Gereticuleerde sieraden

Wat is reticuleren?

Reticuleren is een techniek die vaak wordt gebruikt bij het maken van sieraden. De techniek wordt gebruikt om een stoer reliëf te creëren in sieraden. Het mooiste effect kan worden gecreëerd met zilver van het tweede gehalte (835).

Het sieraad wordt verwarmd tot een hoge temperatuur en daarna afgekoeld in zuur. Hierdoor ‘verdwijnt’ het koper in de oppervlakte van het sieraad. Dit proces wordt meerdere keren herhaald, vaak 10 keer. Hierdoor ontstaat er een sieraad waarvan de oppervlakte bestaat uit fijnzilver, terwijl de binnenkant nog de samenstelling van het tweede gehalte zilver heeft.

Lees onderaan verder

Unieke handgesmede hanger met spang en gekleurde steen

Blauw
Bruin
Geel
Grijs
Groen
Oranje
Paars
Rood
Roze
Turquoise
Wit
Zwart

Zilveren hanger met gouden accenten en blauwe steen

 375,00

Ronde zilveren oorbellen met gouden zetkastje en onyx

 495,00

Ruwe brede 9k trouwringen

 715,00

Zilveren duimring met ingetekend patroon

 175,00 845,00

Gereticuleerde gouden ring met steen

 855,00 935,00

Unieke handgemaakte ring met schuine ovale groene steen

 295,00

Brede duimringen met structuur zilver of goud

 150,00 925,00

Exclusieve brede zilveren damesring met rode steen

 285,00

Fijnzilver en tweede gehalte zilver hebben een verschillende smelttemperatuur. Hierdoor reageren ze anders tijdens de verhitting en dit creëert een reliëf in het sieraad. Dit reliëf geeft het sieraad een unieke en stoere uitstraling.

Reticuleren is een techniek die veel vaardigheid en ervaring vereist. Het is een interessante manier om unieke sieraden te maken, maar het vereist ook veel aandacht en zorg om het beste resultaat te bereiken. Het gebruik van zilver van het tweede gehalte (835) is een goede keuze om het mooiste effect te creëren.

Handgemaakte sieraden, uniek zoals jij ♥️