Publicatie ‘Made in Westland’ AD 02/2023

Creatief was ze altijd al, ‘maar met kunst kun je toch geen geld verdienen’, klonk het. En dus koos Danielle Looije uiteindelijk voor een carrière in de reclamewereld. Maar na haar tweede burn-out besloot ze toch maar het roer om te gooien.

Met een omweg toch nog gekomen waar je wil zin?
„Het is niet altijd makkelijk om je hart te volgen, maar ik ben nog iedere dag blij en trots dat ik deze stap heb gezet. Mensen hebben vaak goed be-doelde adviezen, maar uiteindelijk moet je iets doen ordat je het leuk vindt en niet omdat anderen denken dat dit het juiste voor je is. Her is nu vier jaar geleden dat ik Art by Daan ben begonnen en het is dus blijkbaar wel mogelijk om met kunst een botreham te verdienen.”

Wat voor kunst maak je eigenlijk?
„Ik schilder al heel lang, dus daar wilde ik its mee doen. Naast schil-deren hou ik erg van sieraden maken.
Als kind deed ik dat al en die ver-kocht ik aan klasgenootjes. Dus de cirkel is min of meer rond. Maar ik verkoop niet zomaar sieraden, ik ver-werk mijn kunstwerken erin. Naast schilderijen en sieraden verkoop ik ook meubelstukken waarin min schilderkunst terugkomt. Dankzij mijn ervaring in de reclamewereld weet ik heel goed min publiek te be-reiken.”

En hoe bevalt het?
..Ik kan elke dag doen wat ik leuk vind en alle regels loslaten. Ik doe veel op gevoel en heb een eigen stijl.
Mijn kleurgebruik is vrij kenmer-kend. Ik weet niet of het typisch Westlandse kunst is. Min afzetmarkt is veel breder. Ik verkoop in heel de wereld. Wat wel typisch Westlands is, is mijn mentaliteit. In jezelfblij-ven geloven en keihard werken voor wat je wil bereiken. Inmiddels is er animo voor kunst in het Westland. Er wordt van alles georganiseerd en je kunt exposeren.

Publicatie AD Westland
Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Cadeauverpakking sieraden
Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s.
Handgesmede vierkante ring met steen
We staan er vaak niet bij stil, maar men gaat er automatisch vanuit dat een volwassene bepaalde “afmetingen” heeft. Als je bijvoorbeeld kleding wilt kopen, dan ga je naar de reguliere maten of naar de grote maten.
diamant-in-een-ring
Als je een diamanten sieraad bezit, wil je natuurlijk dat deze er altijd sprankelend en glanzend uitziet. Maar soms merk je dat je diamant dof is geworden en zijn glans verloren heeft. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je diamant weer te laten schitteren als nieuw.