Nikkelvrije oorbellen, de oplossing voor allergie bij oorbellen

O, hoe herkenbaar is het… Je hebt prachtige oorbellen gekocht, nikkelvrij, en toch eindig je met een vervelende huiduitslag. Dat is echt balen, want die mooie oorbellen kunnen dan net zo goed de prullenbak in, aangezien je ze niet kunt dragen. Hoewel sommige mensen geen enkel probleem hebben met nikkelvrije oorbellen, is er toch een groep die hier last van krijgt, zelfs als de oorbellen als nikkelvrij worden verkocht.

Het eeuwige experiment: van nagellak tot rode jeukende oren

Als kind heb ik van alles uitgeprobeerd, zoals het aanbrengen van een laagje nagellak. Allemaal leuke experimenten, maar uiteindelijk eindigde ik toch altijd weer met rode, jeukende oren. Op een gegeven moment ben ik maar gestopt met het kopen van leuke oorbellen en droeg ik alleen nog maar zilveren oorbellen.

Online bestellen van nikkelvrije oorbellen

Maar liefst 15 jaar later begon ik met het maken van handgemaakte sieraden. En ja hoor, daar was mijn allergie weer. Het voordeel was nu dat ik mijn sieraden zelf kon testen. Zo ontdekte ik dat de wetgeving rondom nikkel strenger was geworden. Waar ik vroeger nog geen half uur oorbellen kon dragen, kan ik ze nu zeker een halve dag dragen zonder echt last te krijgen. Maar dat was voor mij nog niet genoeg. Ik was constant aan het controleren of mijn oorbellen uit moesten, en te vaak kreeg ik toch weer last van uitslag.

De overgang naar zilveren oorbellen

Dus besloot ik over te stappen op zilveren oorbellen. Maar toen kwam het volgende probleem: alle leuke nikkelvrije opties waren niet beschikbaar in zilver. Alles wat verzilverd was, veroorzaakte dezelfde uitslag als de nikkelvrije oorbellen. Dus kocht ik losse oorhaken zodat ik mijn andere oorhaken kon vervangen.

Zilver is ook niet voor iedereen geschikt

Toen kreeg ik vragen van klanten die allergisch waren voor zilver. Dat was een verrassing. Dit komt omdat zilver van nature een zacht metaal is, dus meestal wordt er 7,5% koper aan toegevoegd. Dat leidde me naar roestvrij staal, ook wel bekend als edelstaal. Ik was hier behoorlijk sceptisch over, maar ik kon het gelukkig zelf testen. En wat bleek? Ik kon ze een dag dragen, geen probleem. Twee dagen? Geen enkel probleem. Zo kon ik dagenlang roestvrijstalen oorbellen dragen zonder ook maar een jeukje of rood vlekje.

De voordelen van roestvrij staal

Naast het feit dat roestvrij staal hypoallergeen is, is het ook nog eens een fantastisch materiaal omdat het niet verkleurt en niet zo zacht is als zilver. Ik ben zo enthousiast over dit materiaal dat ik een speciale categorie in mijn webshop heb aangemaakt voor roestvrijstalen oorbellen. Handig toch?

Met mijn handgemaakte sieraden van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, kun je eindelijk weer genieten van het dragen van oorbellen, zonder je zorgen te maken over allergische reacties. Mijn collectie biedt niet alleen stijlvolle opties, maar ook zekerheid en comfort voor mensen met gevoelige oren.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper