'Wavelet Whorl'

Gereticuleerde duimring met grove structuur

Duik in de diepten van vakmanschap met ‘Wavelet Whorl’. Een gericuleerde zilveren (duim)ring die een ode is aan de grillen van de natuur en de kunst van het smeden.

 225,00

Soms is het de ruwe, ongetemde schoonheid van de natuur die me inspireert om iets unieks en opmerkelijks te creëren. ‘Wavelet Whorl’ is daar een perfect voorbeeld van. Deze duimring, met zijn opvallende gericuleerde structuur, is als geen ander.

Reticuleren is een speciale techniek in de wereld van het zilversmeden. Door gecontroleerde verhitting wordt het zilver gedeeltelijk gesmolten, waardoor unieke, grillige patronen en texturen ontstaan die doen denken aan golvend water of het zanderige landschap van duinen. Elk stuk dat op deze manier wordt gemaakt, is een testament van geduld en vaardigheid.

Voor ‘Wavelet Whorl’ heb ik gebruik gemaakt van 835 zilver, specifiek om dit intrigerende effect te verkrijgen. De ring die je op de foto ziet, is een maat 19,5 en staat klaar om direct jouw hand te sieren. Mocht je echter een andere maat wensen, dan kun je deze ring op maat laten maken. Het vraagt wat tijd – zo’n 4-6 weken – maar het resultaat is een ring die niet alleen past, maar ook resoneert met jouw eigen unieke verhaal.

Gratis verzending

Levertijd 2-5 werkdagen

Makkelijk retourneren

Binnen 30 dagen

Veilig betalen

met iDEAL, Bankoverschrijving, Bancontact, SOFORT, Creditcards, PayPal, Riverty (AfterPay), in3, VVV bon of Fashioncheque.

Sieradendoosjes
Sieradendoosjes
materiaal

techniek

vorm

levertijd

garantie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende maatvoeringen zijn over de hele wereld. In Nederland werken we het meeste met de maat van de binnendiameter van een ring. Wat je dus kunt doen is een bestaande ring opmeten. 

Ook de omtrekmaat van je vinger wordt vaak gebruikt, deze kun je opmeten door een stukje touw te pakken, deze om je vinger te wikkelen en de maat hiervan op te meten, deze methode is niet echt geschikt om je precieze ringmaat te meten. Gebruik hiervoor een ringmeter.

Bij het gebruik van een ringmeter is het belangrijk dat je de ringmeter nog over je knokkels kan schuiven.

Houd je sieraden stralend

Om ervoor te zorgen dat de sieraden van Daan lang mooi blijven, is het aan te raden om ze af te doen tijdens het sporten, douchen en slapen. Wees voorzichtig met chemicaliën, zoals die in parfums en schoonmaakmiddelen. Zo blijven je sieraden stralen, net als jij!

Binnen 30 dagen retourneren of ruilen

Kleurrijke sieraden verdienen een podium, niet de kast. Ik sta voor je klaar om ervoor te zorgen dat je volledig tevreden bent en daarom mag je binnen 30 dagen je ongebruikte sieraden retourneren of ruilen.

Over Daan

Ik ben als kunstenaar altijd op zoek naar creatief afwisselende uitdagingen en alles wat buiten het gangbare ligt. Mijn specialisme is veelzijdigheid, want routine is dodelijk voor mijn creativiteit.

Andere bekeken ook