Zwavellever om zilveren sieraden zwart te maken

Met de zwavellever in dit potje kun je je zilveren sieraden laten oxideren (zwart maken). Met de zwavellever stuur ik je ook mee: een zakje zuiveringszout en een pincet.

Gebruiksaanwijzing:

  • Maak 2 bakjes, 1 bakje met water en zuiveringszout en 1 bakje met heet water en een paar druppels zwavellever.
  • Maak je sieraad eerst schoon met het water en zuiveringszout.
  • Houd je sieraad vast met de pincent en dompel je zilveren sieraad daarna in het bakje met zwavellever tot het de gewenste kleur heeft. Laat (edel)stenen niet in aanraking komen met het zuur. Je kunt ook een kwastje gebruiken.
  • Spoel daarna het sieraad af onder de kraan met lauwwarm water.
  • Met een sieradendoekje kun je eventueel het sieraad weer wat oppoetsen de zilveren kleur zal dan weer terug komen, met dragen zal het zwart er ook weer afslijten.
  • Meng als je klaar bent het bakje zuiveringszout met het bakje zwavellever om de zwavellever te neutraliseren, daarna kun je alles veilig door de gootsteen spoelen

Let op: bewaar de zwavellever op een donkere plek. Daglicht zal de werking van het zwavellever verzwakken.

Heb je een sieraad met gedeeltelijk zilver/goud? De zwavellever zal alleen het zilver verkleuren.

 14,95

Sieradendoosjes
Sieradendoosjes

Ik vind dat geen enkel sieraad een permanent plekje in de kast verdient. Daarom kun je bij mij binnen 30 dagen ongedragen sieraden ruilen of retourneren.

Of het nu gaat om een ring die niet lekker zit of een ketting die niet helemaal bij je past, geen probleem! Zolang het sieraad in dezelfde staat is als toen je het kreeg, kun je het gewoon terugsturen.

Daniëlle Looije

Als kunstenaar met een passie geloof ik sterk dat kunst ons kan optillen en blij kan maken. Alles wat ik maak, zit vol echtheid en liefde voor het creëren. Mijn motto is simpel: ‘Straal naar buiten uit wat je van binnen bent

De kracht van kleurenpsychologie
Rood voor moed, blauw voor rust, geel voor vreugde. Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze emoties en percepties. Als kunstenaar begrijp ik de kracht van kleurpsychologie. Mijn sieraden zijn geen willekeurige combinaties; ze zijn bewuste keuzes. Draag een turkooizen oorbel en voel de kalme golven van de oceaan. Met mijn werk kun je je innerlijke wereld tonen aan anderen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper