Sieradentrends en modekleuren lente/zomer 2024

Het is nog winter en hoewel het niet heel erg koud is, is de lente nog niet echt in aantocht. Dat neemt niet weg dat er enkele seizoenen geleden al aan de kleuren is gedacht die er deze lente en zomer uit mogen springen en waar je mee langs de boulevards kunt flaneren. Een greep uit het kleurenpallet waar jij je, als je de trends wil volgen, in kunt verdiepen.

Weinig kleur

Mode en modeaccessoires krijgen ieder seizoen een soort nieuwe look. Enerzijds uiteraard voor de verkoop, de economie moet blijven draaien, en anderzijds om je te laten inspireren, nieuwe inzichten opdoen etc. Dat kan op allerlei manieren, maar mode en modeaccessoires zijn bij uitstek geschikt om de mens te inspireren. De kleding en accessoires die je draagt benadrukken – als je het goed doet – wie je bent.

Vaak worden de warmere seizoenen gekenmerkt door veel kleur, is het niet fel dan toch zeker in poedertinten. Lente en zomer 2024 is het echter anders. Natuurlijk zie je wel wat kleuren als oranje/rood en turquoise, maar er is veel zwart, wit en grijs tijdens deze seizoenen te zien. Natuurlijk kan je met deze meer sobere kleuren ook de mooiste sets bij elkaar zoeken, maar het is ook belangrijk dat deze kleuren je tent versterken en niet verbleken. Wees dus zorgvuldig met de juiste combinaties. Als er nog één kleur benoemd mag worden dan is het blauw. Veel blauw in meerdere tinten, al dan niet gecombineerd met elkaar of met wit.

Vertaal kledingkleuren naar accessoires

Uiteraard passen de goud en zilvertinten bij alle kleding. Echter, als je een kledingstuk wil benadrukken, dan is een sieraad met een steen in dezelfde kleur een aanrader. Dan maak je een setje van een ring en oorbellen of een ring en een armband of je maakt met alleen een heel grote ring in de kleur van je kleding een statement.

Draag je zwart en/of wit, dan kan je kiezen uit meerdere stenen, bijvoorbeeld de onyx, zwarte toermalijn of maansteen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een van mijn kunstwerkjes die ik verwerk in sieraden te kiezen. Kleur genoeg zal ik maar zeggen!

Uitpakken met sieraden kan altijd, maar kijk naar het geheel. Je wil jezelf immers ook niet ‘behangen’ met sieraden zoals je een kerstboom van aankleding voorziet. Kies zorgvuldig wat je aan sieraden combineert en dit weer in combinatie met je kleding en schoenen. Geniet van de keuzes die je deze lente en zomer weer gaat maken en als ik je ergens bij kan helpen dan sta ik graag voor je klaar.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Solderen van zilver
Je zal misschien wel eens ergens hebben gelezen dat ik voor mijn kunstenaarschap nog een heel ander leven heb gehad, ooit liet ik mij wijsmaken dat je met creativiteit geen geld kon verdienen en omdat het bloed kroop waar het niet gaan kon, begon ik op mijn 19e een reclamebureau, toch een beetje creatief 😏!
Solderen van sieraden op maat
Hallo daar! Ik ben Danielle, maar de meesten noemen me Daan. En raad eens? Vandaag wil ik het even hebben over sieraden en zelfexpressie. Voor mij zijn sieraden veel meer dan gewoon accessoires.
Cadeautje voor jezelf
Dopamine is zo’n stof die door het lichaam wordt aangemaakt. We noemen het ook wel het geluks- of beloningshormoon. Als ‘te’ ergens voor staat is alles verkeerd, maar van jezelf af en toe eens iets cadeau doen, is nog nooit iemand slechter geworden. 

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper