Verhaal van Monique: “Een versmelting van verleden, heden en toekomst”

Moniek kreeg een heel bijzonder sieraad van haar vriend (nu haar man):

Deze ring is een versmelting van verleden, heden en toekomst

“Omdat mijn vriend Raymond in hetzelfde gebouw werkt als Daan, kende ik haar werk wel. Dus toen Raymond zei dat ik vooral weer eens bij Daan langs moest gaan om haar nieuwe collectie te bekijken, zocht ik daar niets achter. Zelfs toen ze mij ging uithoren over mijn favoriete kleuren en me wat liet passen, ging mij nog geen lichtje op.

Raymond had namelijk de zegelring van zijn overleden vader aan Daan gegeven, samen met nog ander oud goud uit zijn familie. Hij had Daan helemaal de vrije hand gegeven in de vormgeving van de ring. Het was voor Daan de eerste opdracht in goud, ze vertelde later dat ze het echt als een uitdaging heeft ervaren. Het vraagt een andere techniek en Daan heeft het een paar keer opnieuw moeten doen. Ze ging net zolang door totdat ze helemaal tevreden was.

Gouden ring van Monique
Gouden ring van Monique
Unieke gerecirculeerde ring 14krt goud

Op een avond gaven we thuis een etentje voor de familie en dat mondde uit in een huwelijksaanzoek. Raymond stond daar met die prachtige ring, die hij stiekem had  laten maken. Raymond had een paar maanden eerder wel met zijn moeder besproken dat hij iets wilde laten maken van zijn vaders ring, maar had haar niet verteld wat zijn bedoeling was. Toen Raymonds moeder de ring zag, herkende ze hem direct en schoot ze vol en vond ze het een fijn idee dat de herinnering aan haar echtgenoot op deze manier voortleeft.

 Het is een grote, wat grove ring geworden. Ik vind hem prachtig. Het is niet zomaar een mooie ring die ik heb gekregen van mijn lief. Het is voor mij letterlijk en figuurlijk een versmelting van verleden, heden en toekomst geworden. We kennen elkaar pas anderhalf jaar, en ik heb zijn vader helaas nooit gekend, maar op deze manier is hij er voor mijn gevoel toch bij betrokken.”

Moniek de Ruiter-van Amerongen

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Trouwen
De sieraden die ik maak voor mijn klanten hebben vaak een bijzonder verhaal. Vinanda kwam een keer bij mij op het atelier en maakte een keuze waar ze de rest van haar leven plezier van heeft!
Danielle Korpershoek
Steeds vaker krijg ik het verzoek om as van een overleden dierbare te verwerken in een sieraad. Ik vind dat een heel eervolle opdracht, waar ik veel tijd en aandacht aan besteed. Aan zo’n sieraad zit altijd een bijzonder verhaal. Dat geldt ook voor de ring die Daniëlle Korpershoek bij mij liet maken.
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.