Bruidssieraden, wat wel en wat niet

Allereerst is het goed te weten, dat je als gast op een bruiloft niet meer gaat shinen dan de bruid zelf. Dat geldt voor de kleding, maar zeker ook voor de bijpassende sieraden. Deze dag is absoluut voor de bruid. Maar ja, je wil er wel leuk uitzien en leuke bijpassende sieraden dragen. Hoe werkt dat op een huwelijksfeest voor de bruid en haar gasten?

Bruidssieraden met parel

De parel is bij uitstek het sieraad voor de bruid zelf. De parel staat voor wijsheld, eerlijkheid, vrede en rust en helpt je in balans te komen of te blijven. Een parel verwerkt in een ketting, oorbel of ring oogt vaak heel delicaat en zeker bij de meer traditionele bruidsjurken in wit, crème of champagnekleur doet de parel het uitermate goed. De parel kan gedragen worden met zowel zilver als de verschillende goudkleuren.

Ben je een van de gasten, maar ben je weg van parels en wil je deze graag dragen op het huwelijksfeest, doe het dan subtiel met één bepaald sieraad. En bedenkt … ook voor parels geldt, groter is niet altijd mooier.

Bruidssieraden met diamant of kristal

Tussen de stenen diamant en kristal zit een (financiële) wereld van verschil, maar ze glinsteren allebei enorm en als je niet te bombastisch uitpakt met je stenen, completeert het bijna iedere feestelijke outfit. Je kunt rustig stellen dat menig bruid een setje diamanten of kristallen draagt in een ketting, oorbel, armband en/of ring. Een mooi setje past bijna overal bij.

De betekenis voor de diamant is enerzijds de zuiverheid en eerlijkheid, wat je zou kunnen koppelen aan het op handen zijnde huwelijk. Anderzijds is de diamant enorm krachtig en dat geeft de steen iets onoverwinnelijks. Dat is ook een mooi uitgangspunt voor welke start dan ook.

Kristal is neutraal en zuiver en enerzijds een mooie vervanger voor het veel duurdere diamant. Anderzijds omdat het een zuivere steen is, is het dus ook bij uitstek geschikt om te dragen als bruid.

Als gast kan je prima diamanten of kristallen dragen om je outfit af te maken. Heb je een grote diamant, let dan alleen op dat je de bruid niet ‘overschaduwt’. Anders kan je een grotere diamant altijd in combinatie met een ander sieraad dragen, dan wordt deze steen net even wat minder benadrukt.

Bruidssieraden met edelstenen

Natuurlijk kan je als bruid of gast ook andere stenen in je sieraden dragen. De verschillende (halve) edelstenen zijn, mits goed geslepen, vrijwel altijd schitterend in een sieraad. Je moet alleen wel goed kijken of de kleur en/of het materiaal goed bij je outfit past. Enkele voorbeelden.

  • Turkoois, bepaalde turkooisstenen hebben een soort glimmertje van nature in de steen en dat kan heel feestelijk staan. Alleen is het wel een nadrukkelijke en aanwezige kleur. Is je kleding wat neutraal van kleur, dan kan het heel fraai zijn. Bij drukke kleding zou ik turkoois achterwege laten. Turkoois heeft overigens ook iets rebels en is prima met zilver te combineren. Turkoois is de brenger van evenwicht en innerlijke rust.
  • Jade, de groene jade is zacht en subtiel van kleur en leent zich door het onopvallende karakter prima om een (traditionele) bruidsoutfit af te maken. Jade doet het goed bij zilver en witgoud. Jade is beschermend.
  • Amethist, deze spirituele steen bij uitstek kan verschillende kleuren paars bevatten. Een goed geslepen amethist kleurt bij iedere huid en kan zowel bij zilver als de verschillende goudkleuren gedragen worden. Amethist in een sieraad kan heel smaakvol zijn bij een traditionele bruidsoutfit, maar kleurt ook prachtig bij zwart. Amethist werkt met name bij gevoelszaken.
  • Lapis lazuli, deze diepblauwe steen (soms ook in koningsblauw) heeft iets mystieks in zich en kan een rustige bruidsoutfit completeren. Geen traditionele bruid, dan kan deze steen ook prachtig staan. De steen trekt het oog naar zich toe. Ook een prima steen om als gast te dragen op een mooie outfit. Deze steen heeft alles met communicatie te maken.

Kortom, laat de bruid shinen in wat zij wil en draag als gast het sieraad net iets subtieler. Er is zoveel, dat je altijd je outfit met een mooi sieraad kunt completeren.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper