Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Wat zeggen sieraden over jouw persoonlijkheid?

Je hebt hem vast wel eens in je leven gehoord: Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Deze uitspraak is zoooo waar! Ook al zouden we soms willen van niet.

Het is jouw totale uitstraling, de kleding die je draagt, de manier waarop je spreekt of je haar doet en de sieraden die je draagt, het zegt allemaal (onbewust) iets over wie je bent. Het dragen van sieraden is een manier om je te identificeren.

Maar heb je je wel eens afgevraagd wat de keuze van jouw sieraden over jouw persoonlijkheid zegt?

De leukerd

De leukerd is meestal de gangmaker op een feestje. Bijna iedereen vind jou leuk, omdat je altijd vrolijk bent.

De leukers is iemand die graag opvallende/kleurrijke sieraden draagt, zoals opvallende oorbellen, bijzondere kettingen en over de top grote ringen. Waarschijnlijk ben je een actief, sociaal en sprankelend persoon.

Bijzonder collier met handgemaakte oranje steen
Bijzondere roze statementketting met grote hanger
Bijzonder collier met handgemaakte oranje steen

De professional

De professional is degene die netjes, verantwoordelijk en georganiseerd is en wil alles goed op elkaar afgestemd hebben. Het laat zien dat je aandacht hebt voor zaken, en mensen zullen jou vaak om advies vragen.

Zo dragen professionals bijvoorbeeld een elegante zilveren armband die perfect matcht bij de kleuren van hun schoenen. Ook sieradensets zijn perfect voor deze persoonlijkheid. Zoals bijvoorbeeld een gouden ketting met bijpassende oorbellen.

Unieke sieradenset qosegoud met blauw armband en oorbellen
Sieradenset cadeau vrouw
Unieke goudkleurige sieradenset met paarse stenen

De aardse

De aardse is een echte natuurliefhebber is. Jij komt graag buiten en houd van pure vormen. Krijgt energie van de natuur en je komt daar ook graag om op te laden.

Deze types dragen graag sieraden met natuurlijke vormen en materialen zoals schelpen, hout, kurkleer of zeeglas. Ook edelstenen passen goed bij deze persoonlijkheid. Zorg er dan wel voor dat je onbewerkte edelstenen kiest.

Groene jade oorbellen zilver
Armband met groene jade edelstenen - handgemaakte sieraden
Unieke lange oorbellen met jade edelstenen oranje - handgemaakte sieraden

De trendsetter

De trendsetter trekt zich totaal niets aan van wat andere denken of vinden en je gaat vooral je eigen weg. Je staat open voor (ver)nieuwe(nde) ideeën.

Dit type houd ervan als sieraden een verhaal vertellen en geeft niet zoveel om merknamen. Vaak dragen ze statement sieraden en unieke stukken. Ze zien hun sieraden echt als een verlengde van hun persoonlijkheid.

Bijzondere roze statementketting met grote hanger
Exclusieve zilveren ketting met grote paarse hanger - handgemaakte sieraden
Grote opvallende gekleurde hanger met lange ketting

De traditionele

De traditionele kun je vaak herkennen aan een klassieke smaak. Die is niet alleen terug te zien in jouw uiterlijk maar ook in jouw interieur. 

Deze types houden van eenvoudige sieraden en eigenlijk het liefst sieraden die overal mee te combineren zijn. Denk aan diamanten studs of eenvoudige oorringen.

 

Zwart leren RVS armband met roze /groene stenen - handgemaakte sieraden
Zilveren oorbellen met onyx zwart
Grote handgesmede ring met ovale steen en amethist

De perfectionist

De perfectionist neemt alleen genoegen met het beste van het beste en zal nooit genoegen nemen met het één na beste. Je werkt hard om je doelen te bereiken. De perfectionist houd ervan om een statement te maken en andere bewonderen jouw gevoel voor eigenwaarde en de waardering voor de fijnere dingen in het leven.

Deze persoon houdt er van merkjuwelen van luxefabrikanten en sieraden waarin je kunt zien dat er veel aandacht aan de details is besteedt.

Handgemaakte hart oorbellen rood voor moederdag
Unieke kaarsenstandaards met blauw kunstwerk
Zilveren paarsblauwe druppelring met parelmoer

De minimalist

De minimalist is bedachtzaam, waarschijnlijk ook een beetje ordelijk en heeft een goed gevoel voor evenwicht. Je hebt waardering voor alle goede dingen in het leven. 

Als minimalist zal je zeker niet vertellen dat eenvoudige sieraden niet stijlvol en veelzijdig kunnen zijn. Deze persoon hout van een beetje fonkeling of een vleugje gemengde metalen, maar blingbling is zeker niet zijn ding.

 

Grote ronde oorbellen met gele handgemaakte stenen
ng met blauwe ovale steen - handgemaakte sieraden
Korte oorbellen groen met jade handgemaakt

Welke persoonlijkheid past bij jou?

Nu weet je in ieder geval wat sieraden kunnen zeggen over iemand zijn persoonlijkheid, natuurlijk is niet alles zo zwart wit als het hierboven staat. Maar het maakt het hopelijk wel makkelijker om keuzes te maken, of je nu iets kiest voor jezelf of voor een geliefde.

Iedereen is zo uniek als het sieraad dat hij kiest ❤️.

2 reacties

  1. Ik draag graag sieraden die bij mijn outfit passen. Bij drukke kleding wat rustiger en bij rustige k kleding wat uitbundiger sieraden. Bij jou altijd keus genoeg in rustige en drukkere sieraden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =

Meer lezen?

Keuzestress feestdagen
Informatie

Heb jij wel eens keuzestress?

Men zegt dat veel mensen, in meer of mindere mate, te maken krijgt met keuzestress. Tijdens de feestdagen schijnt meer dan 50% van de mensen last van keuzestress te hebben. Wat is keuzestress precies, wat kan de keuzestress triggeren en hoe voorkom je dat je tegen keuzestress aanloopt?

Lees verder »
Oorbellen met sterrenregen
De betekenis van kleuren

Wat wil de kleur ZILVER jou vertellen?

Tijdloos en elegant. Woorden die perfect aansluiten bij de kleur zilver. Waar kleuren als goud, roségoud en brons meer trendgevoelig zijn is zilver een stabiele factor. Zilver is een klassieke kleur. 

Lees verder »
Gouden ring met as van huisdier
Bijzondere assieraden

Gouden ring met as van overleden huisdier

Deze klant had mij op google gevonden en belde mij om te vragen, kun je in een erfstuk – gehad van oma – een steen maken met as? Dit is niet een vraag waar ik direct ja of nee op kan antwoorden. Het hangt namelijk af van het materiaal, de maat en de rand waar de steen in moet, in dit geval paste mijn stenen perfect en was ook de rand van de zetkast hoog genoeg om de steen met as in te zetten.

Lees verder »