Hoe zoek jij je favoriete sieraden op internet?

Ik ga al een tijdje mee als het gaat om internet en het gericht zoeken en vinden c.q. gevonden worden. Ik kijk ook heel nadrukkelijk naar zoekwoorden. Hoe gerichter ik deze ingeef, hoe groter de kans is dat ik de mensen tref die naar sieraden of andere kunst zoeken die ik maak.

Mooie matches

Goede zoekwoorden zorgen voor de mooiste matches en zo voorkom je teleurstelling van de kant van de potentiële klant of dat je een hoop bagger te zien krijgt. Natuurlijk weet ik dat ik geen mainstream materiaal maak, maar soms kom je toch nog dingen tegen die de wenkbrauwen doen fronsen.

Als ik in gesprek met een potentieel nieuwe klant ben, ben ik altijd oprecht geïnteresseerd hoe ze me gevonden hebben. Veel gaat via sociale media en via-via. Een tevreden klant die het dus doorgeeft aan iemand anders óf het oog valt op een mooi sieraad dat iemand draagt en mijn gegevens worden vervolgens doorgegeven. Betere reclame is er haast niet. Maar laatst kreeg ik wel een heel apart antwoord.

Geen suffe sieraden

Geen suffe sieraden

Ik had een leuk gesprek met iemand en die gaf aan wat hij zocht voor zijn vriendin. Enerzijds wilde hij zich laten verrassen en anderzijds had hij goed in beeld wat hij wel wil en wat niet. Een positief kritische klant met ook wat bewegingsvrijheid. Op een gegeven moment was ik toch wel erg benieuwd geworden naar waar hij mij gevonden had. Zijn antwoord was via internet met de zoekwoorden “geen suffe sieraden”.

Ik moest er hartelijk om lachen en eerlijk, of je nu mijn sieraden kan waarderen of niet, suf zijn ze inderdaad niet. De zoekmachine had hem naar het juiste adres gebracht. Een leuk gesprek, een leuke klant met een leuk cadeau voor zijn geliefde.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Solderen van zilver
Je zal misschien wel eens ergens hebben gelezen dat ik voor mijn kunstenaarschap nog een heel ander leven heb gehad, ooit liet ik mij wijsmaken dat je met creativiteit geen geld kon verdienen en omdat het bloed kroop waar het niet gaan kon, begon ik op mijn 19e een reclamebureau, toch een beetje creatief 😏!
Solderen van sieraden op maat
Hallo daar! Ik ben Danielle, maar de meesten noemen me Daan. En raad eens? Vandaag wil ik het even hebben over sieraden en zelfexpressie. Voor mij zijn sieraden veel meer dan gewoon accessoires.
Cadeautje voor jezelf
Dopamine is zo’n stof die door het lichaam wordt aangemaakt. We noemen het ook wel het geluks- of beloningshormoon. Als ‘te’ ergens voor staat is alles verkeerd, maar van jezelf af en toe eens iets cadeau doen, is nog nooit iemand slechter geworden. 

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper