Danielle Looije Sieradenontwerper en kunstenaar

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Sieradentrends voor de zomer 2022

Bij het schrijven van dit artikel schijnt het zonnetje buiten. Maar ja, het is wel een winterzonnetje. Toch wil ik jullie graag op de hoogte brengen van enkele trends op sieradengebied voor deze zomer. Wellicht helpt een impressie van wat je kunt verwachten deze zomer je op te warmen. Er kan in ieder geval veel en dat is voor iemand die graag creëert heel prettig!

Diversiteit in sieradentrends

Wat je al langere tijd ziet is dat de diversiteit binnen trends steeds groter wordt. Dat heeft als prettige bijkomstigheid dat iedereen er wel iets in moet kunnen vinden wat hij/zij mooi vindt. Wil ik zo nu en dan ook iets binnen een trend kunnen creëren, dan is veel ‘speelruimte’ altijd prettig. Met enige regelmaat zal je dus in mijn webshop een dergelijk item voorbij zien komen, want ik word bij het verzamelen van de trends direct geïnspireerd.

Wat zijn zoal de kleuren die extra opvallen?

Geel is een kleur die niet mag ontbreken in de zomer, maar er zijn duidelijk twee heel verschillende varianten. Het gaat hier om heel zacht geel tegen het beige aan en helder sprankelend geel. Groen kent vele varianten, maar de olijfkleur is duidelijk favoriet en het helder groen van planten en kruiden. Denk hierbij aan de kleur van koriander of iets lichter bieslook.

Mag het wat pittiger voor je, dan is het hel of vurig oranje wellicht iets voor je. Nog pittiger … dan knal je er uit met fuchsia roze. Daar kan je wel even een statement mee maken! Wil je het toch iets subtieler of te gebruiken als combinatiekleur, dan is het wat donkerder grijs een kleurtint die in de zomermaanden ook vaker gebruikt zal worden. Zeker die laatste zie je niet zo vaak in de zomer, maar bijvoorbeeld gecombineerd met een van de andere kleuren, kan het absoluut heel smaakvol zijn.

Pakken we uit met sieraden?

Ja natuurlijk pakken we uit met sieraden. Sieraden maken een outfit af. Deze zomer hebben de mensen die een groots gebaar willen maken, maar ook de meer ingetogen mensen alle kansen. De sieraden zijn heel subtiel in ring, oorbel, armband of ketting. Dit kan in zilver of goud zijn, eventueel voorzien van een steentje of kunstwerkje. Maar je kan ook helemaal over de top gaan deze zomer met vooral grote en kleurrijke sieraden voor om de hals, om de pols of in de oren.

Verder is de choker als sieraad ook weer helemaal terug van weggeweest, je kent het wel de ketting die strak om de hals gedragen wordt. Water speelt ook een opvallende rol deze zomer. Denk aan sieraden met mooie parels, schelpen in allerlei vormen of zeesterren. Kortom, er is dus meer dan genoeg om uit te kiezen als je in de zomer van 2022 trendy sieraden wilt dragen.

Om maar met de deur (kleur) in huis te vallen, de sieradentrends najaar en winter 2021/2022 worden gekenmerkt door of heel groot of heel klein.

Sieraden anders dan anders, wat de sieraden anders maakt, is dat het lekker afwijkt. Denk aan oorbellen met aan de ene kant een grote lange oorhanger met meerdere eyecatchers onder elkaar en aan de andere kant een bescheiden versie daarvan.  

Geel is een kleur die niet mag ontbreken in de zomer, maar er zijn duidelijk twee heel verschillende varianten. Het gaat hier om heel zacht geel tegen het beige aan en helder sprankelend geel. Groen kent vele varianten, maar de olijfkleur is duidelijk favoriet en het helder groen van planten en kruiden. Denk hierbij aan de kleur van koriander of iets lichter bieslook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + een =

Meer lezen?

Misverstanden sieraden
Informatie

De vijf grootste misverstanden over sieraden

Als je het over sieraden hebt, zijn er nogal wat misverstanden die heersen. Mensen geven er een uitleg aan, al dan niet gefundeerd, en dit kan zomaar een eigen leven gaan leiden. We sommen enkele van de veel voorkomende misverstanden als het over sieraden gaat op.

Lees verder »