Verhaal van Daniëlle: ”Als ik naar mijn ring kijk, is Taibo weer bij mij!”

Daniëlle liet de as van haar husky in een ring verwerken:

Als ik naar mijn ring kijk, krijg ik iedere keer weer een blij gevoel. Zo is Taibo weer bij mij!”

“Ik ben een jaar of tien geleden voor een langere periode ziek geweest. Het was een heel moeilijke tijd. Het leek ons een goed idee om een hond te nemen en vonden een prachtige husky malamute van ruim een jaar oud op Marktplaats. De eigenaresse kon niet meer voor hem zorgen en zocht een goed tehuis. We gingen kijken en waren direct verkocht: twee dagen later kwam Taibo bij ons wonen. Dat was een heel goede beslissing!

Taibo aan meer
unieke-zilveren-ring-met-as-van-overledene
Taibo

 

Huskies hebben veel beweging nodig. Niet even een klein blokje om, nee, je moet echt wel een paar uur per dag naar buiten. Dus toen Taibo bij ons kwam, werd ik gedwongen om mijn huis uit te gaan om te lopen.
Al die beweging was niet alleen goed voor de hond, maar ook voor mij. Ik kreeg mijn energie weer terug en knapte eindelijk weer op. Lichamelijk, maar ook mentaal: als Taibo in de buurt was, voelde ik mij heel relaxed. Taibo werd echt mijn maatje, we waren altijd samen op pad. Hij voelde precies aan als ik niet goed in mijn vel zat en dwong me soms om even wat gas terug te nemen.

Taibo is acht jaar bij ons geweest. Het was altijd een vrolijke, fitte hond. Vorig jaar veranderde dat opeens dramatisch in drie weken tijd. Zijn ruggenwervels bleken aangetast te zijn en we moesten besluiten om hem in te laten slapen. Wij hebben het er zó moeilijk mee gehad. Als ik in mijn eentje langs plaatsen liep waar ik altijd met Taibo wandelde, moest ik huilen. Mijn buurvrouw zag hoe emotioneel ik was en raadde mij aan om toch weer een hond te nemen. Vrij snel na de dood van Taibo hadden wij toch weer een nieuwe husky in huis.

Sky, onze nieuwe hond, hielp zeker om weer een beetje blij te worden, maar het was geen vervanging. Taibo heeft nog altijd een bijzondere plek in mijn hart. Mijn kinderen wisten dat, en toen ik in december jarig was vroeg mijn dochter of ik het fijn zou vinden om een sieraad te hebben met as van Taibo. Ik vond het een prachtig idee.

Via Google kwam ik op de site van Art by Daan terecht. Haar sieraden spraken me erg aan. Door de coronalockdown duurde het even voordat we elkaar live konden ontmoeten, maar we hadden direct een echte klik. Daan doet haar werk met zoveel passie en dacht goed met mij mee. Ik had er dus alle vertrouwen in dat het goed zou komen met deze voor mij heel bijzondere opdracht.

Ik nam de urn mee naar haar atelier, en heb een klein beetje as aan Daniëlle gegeven om te verwerken. Het is een prachtige ring geworden, waarin je door de epoxylaag wat askorreltjes ziet zitten. Heel mooi, en niet opvallend als je het niet zou weten.  Als achtergrond koos ik voor dezelfde kleur blauw als Taibo’s ogen. Samen met het zilver van de ring doet het me heel sterk aan Taibo denken. Op een fijne manier: elke keer als ik naar de ring kijk, voelt het alsof hij weer bij mij is. Ik word er heel blij van!”

Daniëlle Korpershoek

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.
Cadeau voor gepensioneerde
Iedereen kent het wel, een pensioengerechtigde krijgt, zeker als hij of zij langer in dienst is geweest, een ‘passend’ afscheidscadeau. De baas komt met een gegraveerd horloge of meer van die unieke cadeaus … maar niet heus.
Handgesmede trouwringen met witgoud en geelgoud
Erik en Miranda Prins hadden al bijzondere trouwringen laten maken, maar wilden er een speciale verandering in aanbrengen. Daarom klopten ze bij mij aan. Samen kwamen we tot een prachtig resultaat! Lees hier het bijzondere verhaal van de ringen van Erik en Miranda!