Verhaal van Monique: “Een versmelting van verleden, heden en toekomst”

Moniek kreeg een heel bijzonder sieraad van haar vriend (nu haar man):

Deze ring is een versmelting van verleden, heden en toekomst

“Omdat mijn vriend Raymond in hetzelfde gebouw werkt als Daan, kende ik haar werk wel. Dus toen Raymond zei dat ik vooral weer eens bij Daan langs moest gaan om haar nieuwe collectie te bekijken, zocht ik daar niets achter. Zelfs toen ze mij ging uithoren over mijn favoriete kleuren en me wat liet passen, ging mij nog geen lichtje op.

Raymond had namelijk de zegelring van zijn overleden vader aan Daan gegeven, samen met nog ander oud goud uit zijn familie. Hij had Daan helemaal de vrije hand gegeven in de vormgeving van de ring. Het was voor Daan de eerste opdracht in goud, ze vertelde later dat ze het echt als een uitdaging heeft ervaren. Het vraagt een andere techniek en Daan heeft het een paar keer opnieuw moeten doen. Ze ging net zolang door totdat ze helemaal tevreden was.

Gouden ring van Monique
Gouden ring van Monique
Unieke gerecirculeerde ring 14krt goud

Op een avond gaven we thuis een etentje voor de familie en dat mondde uit in een huwelijksaanzoek. Raymond stond daar met die prachtige ring, die hij stiekem had  laten maken. Raymond had een paar maanden eerder wel met zijn moeder besproken dat hij iets wilde laten maken van zijn vaders ring, maar had haar niet verteld wat zijn bedoeling was. Toen Raymonds moeder de ring zag, herkende ze hem direct en schoot ze vol en vond ze het een fijn idee dat de herinnering aan haar echtgenoot op deze manier voortleeft.

 Het is een grote, wat grove ring geworden. Ik vind hem prachtig. Het is niet zomaar een mooie ring die ik heb gekregen van mijn lief. Het is voor mij letterlijk en figuurlijk een versmelting van verleden, heden en toekomst geworden. We kennen elkaar pas anderhalf jaar, en ik heb zijn vader helaas nooit gekend, maar op deze manier is hij er voor mijn gevoel toch bij betrokken.”

Moniek de Ruiter-van Amerongen

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.
Cadeau voor gepensioneerde
Iedereen kent het wel, een pensioengerechtigde krijgt, zeker als hij of zij langer in dienst is geweest, een ‘passend’ afscheidscadeau. De baas komt met een gegraveerd horloge of meer van die unieke cadeaus … maar niet heus.
Handgesmede trouwringen met witgoud en geelgoud
Erik en Miranda Prins hadden al bijzondere trouwringen laten maken, maar wilden er een speciale verandering in aanbrengen. Daarom klopten ze bij mij aan. Samen kwamen we tot een prachtig resultaat! Lees hier het bijzondere verhaal van de ringen van Erik en Miranda!