Modekleuren en trends herfst/winter 2023

Als de zomer nog niet eens in aantocht is, ben je normaal gesproken nog niet met de herfst bezig. En toch zijn de trends van najaar 2023 al wel bekend. Natuurlijk heb je ook tijdloze items, maar ook ieder seizoen kent zo z’n trends. Ik zal er enkele toelichten om een beeld te geven waar men ons in wil zien schitteren.

Sieradentrend: Ingetogen en verstild

Er zijn enkele trends in aantocht die duiden op de meer ingetogen en verstilde kleuren. Kleuren in zwart, warm grijs of een donkere taupe variant en zelfs bruin is weer in beeld. Dat lijkt wellicht saai, maar dat heeft ook iets klassieks, zeker bij een kledingstuk dat net iets groter is dan je normaal aan zou schaffen. 

Als extra voordeel bij deze kleuren geldt dat ze altijd weer terugkomen, ze zijn eigenlijk tijdloos. Bij goed materiaal, zowel in kleding, accessoires als sieraden, geldt dat ze absoluut meerdere jaren mee moeten kunnen. Ook weer goed tegen de verspilling.

De donkere tinten worden soms voorzien van een soort pailletten en als dat niet zo is, kan een mooi sieraad in de oren of aan de vingers een wellicht saai ogend pak opfleuren. Lekker ton-sur-ton om die ingetogen of verstilde outfit compleet te maken. Maar wil je toch iets sprankelends, neem dan een sieraad van een contrasterende kleur, maar niet schreeuwend. Dan blijft je look stijlvol.

Sieradentrend: Sexy

Naast de ingetogen en verstilde items mag het op een feestje ook wel lekker sexy zijn. Offsholdertops, rokken met diepe split en lange jassen en vesten gecombineerd met korte rokjes. Je mag op een feestje voor de dag komen, lijkt er te worden gezegd. De kleuren zijn overwegend donker, maar gecombineerd met een mooie diepe kleur rood of oker geel mag ook.

Met sieraden maak je het plaatje af. Niet te veel sieraden, ook niet op een feestje. Echter, dat wat je draagt mag wel uitbundig zijn. De herfst/winter 2023 luiden we in met vooral grote oorbellen, waarbij zilver de boventoon voert. 

Hang je de dramatisch sexy-look aan, dan past dat helemaal komend najaar in de trends. Donkere glanzende stoffen die, in tegenstelling tot de sobere pakken, lekker nauw om het lijf mogen zitten. Donker opgemaakte ogen of smokey eyes en veel zilver, heel veel zilver! Bling Bling!

Sieradentrend: Uiteenlopend

Opvallend is dat zowel qua kleding als sieraden je overdag in alle rust en ietwat ingetogen tevoorschijn kunt komen. Maar ook enorm uit kunt pakken als je een feestje hebt. Het contrast is groot, maar dat maakt het ook wel weer leuk je kledingkast en sieradendoos in te duiken of uiteraard iets nieuws aan te schaffen. Succes met het combineren!

Donkere tinten zoals zwart, warm grijs, donkere taupe en bruin.

Mooie sieraden in de oren of aan de vingers, bij voorkeur ton-sur-ton of contrasterend maar niet schreeuwend.

Grote oorbellen met voornamelijk zilveren accenten, passend bij zowel ingetogen als dramatisch sexy looks.

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Cadeauverpakking sieraden
Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s.
Handgesmede vierkante ring met steen
We staan er vaak niet bij stil, maar men gaat er automatisch vanuit dat een volwassene bepaalde “afmetingen” heeft. Als je bijvoorbeeld kleding wilt kopen, dan ga je naar de reguliere maten of naar de grote maten.
diamant-in-een-ring
Als je een diamanten sieraad bezit, wil je natuurlijk dat deze er altijd sprankelend en glanzend uitziet. Maar soms merk je dat je diamant dof is geworden en zijn glans verloren heeft. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je diamant weer te laten schitteren als nieuw.