Verhaal van Vinanda “Twee zielen, één gedachte!”

Vinanda’s bezoek aan mijn atelier kreeg een onverwacht staartje

Twee zielen, één gedachte!”

“Ik volg Daan al sinds ze begon met Twitteren. Toen ik een ring voorbij zag komen met schelpenparelmoer erin verwerkt, voelde ik direct ‘dat ben ik!’. Ik wilde hem echt hebben. Daan had mij een ringmeter toegestuurd, maar ik wilde hem toch voor de zekerheid passen. Dus ging ik samen met mijn vriend naar Daans atelier in Naaldwijk.

De ring paste perfect, dus de koop was snel gesloten. Natuurlijk maakte ik van de gelegenheid gebruik om verder rond te kijken in het atelier. Mijn oog viel op een prachtige ring van mokume gane. Dat is een Japanse techniek, waarbij koper op zilver wordt verwerkt.

Trouwringen Mokume Gane
Bruiloft Mokume Gane ringen
Mokume Gane Ringen

‘Dát zou leuk zijn als trouwring!’ schoot door mij heen. We hadden wel al trouwplannen, maar wilden bewust niet zo’n standaard bruiloft met standaard ringen. Standaard is gewoon niet ons ding, zeg maar. Ringen van dit materiaal zouden dus helemaal bij ons passen. Ik wilde mijn vriend niet voor het blok zetten waar Daan bij stond, dus besloot ik om mijn idee thuis pas aan hem voor te leggen.

Eenmaal thuis bleek mijn vriend echter precies hetzelfde gedacht te hebben! Ook hij vond de ring onwijs gaaf en zag ons er al mee lopen, maar vond het spannend om het voor te stellen waar de maakster bij zou zijn. Twee zielen, één gedachte dus.

Toen ik Daan vroeg of het mogelijk was om trouwringen van mokume gane te maken, werd ze heel enthousiast. Ze waarschuwde ons wel dat zo’n ring een eigen leven leidt. De massief zilveren binnenring en het koper werken op elkaar en reageren op je huid. De ring kan en het reliëf kan veranderen. Inderdaad zijn de ringen de ene keer donkerder dan de andere keer. Wij vinden dat juist wel een mooi idee, zo’n ring die letterlijk met je meeleeft.

Daan maakt echt hartstikke leuke dingen. Het liefst zou ik haar hele collectie opkopen, maar ja, dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik met mijzelf afgesproken dat ik mezelf beloon als ik iets bijzonders heb bereikt, zoals bijvoorbeeld een pijnlijk bezoek aan de tandarts waar ik ontzettend  tegenop zag. Mijn man heb ik een duidelijke hint gegeven dat ik het leuk zou vinden een klein ringetje van mokume gane bij de trouwring te schuiven als we één jaar getrouwd zijn!”

Vinanda Gout

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Gouden ring van Monique
De sieraden die ik maak voor mijn klanten hebben vaak een bijzonder verhaal. Moniek kreeg een sieraad van haar vriend (spoiler: nu haar man), waarmee verleden, heden en toekomst letterlijk en figuurlijk met elkaar versmolten.
Danielle Korpershoek
Steeds vaker krijg ik het verzoek om as van een overleden dierbare te verwerken in een sieraad. Ik vind dat een heel eervolle opdracht, waar ik veel tijd en aandacht aan besteed. Aan zo’n sieraad zit altijd een bijzonder verhaal. Dat geldt ook voor de ring die Daniëlle Korpershoek bij mij liet maken.
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.