Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Ik houd het allermeeste van kleur

Abstract schilderij met felle kleuren als kaart

Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, heb ik geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.

Kleur is de ziel van mijn werk. Het gaat niet alleen om het uiterlijk; het is het gevoel dat een kleur oproept. In mijn wereld is kleur niet zomaar een visueel element. Het is een emotie, een expressie, een stukje vrolijkheid waar ik heel blij van wordt en wat ik graag deel met de wereld.

Waarom kleur? Omdat kleur leven brengt. Een goed gekozen kleur kan een eenvoudig ontwerp versterken in iets dat sprankelt, iets dat plezier en energie uitstraalt. Het is als een glimlach die je niet alleen ziet, maar ook voelt.

Ik werk met allerlei materialen, van metaal tot edelstenen, van glas tot organische stoffen. Maar ongeacht het materiaal, het zijn de kleuren die het verhaal vertellen. Een diepblauwe tint die de diepte van de oceaan oproept, een vurig rood dat passie uitstraalt, of een zacht parelmoer dat rust en sereniteit brengt.

Wat ik zoek in materialen, is hun vermogen om kleur te dragen, om die levendigheid en glans tot hun recht te laten komen. Het is deze liefde voor kleur die mijn sieraden en ander werk uniek maakt. Het gaat niet om de duurste of zeldzaamste materialen; het gaat om het creëren van een gevoel van blijdschap en schoonheid.

Dus, als je de volgende keer één van mijn werken ziet, weet dan dat elke kleurkeuze bewust is gemaakt. Het is een uitnodiging om de vreugde en energie die ik in mijn werk stop, te delen en te ervaren.

Kleur is niet zomaar een deel van mijn werk; het is wat mij als ontwerper definieert. Het is mijn manier om de wereld een beetje vrolijker en kleurrijker te maken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper