Kapotte stenen in een erfstuk, wat nu?

Dierbare erfstukken zijn vaak de meest betekenisvolle sieraden die we bezitten. Helaas kunnen ze na verloop van tijd kapot gaan, wat erg verdrietig kan zijn. Soms kiezen mensen ervoor om sieraden om te laten smelten en er iets nieuws van te laten maken. Maar als het sieraad helemaal precies is zoals je het wil hebben, is dat geen echte oplossing.

In dit geval hebben we er voor gekozen om de stenen uit de ring te halen, de kleine stukjes die over waren onzichtbaar her te gebruiken en daaroverheen een klein handgeschilderd kunstwerkje te plaatsen vergelijkbaar met de kleur van de stenen die erin hebben gezeten, afgewerkt met epoxy. Dit was nodig omdat de hardheid van de stenen niet toereikend was om in een ring te dragen, waardoor de huidge stenen gebroken waren.

Hersteld erfstuk met kapotte steentjes
Hersteld erfstuk met kapotte steentjes
Hersteld erfstuk nieuwe stenen
Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.
Cadeau voor gepensioneerde
Iedereen kent het wel, een pensioengerechtigde krijgt, zeker als hij of zij langer in dienst is geweest, een ‘passend’ afscheidscadeau. De baas komt met een gegraveerd horloge of meer van die unieke cadeaus … maar niet heus.
Handgesmede trouwringen met witgoud en geelgoud
Erik en Miranda Prins hadden al bijzondere trouwringen laten maken, maar wilden er een speciale verandering in aanbrengen. Daarom klopten ze bij mij aan. Samen kwamen we tot een prachtig resultaat! Lees hier het bijzondere verhaal van de ringen van Erik en Miranda!