Zwavellever om zilveren sieraden zwart te maken

Met de zwavellever in dit potje kun je je zilveren sieraden laten oxideren (zwart maken). Met de zwavellever stuur ik je ook mee: een zakje zuiveringszout en een pincet.

Gebruiksaanwijzing:

  • Maak 2 bakjes, 1 bakje met water en zuiveringszout en 1 bakje met heet water en een paar druppels zwavellever.
  • Maak je sieraad eerst schoon met het water en zuiveringszout.
  • Houd je sieraad vast met de pincent en dompel je zilveren sieraad daarna in het bakje met zwavellever tot het de gewenste kleur heeft. Laat (edel)stenen niet in aanraking komen met het zuur. Je kunt ook een kwastje gebruiken.
  • Spoel daarna het sieraad af onder de kraan met lauwwarm water.
  • Met een sieradendoekje kun je eventueel het sieraad weer wat oppoetsen de zilveren kleur zal dan weer terug komen, met dragen zal het zwart er ook weer afslijten.
  • Meng als je klaar bent het bakje zuiveringszout met het bakje zwavellever om de zwavellever te neutraliseren, daarna kun je alles veilig door de gootsteen spoelen

Let op: bewaar de zwavellever op een donkere plek. Daglicht zal de werking van het zwavellever verzwakken.

Heb je een sieraad met gedeeltelijk zilver/goud? De zwavellever zal alleen het zilver verkleuren.

 14,95

Gratis verzending

Levertijd 2-5 werkdagen

Makkelijk retourneren

Binnen 30 dagen

Veilig betalen

met iDEAL, Bankoverschrijving, Bancontact, SOFORT, Creditcards, PayPal, Riverty (AfterPay), in3, VVV bon of Fashioncheque.

Om ervoor te zorgen dat de sieraden van Daan lang mooi blijven, is het aan te raden om ze af te doen tijdens het sporten, douchen en slapen. Wees voorzichtig met chemicaliën, zoals die in parfums en schoonmaakmiddelen. Zo blijven je sieraden stralen, net als jij!

Kleurrijke sieraden verdienen een podium, niet de kast. Ik sta voor je klaar om ervoor te zorgen dat je volledig tevreden bent en daarom mag je binnen 30 dagen je ongebruikte sieraden retourneren of ruilen.

Over Daan

Ik ben als kunstenaar altijd op zoek naar creatief afwisselende uitdagingen en alles wat buiten het gangbare ligt. Mijn specialisme is veelzijdigheid, want routine is dodelijk voor mijn creativiteit.