Verloven in 2022, truttig of top?

Het standaardproces van verloven en daarna trouwen is jaren of misschien wel eeuwen een goed gebruik geweest. Eind 20steeeuw nam het te trouwen aantal koppels af en werd het veel meer samenwonen. Inmiddels wordt er weer meer getrouwd én daaraan voorafgaand verloofd. Dat verloven hoeft wettelijk gezien niet als je wilt trouwen en sommige mensen blijven een leven lang verloofd. Ze vinden de wettelijke weg naar het gemeentehuis nooit. De meningen over verloven zijn verdeeld, is verloven nu truttig of juist top?

Wat is verloven eigenlijk?

Als je gaat verloven maak je publiekelijk kenbaar dat je van plan bent om te gaan trouwen. Dat is de officiële rol van verloven. Dat daar steeds meer flexibel mee omgegaan wordt, is bekend. Stond een verloving in het verleden echt voor de aankondiging dat er binnen een bepaalde periode getrouwd zou worden, nu zijn sommige setjes jaren verloofd. Sommige trouwen nooit.

De waarde die aan verloven gehangen wordt is voor veel mensen anders dan in het verleden. Dat maakt verloven voor menigeen een beetje truttig, nietszeggend en de ander vindt het helemaal top. Over die laatste groep wil ik het hebben.

Wat is tastbaar bij een verloving?

Een feestje is leuk en je ziet steeds meer stellen die het echt wereldkundig maken, dat ze er ook een leuk feestje van maken inclusief officiële aankondiging. Soms zelfs in het buitenland. Maar ja, een feestje gaat voorbij en behalve een leuke herinnering is er niets. Maar dat kan wel!

Natuurlijk heb je de ringen voor de setjes, dezelfde of ietwat afwijkende ringen. Soms zijn het de voorlopers op de trouwring en soms zijn ze juist heel anders. Maar custom made maakt het wel heel speciaal, zeker als je met de favoriete kleuren van de geliefden werkt. Maar je kunt ook iets heel persoonlijks in de ring laten verwerken, te denken valt aan haar, bloed een geboortesteentje etc. Daarnaast zie je steeds vaker dat er met name bij vrouwen met een bijpassende ketting gewerkt wordt.

Kortom, als je je verloving toch viert, zorg dan dat er ook iets blijvends is. Een sieraad blijft, is persoonlijk en de custom made sieraden horen echt bij je.

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Lange oorbellen met stenen kleurrijk
Lange oorbellen met stenen zijn niet alleen elegant en stijlvol, ze kunnen ook je gezicht verlengen en accentueren. Door de lengte die ze toevoegen aan je nek, creëren lange oorbellen een slankere look. Ze zijn vooral geschikt voor mensen met een rond of hartvormig gezicht, omdat ze de contouren van het gezicht in balans brengen.
Atelier Art by Daan
Een goudsmid werkt uitsluitend met goud, een zilversmid werkt uitsluitend met zilver en een edelsmid werkt met beide, toch?
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.