Publicatie ‘Made in Westland’ AD 02/2023

Creatief was ze altijd al, ‘maar met kunst kun je toch geen geld verdienen’, klonk het. En dus koos Danielle Looije uiteindelijk voor een carrière in de reclamewereld. Maar na haar tweede burn-out besloot ze toch maar het roer om te gooien.

Met een omweg toch nog gekomen waar je wil zin?
„Het is niet altijd makkelijk om je hart te volgen, maar ik ben nog iedere dag blij en trots dat ik deze stap heb gezet. Mensen hebben vaak goed be-doelde adviezen, maar uiteindelijk moet je iets doen ordat je het leuk vindt en niet omdat anderen denken dat dit het juiste voor je is. Her is nu vier jaar geleden dat ik Art by Daan ben begonnen en het is dus blijkbaar wel mogelijk om met kunst een botreham te verdienen.”

Wat voor kunst maak je eigenlijk?
„Ik schilder al heel lang, dus daar wilde ik its mee doen. Naast schil-deren hou ik erg van sieraden maken.
Als kind deed ik dat al en die ver-kocht ik aan klasgenootjes. Dus de cirkel is min of meer rond. Maar ik verkoop niet zomaar sieraden, ik ver-werk mijn kunstwerken erin. Naast schilderijen en sieraden verkoop ik ook meubelstukken waarin min schilderkunst terugkomt. Dankzij mijn ervaring in de reclamewereld weet ik heel goed min publiek te be-reiken.”

En hoe bevalt het?
..Ik kan elke dag doen wat ik leuk vind en alle regels loslaten. Ik doe veel op gevoel en heb een eigen stijl.
Mijn kleurgebruik is vrij kenmer-kend. Ik weet niet of het typisch Westlandse kunst is. Min afzetmarkt is veel breder. Ik verkoop in heel de wereld. Wat wel typisch Westlands is, is mijn mentaliteit. In jezelfblij-ven geloven en keihard werken voor wat je wil bereiken. Inmiddels is er animo voor kunst in het Westland. Er wordt van alles georganiseerd en je kunt exposeren.

Publicatie AD Westland

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper