Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Verhaal van Vinanda “Twee zielen, één gedachte!”

Vinanda’s bezoek aan mijn atelier kreeg een onverwacht staartje

Twee zielen, één gedachte!”

“Ik volg Daan al sinds ze begon met Twitteren. Toen ik een ring voorbij zag komen met schelpenparelmoer erin verwerkt, voelde ik direct ‘dat ben ik!’. Ik wilde hem echt hebben. Daan had mij een ringmeter toegestuurd, maar ik wilde hem toch voor de zekerheid passen. Dus ging ik samen met mijn vriend naar Daans atelier in Naaldwijk.

De ring paste perfect, dus de koop was snel gesloten. Natuurlijk maakte ik van de gelegenheid gebruik om verder rond te kijken in het atelier. Mijn oog viel op een prachtige ring van mokume gane. Dat is een Japanse techniek, waarbij koper op zilver wordt verwerkt.

Trouwringen Mokume Gane
Bruiloft Mokume Gane ringen
Mokume Gane Ringen

‘Dát zou leuk zijn als trouwring!’ schoot door mij heen. We hadden wel al trouwplannen, maar wilden bewust niet zo’n standaard bruiloft met standaard ringen. Standaard is gewoon niet ons ding, zeg maar. Ringen van dit materiaal zouden dus helemaal bij ons passen. Ik wilde mijn vriend niet voor het blok zetten waar Daan bij stond, dus besloot ik om mijn idee thuis pas aan hem voor te leggen.

Eenmaal thuis bleek mijn vriend echter precies hetzelfde gedacht te hebben! Ook hij vond de ring onwijs gaaf en zag ons er al mee lopen, maar vond het spannend om het voor te stellen waar de maakster bij zou zijn. Twee zielen, één gedachte dus.

Toen ik Daan vroeg of het mogelijk was om trouwringen van mokume gane te maken, werd ze heel enthousiast. Ze waarschuwde ons wel dat zo’n ring een eigen leven leidt. De massief zilveren binnenring en het koper werken op elkaar en reageren op je huid. De ring kan en het reliëf kan veranderen. Inderdaad zijn de ringen de ene keer donkerder dan de andere keer. Wij vinden dat juist wel een mooi idee, zo’n ring die letterlijk met je meeleeft.

Daan maakt echt hartstikke leuke dingen. Het liefst zou ik haar hele collectie opkopen, maar ja, dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik met mijzelf afgesproken dat ik mezelf beloon als ik iets bijzonders heb bereikt, zoals bijvoorbeeld een pijnlijk bezoek aan de tandarts waar ik ontzettend  tegenop zag. Mijn man heb ik een duidelijke hint gegeven dat ik het leuk zou vinden een klein ringetje van mokume gane bij de trouwring te schuiven als we één jaar getrouwd zijn!”

Vinanda Gout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 12 =

Meer lezen?

Keuzestress feestdagen
Informatie

Heb jij wel eens keuzestress?

Men zegt dat veel mensen, in meer of mindere mate, te maken krijgt met keuzestress. Tijdens de feestdagen schijnt meer dan 50% van de mensen last van keuzestress te hebben. Wat is keuzestress precies, wat kan de keuzestress triggeren en hoe voorkom je dat je tegen keuzestress aanloopt?

Lees verder »
Oorbellen met sterrenregen
De betekenis van kleuren

Wat wil de kleur ZILVER jou vertellen?

Tijdloos en elegant. Woorden die perfect aansluiten bij de kleur zilver. Waar kleuren als goud, roségoud en brons meer trendgevoelig zijn is zilver een stabiele factor. Zilver is een klassieke kleur. 

Lees verder »
Gouden ring met as van huisdier
Bijzondere assieraden

Gouden ring met as van overleden huisdier

Deze klant had mij op google gevonden en belde mij om te vragen, kun je in een erfstuk – gehad van oma – een steen maken met as? Dit is niet een vraag waar ik direct ja of nee op kan antwoorden. Het hangt namelijk af van het materiaal, de maat en de rand waar de steen in moet, in dit geval paste mijn stenen perfect en was ook de rand van de zetkast hoog genoeg om de steen met as in te zetten.

Lees verder »