Het verhaal achter de vermaakte trouwringen

Vandaag wil ik graag een bijzondere opdracht met je delen die ik mocht uitvoeren voor een klant. Het gaat over het transformeren van oude trouwringen van haar ouders naar twee nieuwe, unieke ringen met behoud van de gravure en de een herinneringssteen. Deze opdracht was naast een technische uitdaging, ook een emotioneel proces dat mij nog meer deed beseffen hoe waardevol erfstukken zijn met persoonlijke herinneringen. 

Het verhaal van de klant

Mijn klant, voor het gemak noem ik haar even Emma, kwam naar mij toe met de trouwringen van haar ouders. Deze ringen betekende veel voor haar, omdat ze een gravure en een steen (diamant) bevatten die haar herinnerden aan haar vader. Het was voor Emma belangrijk om deze herinneringen te behouden en er tegelijkertijd iets nieuws en persoonlijks van te maken. Ik was vereerd dat ze bij mij kwam voor deze bijzondere opdracht.

Het behoud van de gravure en de steen

Het eerste wat we deden, was ervoor zorgen dat de gravure en de herinneringssteen veilig bewaard bleven. Ik heb zorgvuldig de originele gravure op de ringen behouden. Ook heb ik de diamant van de ene ring voorzichtig overgezet naar de nieuwe ring, zodat de waardevolle steen niet verloren zou gaan. En geloof mij, dat is altijd spannend, want er is maar één onoplettend moment nodig om zo’n steentje van 2mm nooit meer terug te kunnen vinden. Dus daar ben ik altijd extra voorzichtig mee, vooral als het om erfstukken gaat.

Het creëren van twee unieke ringen

Met de gravure en de steen veiliggesteld, besproken we het ontwerp van de nieuwe ringen. Emma wilde een setje ringen, die ook apart gedragen konden worden. Ik wilde ervoor zorgen dat de ringen niet alleen prachtig waren, maar ook een persoonlijke touch hadden die Emma’s verhaal zou weerspiegelen.

De handgeschilderde steen

Eén van de ringen werd uitgevoerd met een handgeschilderde steen die ik zelf heb gemaakt. Emma had een blauwe steen met een oogje aangeleverd als referentie, en daarbij hebben we samen een perfecte steen gevonden die erbij paste. Deze steen kwam uit mijn eigen collectie handgeschilderde stenen. Het resultaat was verbluffend en de steen paste perfect bij de blauwe steen met het oogje dat Emma zo dierbaar was.

De betekenis van de ringen

Deze nieuwe ringen zijn meer dan alleen sieraden. Ze symboliseren de liefde die ze voor haar vader koestert. De gravure en de herinneringssteen zorgen ervoor dat de herinnering aan haar vader levend blijft. De handgeschilderde steen symboliseert de creativiteit en de persoonlijke verbinding tussen Emma en mij als sieradenontwerper. Samen hebben we iets unieks gecreëerd.

De veelzijdigheid van de ringen is een ander aspect dat Emma aansprak. Ze kan ervoor kiezen om beide ringen als een set te dragen, waarbij ze de gravure en de handgeschilderde steen samenbrengt tot een prachtig geheel. Op andere momenten kan ze ervoor kiezen om de ringen apart te dragen, waarbij elke ring op zichzelf staat en haar eigen betekenis draagt. Dit geeft haar de vrijheid om haar stemming en stijl aan te passen, terwijl ze altijd haar dierbare herinneringen bij zich draagt.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

2 comments

  1. Ontzettend mooi! Zo heb je ook al mooie ringen, ketting en oorbellen mogen maken voor mijn moeder van 85 die groot fan van jouw creaties is.

    1. Dankjewel Reinette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper