Publicatie ‘Made in Westland’ AD 02/2023

Creatief was ze altijd al, ‘maar met kunst kun je toch geen geld verdienen’, klonk het. En dus koos Danielle Looije uiteindelijk voor een carrière in de reclamewereld. Maar na haar tweede burn-out besloot ze toch maar het roer om te gooien.

Met een omweg toch nog gekomen waar je wil zin?
„Het is niet altijd makkelijk om je hart te volgen, maar ik ben nog iedere dag blij en trots dat ik deze stap heb gezet. Mensen hebben vaak goed be-doelde adviezen, maar uiteindelijk moet je iets doen ordat je het leuk vindt en niet omdat anderen denken dat dit het juiste voor je is. Her is nu vier jaar geleden dat ik Art by Daan ben begonnen en het is dus blijkbaar wel mogelijk om met kunst een botreham te verdienen.”

Wat voor kunst maak je eigenlijk?
„Ik schilder al heel lang, dus daar wilde ik its mee doen. Naast schil-deren hou ik erg van sieraden maken.
Als kind deed ik dat al en die ver-kocht ik aan klasgenootjes. Dus de cirkel is min of meer rond. Maar ik verkoop niet zomaar sieraden, ik ver-werk mijn kunstwerken erin. Naast schilderijen en sieraden verkoop ik ook meubelstukken waarin min schilderkunst terugkomt. Dankzij mijn ervaring in de reclamewereld weet ik heel goed min publiek te be-reiken.”

En hoe bevalt het?
..Ik kan elke dag doen wat ik leuk vind en alle regels loslaten. Ik doe veel op gevoel en heb een eigen stijl.
Mijn kleurgebruik is vrij kenmer-kend. Ik weet niet of het typisch Westlandse kunst is. Min afzetmarkt is veel breder. Ik verkoop in heel de wereld. Wat wel typisch Westlands is, is mijn mentaliteit. In jezelfblij-ven geloven en keihard werken voor wat je wil bereiken. Inmiddels is er animo voor kunst in het Westland. Er wordt van alles georganiseerd en je kunt exposeren.

Publicatie AD Westland

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

podcast bij zielewind
Petra en ik volgen elkaar op twitter en ik maakte in het verleden al een ring als cadeau voor haar dochter. Petra vroeg mij om mee te doen aan haar podcast die gaat over ‘de reis van betekenis’ en dat vond ik natuurlijk heel leuk!
Kitty Jong vicevoorzitter FNV op de NOS over longcovid
Kitty Jong werd als vice-voorzitter van de FNV vakbond geïnterviewd over verpleegkundigen die tijdens hun werk long covid hadden opgelopen en daar nog niet van waren hersteld. Deze uitzendingen waren op 29 december 2022 op Hart van Nederland en het NOS nieuws.
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.