Nikkelvrije oorbellen, de oplossing voor allergie bij oorbellen » Art by Daan ®
Danielle Looije Sieradenontwerper en kunstenaar

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Nikkelvrije oorbellen, de oplossing voor allergie bij oorbellen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Nikkelvrije oorbellen, de oplossing voor allergie bij oorbellen

Ow je kent het wel… Heb je onwijs gave oorbellen gekocht, nikkelvrij, krijg je TOCH uitslag. Dat is balen, die oorbellen kunnen nu de prullenbak wel in, want dragen kun je ze niet. Sommige mensen kunnen prima tegen nikkelvrije oorbellen, maar er is een gedeelte wat toch last krijg ondanks dat de oorbellen nikkelvrij zijn.

Nou heb ik als kind nog het eea uitgeprobeerd, bijvoorbeeld een laagje nagellak. Allemaal hele leuke experimenten, maar uiteindelijk eindigde ik altijd weer me rode jeukende oren. Op een gegeven moment ben ik maar gewoon gestopt met het kopen van leuke oorbellen en droeg ik alleen nog maar zilveren oorbellen.

Welke oorbellen kun je dragen met een nikkelallergie?

Totdat ik 15 jaar later aan de slag ging met het maken van handgemaakte sieraden. Toen kwam mijn allergie natuurlijk weer om de hoek kijken. Het handige is dus, ik kan mijn sieraden zelf uittesten. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat de wetgeving op nikkel is verscherpt, waar ik vroeger oorbellen nog geen half uur kon dragen, kan ik ze tegenwoordig toch zeker een halve dag dragen, zonder echt last te krijgen. Dat was alleen voor mij niet genoeg, want ik was continue aan het opletten of mijn oorbellen al uit moesten en té vaak kreeg ik dan toch weer uitslag.

Dan ga ik zilveren oorbellen maken? Toen stuitte ik op het volgende probleem, want alle leuke nikkelvrije dingen, waren er niet in het zilver. Alles wat verzilverd was had overigens hetzelfde effect als de nikkelvrije oorbellen: uitslag. Dus kocht ik losse zilveren oorhaken, die ik kon vervangen en voegde ik in mijn webshop een optie toe om andere oorhaken te kiezen bij je oorbellen.

Allergievrije oorbellen

Ontvang nu 10% korting om de allergievrije oorbellen te proberen!

Ga naar de webshop en gebruik cadeaucode: #allergievrij

Uren
Minuten
Seconden

Ook zilver is niet voor iedereen allergievrij

Toen kreeg ik vragen van klanten, of ik ook iets anders had, want ze waren allergisch voor zilver. Dat kan dus ook nog. Dat komt omdat zilver van zichzelf een zacht metaal is, daardoor wordt er meestal 7,5% koper toegevoegd. Ik stuitte op RVS ook wel edelstaal genoemd. Ik was er nogal sceptisch over, maar ik kon het gelukkig zelf testen. En verrek! Ik deed ze één dag in, niets aan de hand, ik deed ze twee dagen in, niets aan de hand. Zo kon ik dagen achter elkaar RVS oorbellen dragen, zonder ook maar 1 jeukje of rood vlekje.

Naast dat RVS dus hypoallergeen is, is het ook nog eens heel fijn materiaal omdat het niet verkleurd en niet zo zacht is als zilver.

Omdat ik zo enthousiast ben over dit materiaal heb ik een speciale categorie in mijn webshop aangemaakt voor RVS oorbellen en bij alle oorhangers die gewoon nikkelvrij zijn heb ik de optie toegevoegd om te kiezen voor RVS of Zilveren oorhaken, zodat je deze oorbellen ook gewoon kunt dragen. Handig toch?

Oorbellen van RVS

Als je van oorbellen jeukende/rode oren krijgt is de kans groot dat je een allergie hebt. Een oplossing hiervoor zou zijn om over te stappen op een ander metaalsoort of om je oorhaken te vervangen door anti-allergie oorhaken van RVS, Zilver of Titanium.

Als je gevoelige oren hebt hoef je niet direct een allergie te hebben. Bijvoorbeeld als je geen zware oorbellen gewend bent kunnen je oren gaan jeuken op het moment dat je zware oorbellen in doet. Krijg je bij de kleinste oorbellen al uitslag/jeuk? Dan heb je waarschijnlijk een nikkelallergie en kun je het beste overstappen op oorbellen van RVS, Zilver, Titanium of goud.

Dit zijn metalen waar geen nikkel  inzit. Je kunt dan denken aan RVS, titanium, zilver of goud. Ook bestaat er nikkel witgoud, dit metaal kun je ook gewoon dragen omdat in dit metaal het nikkel omsloten is door goud.

Krijg je jeuk of uitslag van zilveren oorbellen? Kijk dan eens of je je oorhaken kan vervangen door RVS of titanium oorhaken. Dit metaal lijkt op zilver en is hypoallergeen, zo kun je toch je oorbellen gewoon dragen.

  • RVS oftewel roestvrijstaal
  • zilver
  • koper
  • platina
  • titanium
  • plastic
  • 14-, 18- of 24-karaats goud

Meer lezen?

Bijzondere assieraden

Kapotte stenen in een erfstuk, wat nu?

Erfstukken zijn voor de meeste mensen erg dierbaar en als deze dan na al die jaren kapot gaan is dat ook vaak erg verdrietig. Soms kiezen mensen ervoor om sieraden om te laten smelten naar iets nieuws

Lees verder »
Previous
Next

10% korting ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling. De cadeaucode krijg je in je mailbox! 

* Kunst, tafels en de UniQ✤ collectie uitgesloten