Wat zeggen sieraden over jouw persoonlijkheid?

Je hebt hem vast wel eens in je leven gehoord: Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Deze uitspraak is zoooo waar! Ook al zouden we soms willen van niet.

Het is jouw totale uitstraling, de kleding die je draagt, de manier waarop je spreekt of je haar doet en de sieraden die je draagt, het zegt allemaal (onbewust) iets over wie je bent. Het dragen van sieraden is een manier om je te identificeren.

Maar heb je je wel eens afgevraagd wat de keuze van jouw sieraden over jouw persoonlijkheid zegt?

De leukerd

De leukerd is meestal de gangmaker op een feestje. Bijna iedereen vind jou leuk, omdat je altijd vrolijk bent.

De leukers is iemand die graag opvallende/kleurrijke sieraden draagt, zoals opvallende oorbellen, bijzondere kettingen en over de top grote ringen. Waarschijnlijk ben je een actief, sociaal en sprankelend persoon.

Grote ovale kleurrijke hangers hypoallergeen

De professional

De professional is degene die netjes, verantwoordelijk en georganiseerd is en wil alles goed op elkaar afgestemd hebben. Het laat zien dat je aandacht hebt voor zaken, en mensen zullen jou vaak om advies vragen.

Zo dragen professionals bijvoorbeeld een elegante zilveren armband die perfect matcht bij de kleuren van hun schoenen. Ook sieradensets zijn perfect voor deze persoonlijkheid. Zoals bijvoorbeeld een gouden ketting met bijpassende oorbellen.

Sieradenset RVS met armband en oorbellen
Hypoallergene sieradenset met ketting, oorbellen ring groen

De aardse

De aardse is een echte natuurliefhebber is. Jij komt graag buiten en houd van pure vormen. Krijgt energie van de natuur en je komt daar ook graag om op te laden.

Deze types dragen graag sieraden met natuurlijke vormen en materialen zoals schelpen, hout, kurkleer of zeeglas. Ook edelstenen passen goed bij deze persoonlijkheid. Zorg er dan wel voor dat je onbewerkte edelstenen kiest.

Kleurrijke oorbellen met handgemaakte groene stenen
Subtiele RVS oorbellen met roze/groene steen
Unieke handgesmede ring met groene jade

De trendsetter

De trendsetter trekt zich totaal niets aan van wat andere denken of vinden en je gaat vooral je eigen weg. Je staat open voor (ver)nieuwe(nde) ideeën.

Dit type houd ervan als sieraden een verhaal vertellen en geeft niet zoveel om merknamen. Vaak dragen ze statement sieraden en unieke stukken. Ze zien hun sieraden echt als een verlengde van hun persoonlijkheid.

Grote opvallende gekleurde hanger met lange ketting

De traditionele

De traditionele kun je vaak herkennen aan een klassieke smaak. Die is niet alleen terug te zien in jouw uiterlijk maar ook in jouw interieur. 

Deze types houden van eenvoudige sieraden en eigenlijk het liefst sieraden die overal mee te combineren zijn. Denk aan diamanten studs of eenvoudige oorringen.

 

De perfectionist

De perfectionist neemt alleen genoegen met het beste van het beste en zal nooit genoegen nemen met het één na beste. Je werkt hard om je doelen te bereiken. De perfectionist houd ervan om een statement te maken en andere bewonderen jouw gevoel voor eigenwaarde en de waardering voor de fijnere dingen in het leven.

Deze persoon houdt er van merkjuwelen van luxefabrikanten en sieraden waarin je kunt zien dat er veel aandacht aan de details is besteedt.

Schilderij van een abstracte bloem 40×50

De minimalist

De minimalist is bedachtzaam, waarschijnlijk ook een beetje ordelijk en heeft een goed gevoel voor evenwicht. Je hebt waardering voor alle goede dingen in het leven. 

Als minimalist zal je zeker niet vertellen dat eenvoudige sieraden niet stijlvol en veelzijdig kunnen zijn. Deze persoon hout van een beetje fonkeling of een vleugje gemengde metalen, maar blingbling is zeker niet zijn ding.

 

Unieke hypoallergene armband met vierkante stenen paars

Welke persoonlijkheid past bij jou?

Nu weet je in ieder geval wat sieraden kunnen zeggen over iemand zijn persoonlijkheid, natuurlijk is niet alles zo zwart wit als het hierboven staat. Maar het maakt het hopelijk wel makkelijker om keuzes te maken, of je nu iets kiest voor jezelf of voor een geliefde.

Iedereen is zo uniek als het sieraad dat hij kiest ❤️.

Sieraden kunnen veel vertellen over iemands persoonlijkheid. Het dragen van bepaalde sieraden kan onbewust informatie geven over iemands smaak, interesses en persoonlijkheid.

Welke sieraden passen bij een professional?

De aardse persoonlijkheid houdt van sieraden met natuurlijke vormen en materialen, zoals schelpen, hout, kurkleer of zeeglas. Ook edelstenen passen goed bij deze persoonlijkheid, zolang het onbewerkte edelstenen zijn.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

2 comments

  1. Traditionele … beetje ouderwets.

  2. Slijm-Molema

    Ik draag graag sieraden die bij mijn outfit passen. Bij drukke kleding wat rustiger en bij rustige k kleding wat uitbundiger sieraden. Bij jou altijd keus genoeg in rustige en drukkere sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper