Sieradentrends lente en zomer 2023

Lente en zomer 2023 komen er weer aan en dan kijken we graag even naar wat er allemaal qua kleding en sieraden op ons afkomt. Is het ingetogen vanwege het gegeven dat men een recessie dacht te zien aankomen of mag het spetteren, juist omdat de recessie vooralsnog is uitgebleven? Enkele trends die er aan komen!

Denim is terug

Het moet gezegd worden, we zagen de cowboys er meer dan een eeuw geleden er al in rondlopen en tot op de dag van vandaag is het een populair kledingstuk. Ook de lente en zomer van 2023 pakt men weer met denim uit. Broeken in alle soorten en maten, tot de tuinbroek toe. Maar ook jasjes van kort tot over de knie.

Het voordeel van denim is dat het stoer met grote opvallend gekleurde sieraden gedragen kan worden, maar ook fijntjes met heel sierlijke sieraden, parels en veel zilveren sieraden. De combinatie van denim met sieraden is altijd opvallend, juist omdat denim zo ‘alledaags’ lijkt en je dus uit kunt pakken met sieraden in oren, om de hals of armbanden.

Kleurentrends

De kleurentrends zijn dit jaar erg divers, want vurig rood of knalgeel zijn trendy, maar ingetogen zachtgeel is ook een kleur die absoluut mag. Bij geel moet je altijd goed opletten of het een goede match maakt met je huid. Sommige mensen kan deze kleur heel flets maken. Verder is helblauw een trend en het voordeel van deze kleuren is dat je ze perfect kan combineren met identieke kleuren in je sieraden.

Hoe leuk is dat, dat je een vurig rood jurkje draagt met een ring en bijpassende oorbellen in een identieke kleur. Maak het geheel af met een identiek gekleurd schoentje.

Doorschijnend

Doorschijnende stoffen zijn, goed passend, altijd een beetje sexy. Ook dat zien we terug in de lente en zomer van 2023. Zowel, wit als roze of zelfs zwart. Wat bij dit soort kleding wel handig is, is je sieraden niet te uitbundig te dragen. Te veel om te zien, is nooit een goede match. Draag sieraden subtiel in de kleur van je outfit of draag zilver met contrasterende kleuren. Je sieraden kan je bij een dergelijke outfit ook combineren met een identiek gekleurde schoen. Dan maak je er op deze wijze een geheel van.

Er is weer voor iedereen wat wils. Lekker stoere denim, krachtige kleuren of sierlijk met ragfijne ietwat doorschijnende stoffen. Match ze goed met je sieraden in verschillende kleuren en veel zilver en je staat er weer goed op.

Is het ingetogen vanwege het gegeven dat men een recessie dacht te zien aankomen of mag het spetteren, juist omdat de recessie vooralsnog is uitgebleven? Ga voor Denim, kleuren en doorschijnend! 

Als je aan kleuren in sieraden denkt, hebben we het zeker niet alleen over de wat traditionele donkere winterkleuren. Het varieert van allerlei verschillende tinten diepgroen tot roomwit, taupe en muisgrijs of dieprood.

Dit najaar zijn we wel toe een een beetje vrolijkheid! Alle traditionele kleuren kunnen de kast in en je kunt aan de slag met kleur en je sieraden mogen ook vooral opvallen!

Geel is een kleur die niet mag ontbreken in de zomer, maar er zijn duidelijk twee heel verschillende varianten. Het gaat hier om heel zacht geel tegen het beige aan en helder sprankelend geel. Groen kent vele varianten, maar de olijfkleur is duidelijk favoriet en het helder groen van planten en kruiden. Denk hierbij aan de kleur van koriander of iets lichter bieslook.

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Lange oorbellen met stenen kleurrijk
Lange oorbellen met stenen zijn niet alleen elegant en stijlvol, ze kunnen ook je gezicht verlengen en accentueren. Door de lengte die ze toevoegen aan je nek, creëren lange oorbellen een slankere look. Ze zijn vooral geschikt voor mensen met een rond of hartvormig gezicht, omdat ze de contouren van het gezicht in balans brengen.
Atelier Art by Daan
Een goudsmid werkt uitsluitend met goud, een zilversmid werkt uitsluitend met zilver en een edelsmid werkt met beide, toch?
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.