Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Kapotte stenen in een erfstuk, wat nu?

Dierbare erfstukken zijn vaak de meest betekenisvolle sieraden die we bezitten. Helaas kunnen ze na verloop van tijd kapot gaan, wat erg verdrietig kan zijn. Soms kiezen mensen ervoor om sieraden om te laten smelten en er iets nieuws van te laten maken. Maar als het sieraad helemaal precies is zoals je het wil hebben, is dat geen echte oplossing.

In dit geval hebben we er voor gekozen om de stenen uit de ring te halen, de kleine stukjes die over waren onzichtbaar her te gebruiken en daaroverheen een klein handgeschilderd kunstwerkje te plaatsen vergelijkbaar met de kleur van de stenen die erin hebben gezeten, afgewerkt met epoxy. Dit was nodig omdat de hardheid van de stenen niet toereikend was om in een ring te dragen, waardoor de huidge stenen gebroken waren.

Hersteld erfstuk met kapotte steentjes
Hersteld erfstuk met kapotte steentjes
Hersteld erfstuk nieuwe stenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 4 =

Meer lezen?

Geen suffe sieraden
Verhalen van Daan

Hoe zoek jij je favoriete sieraden op internet?

Ik ga al een tijdje mee als het gaat om internet en het gericht zoeken en vinden c.q. gevonden worden. Ik kijk ook heel nadrukkelijk naar zoekwoorden. Hoe gerichter ik deze ingeef, hoe groter de kans is dat ik de mensen tref die naar sieraden of andere kunst die ik maak zoeken.

Lees verder »