Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Hoe zoek jij je favoriete sieraden op internet?

Ik ga al een tijdje mee als het gaat om internet en het gericht zoeken en vinden c.q. gevonden worden. Ik kijk ook heel nadrukkelijk naar zoekwoorden. Hoe gerichter ik deze ingeef, hoe groter de kans is dat ik de mensen tref die naar sieraden of andere kunst zoeken die ik maak.

Mooie matches

Goede zoekwoorden zorgen voor de mooiste matches en zo voorkom je teleurstelling van de kant van de potentiële klant of dat je een hoop bagger te zien krijgt. Natuurlijk weet ik dat ik geen mainstream materiaal maak, maar soms kom je toch nog dingen tegen die de wenkbrauwen doen fronsen.

Als ik in gesprek met een potentieel nieuwe klant ben, ben ik altijd oprecht geïnteresseerd hoe ze me gevonden hebben. Veel gaat via sociale media en via-via. Een tevreden klant die het dus doorgeeft aan iemand anders óf het oog valt op een mooi sieraad dat iemand draagt en mijn gegevens worden vervolgens doorgegeven. Betere reclame is er haast niet. Maar laatst kreeg ik wel een heel apart antwoord.

Geen suffe sieraden

Geen suffe sieraden

Ik had een leuk gesprek met iemand en die gaf aan wat hij zocht voor zijn vriendin. Enerzijds wilde hij zich laten verrassen en anderzijds had hij goed in beeld wat hij wel wil en wat niet. Een positief kritische klant met ook wat bewegingsvrijheid. Op een gegeven moment was ik toch wel erg benieuwd geworden naar waar hij mij gevonden had. Zijn antwoord was via internet met de zoekwoorden “geen suffe sieraden”.

Ik moest er hartelijk om lachen en eerlijk, of je nu mijn sieraden kan waarderen of niet, suf zijn ze inderdaad niet. De zoekmachine had hem naar het juiste adres gebracht. Een leuk gesprek, een leuke klant met een leuk cadeau voor zijn geliefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =

Meer lezen?

Keuzestress feestdagen
Informatie

Heb jij wel eens keuzestress?

Men zegt dat veel mensen, in meer of mindere mate, te maken krijgt met keuzestress. Tijdens de feestdagen schijnt meer dan 50% van de mensen last van keuzestress te hebben. Wat is keuzestress precies, wat kan de keuzestress triggeren en hoe voorkom je dat je tegen keuzestress aanloopt?

Lees verder »
Oorbellen met sterrenregen
De betekenis van kleuren

Wat wil de kleur ZILVER jou vertellen?

Tijdloos en elegant. Woorden die perfect aansluiten bij de kleur zilver. Waar kleuren als goud, roségoud en brons meer trendgevoelig zijn is zilver een stabiele factor. Zilver is een klassieke kleur. 

Lees verder »
Gouden ring met as van huisdier
Bijzondere assieraden

Gouden ring met as van overleden huisdier

Deze klant had mij op google gevonden en belde mij om te vragen, kun je in een erfstuk – gehad van oma – een steen maken met as? Dit is niet een vraag waar ik direct ja of nee op kan antwoorden. Het hangt namelijk af van het materiaal, de maat en de rand waar de steen in moet, in dit geval paste mijn stenen perfect en was ook de rand van de zetkast hoog genoeg om de steen met as in te zetten.

Lees verder »