Geef jezelf eens iets cadeau

Geef jezelf wat dopamine

Dopamine is zo’n stof die door het lichaam wordt aangemaakt. We noemen het ook wel het geluks- of beloningshormoon. Als ‘te’ ergens voor staat is alles verkeerd, maar van jezelf af en toe eens iets cadeau doen, is nog nooit iemand slechter geworden.

Een dergelijk cadeau moet iets persoonlijks zijn. Iets waar je bij jezelf constateert dat het de mondhoeken doet opkrullen als je het uitpakt. Gek genoeg maakt het dan niet eens uit dat je weet wat je uitpakt.

Sieraden maken de vrouw

Een eigen gegeven cadeau kan werkelijk van alles zijn. Mijn persoonlijke ervaring leert echter dat jezelf iets geven om te dragen, toch altijd wel veel met je doet. Vrouwen die twijfelen of ze zichzelf bijvoorbeeld dat mooie sieraad wel cadeau moeten doen en die het uiteindelijk dan toch gedaan hebben, sturen me regelmatig berichtjes. Berichtjes hoe blij ze met het sieraad zijn en hoe het hen een boost heeft gegeven met betrekking tot hun gevoel en soms zelfs met hun eigenwaarde.

Soms hebben ze zich iets cadeau gedaan zonder reden en soms na het succesvol afronden van een opleiding. Maar ook als ze een chemokuur goed doorgekomen zijn. Ik krijg de meest uiteenlopende verhalen doorgestuurd. Dat stemt mij dan weer vrolijk.

Maar ach, als je er goed over nadenkt heb je eigenlijk helemaal geen reden nodig om jezelf eens in het zonnetje te zetten met een mooi cadeautje. De wereld is al hard genoeg, je mag best wel eens zacht zijn voor jezelf ❤️.

Wat is dopamine en waarom wordt het het “geluks- of beloningshormoon” genoemd?

Dopamine is een stof die door het lichaam wordt aangemaakt en staat bekend als het “geluks- of beloningshormoon” vanwege de rol die het speelt bij het ervaren van plezier en beloning.

Waarom is het belangrijk om jezelf af en toe een persoonlijk cadeau te geven?

Het geven van persoonlijke cadeaus aan jezelf kan een positieve invloed hebben op je gevoelens en zelfwaarde. Het kan je gelukkiger maken en een gevoel van eigenwaarde versterken.

Zijn er specifieke cadeau-ideeën die vaak een positief effect hebben op mensen, zoals sieraden?

Ja, cadeaus zoals sieraden hebben vaak een positieve impact op mensen omdat ze persoonlijk en waardevol zijn. Ze kunnen een gevoel van vreugde en eigenwaarde bevorderen, ongeacht de reden voor het cadeau.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Solderen van zilver
Je zal misschien wel eens ergens hebben gelezen dat ik voor mijn kunstenaarschap nog een heel ander leven heb gehad, ooit liet ik mij wijsmaken dat je met creativiteit geen geld kon verdienen en omdat het bloed kroop waar het niet gaan kon, begon ik op mijn 19e een reclamebureau, toch een beetje creatief 😏!
Solderen van sieraden op maat
Hallo daar! Ik ben Danielle, maar de meesten noemen me Daan. En raad eens? Vandaag wil ik het even hebben over sieraden en zelfexpressie. Voor mij zijn sieraden veel meer dan gewoon accessoires.
Verlovingsring met labradoriet
Labradoriet, met zijn betoverende blauw-groene glans, is ongetwijfeld een fascinerende steen. Het heeft het unieke vermogen om licht te vangen en te reflecteren, waardoor het lijkt alsof je naar een sterrenhemel of een kosmische nevel kijkt.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper