Danielle Looije Sieradenontwerper en kunstenaar

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Kapotte stenen in een erfstuk, wat nu?

Dierbare erfstukken zijn vaak de meest betekenisvolle sieraden die we bezitten. Helaas kunnen ze na verloop van tijd kapot gaan, wat erg verdrietig kan zijn. Soms kiezen mensen ervoor om sieraden om te laten smelten en er iets nieuws van te laten maken. Maar als het sieraad helemaal precies is zoals je het wil hebben, is dat geen echte oplossing.

In dit geval hebben we er voor gekozen om de stenen uit de ring te halen, de kleine stukjes die over waren onzichtbaar her te gebruiken en daaroverheen een klein handgeschilderd kunstwerkje te plaatsen vergelijkbaar met de kleur van de stenen die erin hebben gezeten, afgewerkt met epoxy. Dit was nodig omdat de hardheid van de stenen niet toereikend was om in een ring te dragen, waardoor de huidge stenen gebroken waren.

Hersteld erfstuk met kapotte steentjes
Hersteld erfstuk met kapotte steentjes
Hersteld erfstuk nieuwe stenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 + 5 =

Meer lezen?

Misverstanden sieraden
Informatie

De vijf grootste misverstanden over sieraden

Als je het over sieraden hebt, zijn er nogal wat misverstanden die heersen. Mensen geven er een uitleg aan, al dan niet gefundeerd, en dit kan zomaar een eigen leven gaan leiden. We sommen enkele van de veel voorkomende misverstanden als het over sieraden gaat op.

Lees verder »