Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Gouden ring met as van overleden huisdier

Deze klant had mij op google gevonden en belde mij om te vragen, kun je in een erfstuk – gehad van oma – een steen maken met as? Dit is niet een vraag waar ik direct ja of nee op kan antwoorden. Het hangt namelijk af van het materiaal, de maat en de rand waar de steen in moet, in dit geval paste mijn stenen perfect en was ook de rand van de zetkast hoog genoeg om de steen met as in te zetten. Dus was het antwoord, ja.

 

Gouden ring met as van huisdier
Gouden ring met as van huisdier
Gouden ring met as van huisdier

De klant kwam langs om een kleur uit te zoeken. Dus opende ik mijn boek met kunstwerken om samen een mooie kleur uit te kiezen voor de ring met as. De keuze is gevallen op een kleur gemaakt met bruin, goud en blauw. Overal mee te combineren en ook erg mooi met de kleur van het goud. Het blauw in de steen loopt ook perfect mee met de vorm van de steen. Daarna ben ik aan de slag gegaan met het kunstwerkje om er een beetje zichtbare as van haar dierbare overleden huisdier, in dit geval haar hondje in te verwerken.

De steen rust op een randje waardoor de achterkant van de steen ook zichtbaar is, hier heb ik nog wat extra as verwerkt.

Ik vond het een eer om deze opdracht te krijgen en uit te kunnen voeren. Het is zo een hele mooie dierbare herinnering geworden.

 

Loop je ook met een dergelijke vraag rond, neem dan gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Kerstcadeaus sieraden webshop
Informatie

5 redenen om jezelf iets cadeau te doen

Voor veel mensen geldt dat ze graag geven. Mooi ingepakte cadeautjes voor familie of vrienden. Toch is het soms ook goed jezelf iets cadeau te doen, ook al lijkt dat in eerste instantie een beetje vreemd. De vraag waarom je dat zou doen, zal bij menigeen opdoemen. Toch zijn er zeker legitieme redenen te bedenken waarom je jezelf af en toe ook iets cadeau mag doen.

Lees verder »
Sieraden voor valentijn
Informatie

Wel of geen cadeau met Valentijnsdag?

De oorsprong van Valentijnsdag, de onbekende maar beminde liefde iets toesturen, is inmiddels ver te zoeken. Voor geliefden is het hét moment om iets liefs te doen. En hoewel je dat natuurlijk iedere dag kan doen, geeft zo’n speciale dag wel iets extra’s.

Lees verder »
Informatie

Blauwe maandag, fabel of feit?

Blauwe maandag is welbeschouwd de meest deprimerende dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht dit in 2005. De vraag is alleen, is dit slechts uit het brein van deze psycholoog ontsproten of zit er ook een kern van waarheid in?

Lees verder »