Hoe zoek jij je favoriete sieraden op internet?

Ik ga al een tijdje mee als het gaat om internet en het gericht zoeken en vinden c.q. gevonden worden. Ik kijk ook heel nadrukkelijk naar zoekwoorden. Hoe gerichter ik deze ingeef, hoe groter de kans is dat ik de mensen tref die naar sieraden of andere kunst zoeken die ik maak.

Mooie matches

Goede zoekwoorden zorgen voor de mooiste matches en zo voorkom je teleurstelling van de kant van de potentiële klant of dat je een hoop bagger te zien krijgt. Natuurlijk weet ik dat ik geen mainstream materiaal maak, maar soms kom je toch nog dingen tegen die de wenkbrauwen doen fronsen.

Als ik in gesprek met een potentieel nieuwe klant ben, ben ik altijd oprecht geïnteresseerd hoe ze me gevonden hebben. Veel gaat via sociale media en via-via. Een tevreden klant die het dus doorgeeft aan iemand anders óf het oog valt op een mooi sieraad dat iemand draagt en mijn gegevens worden vervolgens doorgegeven. Betere reclame is er haast niet. Maar laatst kreeg ik wel een heel apart antwoord.

Geen suffe sieraden

Geen suffe sieraden

Ik had een leuk gesprek met iemand en die gaf aan wat hij zocht voor zijn vriendin. Enerzijds wilde hij zich laten verrassen en anderzijds had hij goed in beeld wat hij wel wil en wat niet. Een positief kritische klant met ook wat bewegingsvrijheid. Op een gegeven moment was ik toch wel erg benieuwd geworden naar waar hij mij gevonden had. Zijn antwoord was via internet met de zoekwoorden “geen suffe sieraden”.

Ik moest er hartelijk om lachen en eerlijk, of je nu mijn sieraden kan waarderen of niet, suf zijn ze inderdaad niet. De zoekmachine had hem naar het juiste adres gebracht. Een leuk gesprek, een leuke klant met een leuk cadeau voor zijn geliefde.

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Cadeauverpakking sieraden
Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s.
Handgesmede vierkante ring met steen
We staan er vaak niet bij stil, maar men gaat er automatisch vanuit dat een volwassene bepaalde “afmetingen” heeft. Als je bijvoorbeeld kleding wilt kopen, dan ga je naar de reguliere maten of naar de grote maten.
diamant-in-een-ring
Als je een diamanten sieraad bezit, wil je natuurlijk dat deze er altijd sprankelend en glanzend uitziet. Maar soms merk je dat je diamant dof is geworden en zijn glans verloren heeft. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je diamant weer te laten schitteren als nieuw.