Verhaal van Vinanda “Twee zielen, één gedachte!”

Vinanda’s bezoek aan mijn atelier kreeg een onverwacht staartje

Twee zielen, één gedachte!”

“Ik volg Daan al sinds ze begon met Twitteren. Toen ik een ring voorbij zag komen met schelpenparelmoer erin verwerkt, voelde ik direct ‘dat ben ik!’. Ik wilde hem echt hebben. Daan had mij een ringmeter toegestuurd, maar ik wilde hem toch voor de zekerheid passen. Dus ging ik samen met mijn vriend naar Daans atelier in Naaldwijk.

De ring paste perfect, dus de koop was snel gesloten. Natuurlijk maakte ik van de gelegenheid gebruik om verder rond te kijken in het atelier. Mijn oog viel op een prachtige ring van mokume gane. Dat is een Japanse techniek, waarbij koper op zilver wordt verwerkt.

Trouwringen Mokume Gane
Bruiloft Mokume Gane ringen
Mokume Gane Ringen

‘Dát zou leuk zijn als trouwring!’ schoot door mij heen. We hadden wel al trouwplannen, maar wilden bewust niet zo’n standaard bruiloft met standaard ringen. Standaard is gewoon niet ons ding, zeg maar. Ringen van dit materiaal zouden dus helemaal bij ons passen. Ik wilde mijn vriend niet voor het blok zetten waar Daan bij stond, dus besloot ik om mijn idee thuis pas aan hem voor te leggen.

Eenmaal thuis bleek mijn vriend echter precies hetzelfde gedacht te hebben! Ook hij vond de ring onwijs gaaf en zag ons er al mee lopen, maar vond het spannend om het voor te stellen waar de maakster bij zou zijn. Twee zielen, één gedachte dus.

Toen ik Daan vroeg of het mogelijk was om trouwringen van mokume gane te maken, werd ze heel enthousiast. Ze waarschuwde ons wel dat zo’n ring een eigen leven leidt. De massief zilveren binnenring en het koper werken op elkaar en reageren op je huid. De ring kan en het reliëf kan veranderen. Inderdaad zijn de ringen de ene keer donkerder dan de andere keer. Wij vinden dat juist wel een mooi idee, zo’n ring die letterlijk met je meeleeft.

Daan maakt echt hartstikke leuke dingen. Het liefst zou ik haar hele collectie opkopen, maar ja, dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik met mijzelf afgesproken dat ik mezelf beloon als ik iets bijzonders heb bereikt, zoals bijvoorbeeld een pijnlijk bezoek aan de tandarts waar ik ontzettend  tegenop zag. Mijn man heb ik een duidelijke hint gegeven dat ik het leuk zou vinden een klein ringetje van mokume gane bij de trouwring te schuiven als we één jaar getrouwd zijn!”

Vinanda Gout

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.
Cadeau voor gepensioneerde
Iedereen kent het wel, een pensioengerechtigde krijgt, zeker als hij of zij langer in dienst is geweest, een ‘passend’ afscheidscadeau. De baas komt met een gegraveerd horloge of meer van die unieke cadeaus … maar niet heus.
Handgesmede trouwringen met witgoud en geelgoud
Erik en Miranda Prins hadden al bijzondere trouwringen laten maken, maar wilden er een speciale verandering in aanbrengen. Daarom klopten ze bij mij aan. Samen kwamen we tot een prachtig resultaat! Lees hier het bijzondere verhaal van de ringen van Erik en Miranda!