Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Verloven in 2024, truttig of top?

Bruidssieraden met kleur

Het standaardproces van verloven en daarna trouwen is jaren of misschien wel eeuwen een goed gebruik geweest. Eind 20steeeuw nam het te trouwen aantal koppels af en werd het veel meer samenwonen. Inmiddels wordt er weer meer getrouwd én daaraan voorafgaand verloofd. Dat verloven hoeft wettelijk gezien niet als je wilt trouwen en sommige mensen blijven een leven lang verloofd. Ze vinden de wettelijke weg naar het gemeentehuis nooit. De meningen over verloven zijn verdeeld, is verloven nu truttig of juist top?

Wat is verloven eigenlijk?

Als je gaat verloven maak je publiekelijk kenbaar dat je van plan bent om te gaan trouwen. Dat is de officiële rol van verloven. Dat daar steeds meer flexibel mee omgegaan wordt, is bekend. Stond een verloving in het verleden echt voor de aankondiging dat er binnen een bepaalde periode getrouwd zou worden, nu zijn sommige setjes jaren verloofd. Sommige trouwen nooit.

De waarde die aan verloven gehangen wordt is voor veel mensen anders dan in het verleden. Dat maakt verloven voor menigeen een beetje truttig, nietszeggend en de ander vindt het helemaal top. Over die laatste groep wil ik het hebben.

Wat is tastbaar bij een verloving?

Een feestje is leuk en je ziet steeds meer stellen die het echt wereldkundig maken, dat ze er ook een leuk feestje van maken inclusief officiële aankondiging. Soms zelfs in het buitenland. Maar ja, een feestje gaat voorbij en behalve een leuke herinnering is er niets. Maar dat kan wel!

Natuurlijk heb je de ringen voor de setjes, dezelfde of ietwat afwijkende ringen. Soms zijn het de voorlopers op de trouwring en soms zijn ze juist heel anders. Maar custom made maakt het wel heel speciaal, zeker als je met de favoriete kleuren van de geliefden werkt. Maar je kunt ook iets heel persoonlijks in de ring laten verwerken, te denken valt aan haar, bloed een geboortesteentje etc. Daarnaast zie je steeds vaker dat er met name bij vrouwen met een bijpassende ketting gewerkt wordt.

Kortom, als je je verloving toch viert, zorg dan dat er ook iets blijvends is. Een sieraad blijft, is persoonlijk en de custom made sieraden horen echt bij je.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper