Zwavellever om zilveren sieraden zwart te maken

Zwavellever om zilveren sieraden zwart te maken

Met de zwavellever in dit potje kun je je zilveren sieraden laten oxideren (zwart maken). Met de zwavellever stuur ik je ook mee: een zakje zuiveringszout en een pincet. Gebruiksaanwijzing:
  • Maak 2 bakjes, 1 bakje met water en zuiveringszout en 1 bakje met heet water en een paar druppels zwavellever.
  • Maak je sieraad eerst schoon met het water en zuiveringszout.
  • Houd je sieraad vast met de pincent en dompel je zilveren sieraad daarna in het bakje met zwavellever tot het de gewenste kleur heeft. Laat (edel)stenen niet in aanraking komen met het zuur. Je kunt ook een kwastje gebruiken.
  • Spoel daarna het sieraad af onder de kraan met lauwwarm water.
  • Met een sieradendoekje kun je eventueel het sieraad weer wat oppoetsen de zilveren kleur zal dan weer terug komen, met dragen zal het zwart er ook weer afslijten.
  • Meng als je klaar bent het bakje zuiveringszout met het bakje zwavellever om de zwavellever te neutraliseren, daarna kun je alles veilig door de gootsteen spoelen
Let op: bewaar de zwavellever op een donkere plek. Daglicht zal de werking van het zwavellever verzwakken. Heb je een sieraad met gedeeltelijk zilver/goud? De zwavellever zal alleen het zilver verkleuren.

 14,95

Reviews worden verzameld door WebwinkelKeur. Alle reviews worden getoond, positief of negatief.

De sieraden van Daan kunnen wel tegen een spatje, maar wil je ze langer mooi houden? Doe ze dan af tijdens het sporten, douchen en slapen. Kijk uit met chemicaliën (van bijvoorbeeld parfum of schoonmaakmiddelen). 

Over Daan

Ik ben als kunstenaar altijd op zoek naar creatief afwisselende uitdagingen en alles wat buiten het gangbare ligt. Mijn specialisme is veelzijdigheid, want routine is dodelijk voor mijn creativiteit.

Andere bekeken ook