Verloven in 2024, truttig of top?

Het standaardproces van verloven en daarna trouwen is jaren of misschien wel eeuwen een goed gebruik geweest. Eind 20steeeuw nam het te trouwen aantal koppels af en werd het veel meer samenwonen. Inmiddels wordt er weer meer getrouwd én daaraan voorafgaand verloofd. Dat verloven hoeft wettelijk gezien niet als je wilt trouwen en sommige mensen blijven een leven lang verloofd. Ze vinden de wettelijke weg naar het gemeentehuis nooit. De meningen over verloven zijn verdeeld, is verloven nu truttig of juist top?

Wat is verloven eigenlijk?

Als je gaat verloven maak je publiekelijk kenbaar dat je van plan bent om te gaan trouwen. Dat is de officiële rol van verloven. Dat daar steeds meer flexibel mee omgegaan wordt, is bekend. Stond een verloving in het verleden echt voor de aankondiging dat er binnen een bepaalde periode getrouwd zou worden, nu zijn sommige setjes jaren verloofd. Sommige trouwen nooit.

De waarde die aan verloven gehangen wordt is voor veel mensen anders dan in het verleden. Dat maakt verloven voor menigeen een beetje truttig, nietszeggend en de ander vindt het helemaal top. Over die laatste groep wil ik het hebben.

Wat is tastbaar bij een verloving?

Een feestje is leuk en je ziet steeds meer stellen die het echt wereldkundig maken, dat ze er ook een leuk feestje van maken inclusief officiële aankondiging. Soms zelfs in het buitenland. Maar ja, een feestje gaat voorbij en behalve een leuke herinnering is er niets. Maar dat kan wel!

Natuurlijk heb je de ringen voor de setjes, dezelfde of ietwat afwijkende ringen. Soms zijn het de voorlopers op de trouwring en soms zijn ze juist heel anders. Maar custom made maakt het wel heel speciaal, zeker als je met de favoriete kleuren van de geliefden werkt. Maar je kunt ook iets heel persoonlijks in de ring laten verwerken, te denken valt aan haar, bloed een geboortesteentje etc. Daarnaast zie je steeds vaker dat er met name bij vrouwen met een bijpassende ketting gewerkt wordt.

Kortom, als je je verloving toch viert, zorg dan dat er ook iets blijvends is. Een sieraad blijft, is persoonlijk en de custom made sieraden horen echt bij je.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Ontvang de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Tassenhanger
Een van mijn creaties die veel vrouwen in hun dagelijkse leven zouden moeten overwegen, is de tassenhaak. Deze kleine, maar handige gadget kan een groot verschil maken in het comfort en de veiligheid van elke vrouw.
Wat betekent de kleur zeegroen?
Zeegroen is een kleur die geassocieerd wordt met de zee en de natuur. Het is een kleur die rust en balans uitstraalt en staat voor sereniteit. Van oudsher werd zeegroen al gebruikt als decoratiekleur in keramiek en glaswerk.
Bijzondere grote zilveren hanger met groene stenen
Mensen dragen al sieraden sinds de oudheid, en tot op de dag van vandaag blijft het een populair modeaccessoire. Maar waarom dragen we eigenlijk al zo lang sieraden? In deze blog zal ik een aantal redenen bespreken waarom sieraden zo'n belangrijk onderdeel van onze cultuur zijn geworden.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper