5 redenen om jezelf iets cadeau te doen

Voor veel mensen geldt dat ze graag geven. Mooi ingepakte cadeautjes voor familie of vrienden. Toch is het soms ook goed jezelf iets cadeau te doen, ook al lijkt dat in eerste instantie een beetje vreemd. De vraag waarom je dat zou doen, zal bij menigeen opdoemen. Toch zijn er zeker legitieme redenen te bedenken waarom je jezelf af en toe ook iets cadeau mag doen.

Een cadeau geven of ontvangen?

Geven is voor veel mensen een stuk gemakkelijker dan ontvangen. Mensen voelen zich er soms opgelaten bij en roepen als eerste dat het niet nodig is om met een cadeautje te komen (dooddoener!). Het is niet meer dan je er ongemakkelijk bij voelen. Toch kan ontvangen ook een goed gevoel geven. Iets van je naaste ontvangen of om simpelweg jezelf iets cadeau te doen. Hoewel je er natuurlijk niet echt een reden voor nodig hebt, zijn er wel wat redenen te bedenken waarom je jezelf eens iets cadeau kan doen.

Gun jezelf eens een cadeautje

Gewoon zomaar of om één van de volgende redenen:

  1. Een van de belangrijkste redenen om jezelf iets cadeau te doen is wel het gegeven dat veel mensen die graag geven, zichzelf als het ware ook en beetje tekort doen. Je staat voor iedereen klaar, neemt af en toe een bloemetje mee, bent een luisterend oor. Maar draai het eens om. Wat je altijd voor een ander doet, mag je ook best eens voor jezelf doen. Je bent het meer dan waard en je brengt de balans tussen geven en nemen weer een beetje terug.
  2. Als je iets bereikt hebt, iets dat voor jezelf belangrijk is, kan dat ook een reden zijn jezelf iets cadeau te doen. Dit staat los van het gegeven dat een naaste je wellicht ook iets wil geven voor hetgeen je bereikt hebt. Gewoon jezelf dus belonen voor de behaalde prestatie!
  3. Als je regelmatig in je hoofd bezig bent met iets dat je graag zou willen hebben, dan kan daar een reden voor zijn die je nu nog niet kunt bedenken. Dat gegeven kan op zich weer een reden zijn om jezelf op een gegeven moment te verwennen met dat item. Je weerstaat het al een tijdje en nu mag je jezelf belonen en wellicht kom je er ook nog achter waarom het al zo lang door je hoofd spookt.
  4. Na een zware of donkere periode, op wat voor vlak dan ook, kan jezelf iets cadeau doen ook een soort oppepper zijn. Het vrolijkt je op en zo kan je net even weer wat frisser naar de toekomst kijken en/of een nieuwe start maken.
  5. De laatste reden is er een die we nogal eens aan ons voorbij laten gaan. Om de simpele reden dat we onszelf een reden MOETEN geven om iets te mogen kopen. Dat maakt het legitiem, maar zit in feite alleen in ons hoofd. Immers, waarom zou je altijd een reden moeten hebben? Soms is het niet nodig om jezelf een reden te geven iets voor jezelf te mogen kopen. Soms moet je dat gewoon doen! Maak je er een mantra van, dat vergemakkelijkt het proces.

Probeer het eens en ervaar wat het met je doet!

Er zijn legitieme redenen te bedenken waarom je jezelf af en toe ook iets cadeau mag doen, zoals het terugbrengen van de balans tussen geven en nemen, het belonen van jezelf voor een behaalde prestatie, het vervullen van een lang gekoesterde wens, het opvrolijken na een zware periode, en gewoon omdat je het verdient.

Mensen voelen zich er soms opgelaten bij en roepen als eerste dat het niet nodig is om met een cadeautje te komen. Dit komt omdat mensen het vaak gemakkelijker vinden om te geven dan te ontvangen.

Soms is het niet nodig om jezelf een reden te geven om iets voor jezelf te mogen kopen. Dit kan een mantra worden en het vergemakkelijkt het proces van het jezelf iets cadeau doen.

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Cadeauverpakking sieraden
Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s.
Handgesmede vierkante ring met steen
We staan er vaak niet bij stil, maar men gaat er automatisch vanuit dat een volwassene bepaalde “afmetingen” heeft. Als je bijvoorbeeld kleding wilt kopen, dan ga je naar de reguliere maten of naar de grote maten.
diamant-in-een-ring
Als je een diamanten sieraad bezit, wil je natuurlijk dat deze er altijd sprankelend en glanzend uitziet. Maar soms merk je dat je diamant dof is geworden en zijn glans verloren heeft. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je diamant weer te laten schitteren als nieuw.