Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Geef jezelf eens iets cadeau

Cadeautje voor jezelf

Geef jezelf wat dopamine

Dopamine is zo’n stof die door het lichaam wordt aangemaakt. We noemen het ook wel het geluks- of beloningshormoon. Als ‘te’ ergens voor staat is alles verkeerd, maar van jezelf af en toe eens iets cadeau doen, is nog nooit iemand slechter geworden.

Een dergelijk cadeau moet iets persoonlijks zijn. Iets waar je bij jezelf constateert dat het de mondhoeken doet opkrullen als je het uitpakt. Gek genoeg maakt het dan niet eens uit dat je weet wat je uitpakt.

Sieraden maken de vrouw

Een eigen gegeven cadeau kan werkelijk van alles zijn. Mijn persoonlijke ervaring leert echter dat jezelf iets geven om te dragen, toch altijd wel veel met je doet. Vrouwen die twijfelen of ze zichzelf bijvoorbeeld dat mooie sieraad wel cadeau moeten doen en die het uiteindelijk dan toch gedaan hebben, sturen me regelmatig berichtjes. Berichtjes hoe blij ze met het sieraad zijn en hoe het hen een boost heeft gegeven met betrekking tot hun gevoel en soms zelfs met hun eigenwaarde.

Soms hebben ze zich iets cadeau gedaan zonder reden en soms na het succesvol afronden van een opleiding. Maar ook als ze een chemokuur goed doorgekomen zijn. Ik krijg de meest uiteenlopende verhalen doorgestuurd. Dat stemt mij dan weer vrolijk.

Maar ach, als je er goed over nadenkt heb je eigenlijk helemaal geen reden nodig om jezelf eens in het zonnetje te zetten met een mooi cadeautje. De wereld is al hard genoeg, je mag best wel eens zacht zijn voor jezelf ❤️.

Wat is dopamine en waarom wordt het het “geluks- of beloningshormoon” genoemd?

Dopamine is een stof die door het lichaam wordt aangemaakt en staat bekend als het “geluks- of beloningshormoon” vanwege de rol die het speelt bij het ervaren van plezier en beloning.

Waarom is het belangrijk om jezelf af en toe een persoonlijk cadeau te geven?

Het geven van persoonlijke cadeaus aan jezelf kan een positieve invloed hebben op je gevoelens en zelfwaarde. Het kan je gelukkiger maken en een gevoel van eigenwaarde versterken.

Zijn er specifieke cadeau-ideeën die vaak een positief effect hebben op mensen, zoals sieraden?

Ja, cadeaus zoals sieraden hebben vaak een positieve impact op mensen omdat ze persoonlijk en waardevol zijn. Ze kunnen een gevoel van vreugde en eigenwaarde bevorderen, ongeacht de reden voor het cadeau.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper