Hematiet

Handgemaakte sieraden met Hematiet. Hematiet is een roodbruin tot zwartgrijs, soms iriserend mineraal met een metaalglans andere kleuren zijn bewerkt. Het is een ijzeroxide en het belangrijkste ijzererts. Hematiet is licht magnetisch maar niet zo sterk als magnetiet.

Blauw
Bruin
Geel
Grijs
Groen
Oranje
Paars
Rood
Roze
Turquoise
Wit
Zwart

Werking

Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.

Verzorging

Hematiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar moet goed afgedroogd geworden als het in contact is geweest met water. De steen kan anders gaan roesten.

Sterrenbeeld

Ram

Etymologie

Hematiet is afgeleid van het Griekse woord aima wat bloed betekent omdat het aarde en andere gesteente een roodachtige kleur kan geven.

Vindplaats

Hematiet wordt o.a. gevonden in Engeland, Italië, Australië, Mexico, Brazilië en Canada.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Fe2O3, hardheid: 5-6 & dichtheid: 5,2.

Handgemaakte sieraden, uniek zoals jij ♥️
Cadeau feestdagen

🌟 MYSTERY CADEAU twv 9,95

Enkel voor de feestdagen! 🌟

Ben jij klaar voor een sprankelende verrassing? Een handgemaakt kunstwerk, dat niet alleen jouw unieke persoonlijkheid zal weerspiegelen, maar ook een betoverende boodschap met zich meedraagt: ‘Straal naar buiten uit wat je van binnen bent’.

🔎 Hint: Je zult meer zien dan alleen je reflectie.

Voeg dit exclusieve mysterieuze cadeau toe aan je winkelmandje en laat je verrassen! *

* zolang de voorraad strekt