Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Sieradentrends najaar/winter 2022/2023

Ieder seizoen brengt iets nieuws met zich mee. Er wordt van alles bedacht, maar je hebt ook trends die na jaren afwezigheid plots weer opduiken. Het najaar 2022 en winter 2023 heeft een mooie combinatie van beide aspecten. Wat is er zoal te vinden op sieradengebied?

Meerkleurige sieraden

Met meerkleurig kan je alle kanten op en dat is nu net wat we de komende seizoenen veel zien. Als je aan kleuren in sieraden denkt, hebben we het zeker niet alleen over de wat traditionele donkere winterkleuren. Het varieert van allerlei verschillende tinten diepgroen tot roomwit, taupe en muisgrijs of dieprood.

Gecombineerd zowel in kleding als sieraden geeft dit een stoer maar ook sierlijk effect. Wil je het nog wat vrouwelijker maken, combineer dan verschillende metalen. Dit kan geel of rosé goud zijn met zilver of RVS. Maar ook RVS met koper behoort tot de mogelijkheden.

Grote sieraden

Voor wie qua kleur er uit wil spatten, kan ook kiezen voor een combinatie van verschillende paarstinten eventueel aangevuld met zwart. Als je kleding in deze tinten zijn, kies er dan vooral grote RVS of zilveren armbanden bij, dat maakt het net wat spannender. De grote stoere armband is namelijk helemaal terug. In combinatie met geraffineerde paarstinten is dit erg fraai.

Vorig jaar zagen we hem al, maar de choker die net niet helemaal rondom is gesloten, is een echter eyecatcher. Aan het open uiteinde is er een item bevestigd. Een bolletje, een maantje, een ster. Het kan allemaal en dit in verschillende materialen. Zolang het item dat er aan bevestigd is, maar opvalt. Schitterend als je bijvoorbeeld iets draagt met een V-hals.

Als je sober gekleed gaat en je haar ietwat uit het gezicht draagt, denk dan ook eens aan grote oorsieraden. Van zilver tot koper tot goud. Eventueel met een steentje of een parel, maar vooral erg opvallend. Voor de vrouw zonder gaatjes is de grote klipoorbel er ook. Afhankelijk van het materiaal kan het relatief “zwaar” aanvoelen aan de oorlellen. Voor deze opvallende look moet je dus net wat meer over hebben.

Al met al is er ook dit najaar en aanstaande winter weer keuze genoeg!

Geel is een kleur die niet mag ontbreken in de zomer, maar er zijn duidelijk twee heel verschillende varianten. Het gaat hier om heel zacht geel tegen het beige aan en helder sprankelend geel. Groen kent vele varianten, maar de olijfkleur is duidelijk favoriet en het helder groen van planten en kruiden. Denk hierbij aan de kleur van koriander of iets lichter bieslook.

Dit najaar zijn we wel toe een een beetje vrolijkheid! Alle traditionele kleuren kunnen de kast in en je kunt aan de slag met kleur en je sieraden mogen ook vooral opvallen!

Als je aan kleuren in sieraden denkt, hebben we het zeker niet alleen over de wat traditionele donkere winterkleuren. Het varieert van allerlei verschillende tinten diepgroen tot roomwit, taupe en muisgrijs of dieprood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − vier =

Meer lezen?

Geen suffe sieraden
Verhalen van Daan

Hoe zoek jij je favoriete sieraden op internet?

Ik ga al een tijdje mee als het gaat om internet en het gericht zoeken en vinden c.q. gevonden worden. Ik kijk ook heel nadrukkelijk naar zoekwoorden. Hoe gerichter ik deze ingeef, hoe groter de kans is dat ik de mensen tref die naar sieraden of andere kunst die ik maak zoeken.

Lees verder »