochon voor bescherming en glans

Daarna heb ik de foto in een glazen cabochon geplaatst. Een cabochon is een geslepen edelsteen met een bolle bovenkant en een platte onderkant. Het glas geeft de hanger een prachtige glans en beschermt de foto tegen beschadiging.

Hanger met asverwerking
Hanger met asverwerking

Een persoonlijke touch met asverwerking

Maar dat was niet alles wat de klant in gedachten had. Aan de achterkant van de hanger wilde ze nog een zetkastje waar as in verwerkt kon worden. Zo zou de hanger nog persoonlijker worden en de herinnering aan hun hond nog tastbaarder. Ik heb het zetkastje gemaakt en deze kan op elk gewenst moment gevuld worden.

Een uniek en persoonlijk sieraad

De hanger is uiteindelijk een prachtig persoonlijk sieraad geworden. Het was niet alleen een mooie herinnering aan de hond van de klant, maar ook een manier om de persoonlijkheid van de klant zelf te laten zien. Het was een eer om dit sieraad te mogen maken en het geeft mij altijd veel voldoening om iets te maken dat een betekenis heeft voor de drager.

Als goudsmid is het mijn passie om klanten te verblijden met iets unieks. En ik ben altijd op zoek naar manieren om deze sieraden nog persoonlijker en unieker te maken.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Verlovingsring met labradoriet
Labradoriet, met zijn betoverende blauw-groene glans, is ongetwijfeld een fascinerende steen. Het heeft het unieke vermogen om licht te vangen en te reflecteren, waardoor het lijkt alsof je naar een sterrenhemel of een kosmische nevel kijkt.
Tassenhanger
Een van mijn creaties die veel vrouwen in hun dagelijkse leven zouden moeten overwegen, is de tassenhaak. Deze kleine, maar handige gadget kan een groot verschil maken in het comfort en de veiligheid van elke vrouw.
Wat betekent de kleur zeegroen?
Zeegroen is een kleur die geassocieerd wordt met de zee en de natuur. Het is een kleur die rust en balans uitstraalt en staat voor sereniteit. Van oudsher werd zeegroen al gebruikt als decoratiekleur in keramiek en glaswerk.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper