Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Sieradentrends en modekleuren lente/zomer 2024

Sieradentrends lente/zomer 2024

Het is nog winter en hoewel het niet heel erg koud is, is de lente nog niet echt in aantocht. Dat neemt niet weg dat er enkele seizoenen geleden al aan de kleuren is gedacht die er deze lente en zomer uit mogen springen en waar je mee langs de boulevards kunt flaneren. Een greep uit het kleurenpallet waar jij je, als je de trends wil volgen, in kunt verdiepen.

Weinig kleur

Mode en modeaccessoires krijgen ieder seizoen een soort nieuwe look. Enerzijds uiteraard voor de verkoop, de economie moet blijven draaien, en anderzijds om je te laten inspireren, nieuwe inzichten opdoen etc. Dat kan op allerlei manieren, maar mode en modeaccessoires zijn bij uitstek geschikt om de mens te inspireren. De kleding en accessoires die je draagt benadrukken – als je het goed doet – wie je bent.

Vaak worden de warmere seizoenen gekenmerkt door veel kleur, is het niet fel dan toch zeker in poedertinten. Lente en zomer 2024 is het echter anders. Natuurlijk zie je wel wat kleuren als oranje/rood en turquoise, maar er is veel zwart, wit en grijs tijdens deze seizoenen te zien. Natuurlijk kan je met deze meer sobere kleuren ook de mooiste sets bij elkaar zoeken, maar het is ook belangrijk dat deze kleuren je tent versterken en niet verbleken. Wees dus zorgvuldig met de juiste combinaties. Als er nog één kleur benoemd mag worden dan is het blauw. Veel blauw in meerdere tinten, al dan niet gecombineerd met elkaar of met wit.

Vertaal kledingkleuren naar accessoires

Uiteraard passen de goud en zilvertinten bij alle kleding. Echter, als je een kledingstuk wil benadrukken, dan is een sieraad met een steen in dezelfde kleur een aanrader. Dan maak je een setje van een ring en oorbellen of een ring en een armband of je maakt met alleen een heel grote ring in de kleur van je kleding een statement.

Draag je zwart en/of wit, dan kan je kiezen uit meerdere stenen, bijvoorbeeld de onyx, zwarte toermalijn of maansteen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een van mijn kunstwerkjes die ik verwerk in sieraden te kiezen. Kleur genoeg zal ik maar zeggen!

Uitpakken met sieraden kan altijd, maar kijk naar het geheel. Je wil jezelf immers ook niet ‘behangen’ met sieraden zoals je een kerstboom van aankleding voorziet. Kies zorgvuldig wat je aan sieraden combineert en dit weer in combinatie met je kleding en schoenen. Geniet van de keuzes die je deze lente en zomer weer gaat maken en als ik je ergens bij kan helpen dan sta ik graag voor je klaar.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper