Nikkelvrije oorbellen, de oplossing voor allergie bij oorbellen

Ow je kent het wel… Heb je onwijs gave oorbellen gekocht, nikkelvrij, krijg je TOCH uitslag. Dat is balen, die oorbellen kunnen nu de prullenbak wel in, want dragen kun je ze niet. Sommige mensen kunnen prima tegen nikkelvrije oorbellen, maar er is een gedeelte wat toch last krijg ondanks dat de oorbellen nikkelvrij zijn.

Nou heb ik als kind nog het e.e.a. uitgeprobeerd, bijvoorbeeld een laagje nagellak. Allemaal hele leuke experimenten, maar uiteindelijk eindigde ik altijd weer me rode jeukende oren. Op een gegeven moment ben ik maar gewoon gestopt met het kopen van leuke oorbellen en droeg ik alleen nog maar zilveren oorbellen.

Allergievrije oorbellen

Welke oorbellen kun je dragen met een nikkelallergie?

Totdat ik 15 jaar later aan de slag ging met het maken van handgemaakte sieraden. Toen kwam mijn allergie natuurlijk weer om de hoek kijken. Het handige is dus, ik kan mijn sieraden zelf testen. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat de wetgeving op nikkel is verscherpt, waar ik vroeger oorbellen nog geen half uur kon dragen, kan ik ze tegenwoordig toch zeker een halve dag dragen, zonder echt last te krijgen. Dat was alleen voor mij niet genoeg, want ik was continue aan het opletten of mijn oorbellen al uit moesten en té vaak kreeg ik dan toch weer uitslag.

Dan ga ik zilveren oorbellen maken? Toen stuitte ik op het volgende probleem, want alle leuke nikkelvrije dingen, waren er niet in het zilver. Alles wat verzilverd was had overigens hetzelfde effect als de nikkelvrije oorbellen: uitslag. Dus kocht ik losse zilveren oorhaken, die ik kon vervangen en voegde ik in mijn webshop een optie toe om andere oorhaken te kiezen bij je oorbellen.

Ook zilver is niet voor iedereen allergievrij

Toen kreeg ik vragen van klanten, of ik ook iets anders had, want ze waren allergisch voor zilver. Dat kan dus ook nog. Dat komt omdat zilver van zichzelf een zacht metaal is, daardoor wordt er meestal 7,5% koper toegevoegd. Ik stuitte op RVS ook wel edelstaal genoemd. Ik was er nogal sceptisch over, maar ik kon het gelukkig zelf testen. En verrek! Ik deed ze één dag in, niets aan de hand, ik deed ze twee dagen in, niets aan de hand. Zo kon ik dagen achter elkaar RVS oorbellen dragen, zonder ook maar 1 jeukje of rood vlekje.

Naast dat RVS dus hypoallergeen is, is het ook nog eens heel fijn materiaal omdat het niet verkleurd en niet zo zacht is als zilver.

Omdat ik zo enthousiast ben over dit materiaal heb ik een speciale categorie in mijn webshop aangemaakt voor RVS oorbellen en bij alle oorhangers die gewoon nikkelvrij zijn heb ik de optie toegevoegd om te kiezen voor RVS of Zilveren oorhaken, zodat je deze oorbellen ook gewoon kunt dragen. Handig toch?

Nikkelvrije oorbellen

Welke oorbellen bij allergie?

Als je van oorbellen jeukende/rode oren krijgt is de kans groot dat je een allergie hebt. Een oplossing hiervoor zou zijn om over te stappen op een ander metaalsoort of om je oorhaken te vervangen door anti-allergie oorhaken van RVS, Zilver of Titanium.

Welke oorbellen bij gevoelige oren?

Als je gevoelige oren hebt hoef je niet direct een allergie te hebben. Bijvoorbeeld als je geen zware oorbellen gewend bent kunnen je oren gaan jeuken op het moment dat je zware oorbellen in doet. Krijg je bij de kleinste oorbellen al uitslag/jeuk? Dan heb je waarschijnlijk een nikkelallergie en kun je het beste overstappen op oorbellen van RVS, Zilver, Titanium of goud.

Welke oorbellen zijn nikkelvrij?

Dit zijn metalen waar geen nikkel  inzit. Je kunt dan denken aan RVS, titanium, zilver of goud. Ook bestaat er nikkel witgoud, dit metaal kun je ook gewoon dragen omdat in dit metaal het nikkel omsloten is door goud.

Welke oorbellen bij allergie voor zilver?

Krijg je jeuk of uitslag van zilveren oorbellen? Kijk dan eens of je je oorhaken kan vervangen door RVS of titanium oorhaken. Dit metaal lijkt op zilver en is hypoallergeen, zo kun je toch je oorbellen gewoon dragen.

In welke metalen zit geen nikkel?

RVS oftewel roestvrijstaal
zilver
koper
platina
titanium
plastic
14-, 18- of 24-karaats goud

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Ontvang de nieuwsbrief

Meer lezen?

Tassenhanger
Een van mijn creaties die veel vrouwen in hun dagelijkse leven zouden moeten overwegen, is de tassenhaak. Deze kleine, maar handige gadget kan een groot verschil maken in het comfort en de veiligheid van elke vrouw.
Wat betekent de kleur zeegroen?
Zeegroen is een kleur die geassocieerd wordt met de zee en de natuur. Het is een kleur die rust en balans uitstraalt en staat voor sereniteit. Van oudsher werd zeegroen al gebruikt als decoratiekleur in keramiek en glaswerk.
Bijzondere grote zilveren hanger met groene stenen
Mensen dragen al sieraden sinds de oudheid, en tot op de dag van vandaag blijft het een populair modeaccessoire. Maar waarom dragen we eigenlijk al zo lang sieraden? In deze blog zal ik een aantal redenen bespreken waarom sieraden zo'n belangrijk onderdeel van onze cultuur zijn geworden.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper