Gereticuleerde duimring met grove structuur

'Wavelet Whorl'

Duik in de diepten van vakmanschap met ‘Wavelet Whorl’. Een gericuleerde zilveren (duim)ring die een ode is aan de grillen van de natuur en de kunst van het smeden.

 225,00

Soms is het de ruwe, ongetemde schoonheid van de natuur die me inspireert om iets unieks en opmerkelijks te creëren. ‘Wavelet Whorl’ is daar een perfect voorbeeld van. Deze duimring, met zijn opvallende gericuleerde structuur, is als geen ander.

Reticuleren is een speciale techniek in de wereld van het zilversmeden. Door gecontroleerde verhitting wordt het zilver gedeeltelijk gesmolten, waardoor unieke, grillige patronen en texturen ontstaan die doen denken aan golvend water of het zanderige landschap van duinen. Elk stuk dat op deze manier wordt gemaakt, is een testament van geduld en vaardigheid.

Voor ‘Wavelet Whorl’ heb ik gebruik gemaakt van 835 zilver, specifiek om dit intrigerende effect te verkrijgen. De ring die je op de foto ziet, is een maat 19,5 en staat klaar om direct jouw hand te sieren. Mocht je echter een andere maat wensen, dan kun je deze ring op maat laten maken. Het vraagt wat tijd – zo’n 4-6 weken – maar het resultaat is een ring die niet alleen past, maar ook resoneert met jouw eigen unieke verhaal.

Sieradendoosjes
Sieradendoosjes
materiaal:

techniek:

vorm:

levertijd:

garantie:

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende maatvoeringen zijn over de hele wereld. In Nederland werken we het meeste met de maat van de binnendiameter van een ring. Wat je dus kunt doen is een bestaande ring opmeten. 

Ook de omtrekmaat van je vinger wordt vaak gebruikt, deze kun je opmeten door een stukje touw te pakken, deze om je vinger te wikkelen en de maat hiervan op te meten, deze methode is niet echt geschikt om je precieze ringmaat te meten. Gebruik hiervoor een ringmeter.

Bij het gebruik van een ringmeter is het belangrijk dat je de ringmeter nog over je knokkels kan schuiven.

Ik vind dat geen enkel sieraad een permanent plekje in de kast verdient. Daarom kun je bij mij binnen 30 dagen ongedragen sieraden ruilen of retourneren.

Of het nu gaat om een ring die niet lekker zit of een ketting die niet helemaal bij je past, geen probleem! Zolang het sieraad in dezelfde staat is als toen je het kreeg, kun je het gewoon terugsturen.

Daniëlle Looije

Als kunstenaar met een passie geloof ik sterk dat kunst ons kan optillen en blij kan maken. Alles wat ik maak, zit vol echtheid en liefde voor het creëren. Mijn motto is simpel: ‘Straal naar buiten uit wat je van binnen bent

De kracht van kleurenpsychologie
Rood voor moed, blauw voor rust, geel voor vreugde. Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze emoties en percepties. Als kunstenaar begrijp ik de kracht van kleurpsychologie. Mijn sieraden zijn geen willekeurige combinaties; ze zijn bewuste keuzes. Draag een turkooizen oorbel en voel de kalme golven van de oceaan. Met mijn werk kun je je innerlijke wereld tonen aan anderen.

Speciaal voor jou uitgekozen

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper