Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Verloven in 2022, truttig of top?

Het standaardproces van verloven en daarna trouwen is jaren of misschien wel eeuwen een goed gebruik geweest. Eind 20steeeuw nam het te trouwen aantal koppels af en werd het veel meer samenwonen. Inmiddels wordt er weer meer getrouwd én daaraan voorafgaand verloofd. Dat verloven hoeft wettelijk gezien niet als je wilt trouwen en sommige mensen blijven een leven lang verloofd. Ze vinden de wettelijke weg naar het gemeentehuis nooit. De meningen over verloven zijn verdeeld, is verloven nu truttig of juist top?

Wat is verloven eigenlijk?

Als je gaat verloven maak je publiekelijk kenbaar dat je van plan bent om te gaan trouwen. Dat is de officiële rol van verloven. Dat daar steeds meer flexibel mee omgegaan wordt, is bekend. Stond een verloving in het verleden echt voor de aankondiging dat er binnen een bepaalde periode getrouwd zou worden, nu zijn sommige setjes jaren verloofd. Sommige trouwen nooit.

De waarde die aan verloven gehangen wordt is voor veel mensen anders dan in het verleden. Dat maakt verloven voor menigeen een beetje truttig, nietszeggend en de ander vindt het helemaal top. Over die laatste groep wil ik het hebben.

Wat is tastbaar bij een verloving?

Een feestje is leuk en je ziet steeds meer stellen die het echt wereldkundig maken, dat ze er ook een leuk feestje van maken inclusief officiële aankondiging. Soms zelfs in het buitenland. Maar ja, een feestje gaat voorbij en behalve een leuke herinnering is er niets. Maar dat kan wel!

Natuurlijk heb je de ringen voor de setjes, dezelfde of ietwat afwijkende ringen. Soms zijn het de voorlopers op de trouwring en soms zijn ze juist heel anders. Maar custom made maakt het wel heel speciaal, zeker als je met de favoriete kleuren van de geliefden werkt. Maar je kunt ook iets heel persoonlijks in de ring laten verwerken, te denken valt aan haar, bloed een geboortesteentje etc. Daarnaast zie je steeds vaker dat er met name bij vrouwen met een bijpassende ketting gewerkt wordt.

Kortom, als je je verloving toch viert, zorg dan dat er ook iets blijvends is. Een sieraad blijft, is persoonlijk en de custom made sieraden horen echt bij je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zes =

Meer lezen?

Geen suffe sieraden
Verhalen van Daan

Hoe zoek jij je favoriete sieraden op internet?

Ik ga al een tijdje mee als het gaat om internet en het gericht zoeken en vinden c.q. gevonden worden. Ik kijk ook heel nadrukkelijk naar zoekwoorden. Hoe gerichter ik deze ingeef, hoe groter de kans is dat ik de mensen tref die naar sieraden of andere kunst die ik maak zoeken.

Lees verder »