Pimp je vingersplint!

Van de nood een deugd maken, dat is wat Marian mij vroeg. Ze heeft namelijk voor haar vingers, vingersplints ook wel vingerbrace genoemd ter ondersteuning van haar vingers ivm reuma. Deze vingersplints worden namelijk vaak van sterling zilver gemaakt, en daarom vroeg ze mij, kun je hier ook stenen op maken? Op deze manier ziet het er meer uit als een mooi sieraad dan als een medisch hulpmiddel voor reuma, artritis, hypermobiliteit of EDS (Ehlers Danlos Syndroom).

Daar draaide ik mijn hand niet voor om! Als het zilver is, is het te solderen dus ze stuurde mij haar splint op en ik ben ermee aan de slag gegaan. Hieronder zie je het resultaat. Ik maakte twee gave stenen, hiervoor heb ik zetkastjes gemaakt en deze heb ik op de bestaande splint gesoldeerd.

Aangepaste zilveren vingersplint met stenen
Aangepaste zilveren vingersplint met stenen

Wil je ook zo’n vingersplint als sieraad?

Dat is geen probleem (zolang hij van zilver is)! De zilveren vingersplints maak ik niet zelf omdat ik niet de medische achtergrond heb, maar als je er eentje hebt kan ik deze natuurlijk wel voor je aanpassen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Heb je geen splint maar ben je wel op zoek naar passende ringen geschikt voor reuma en/of artritis? Bekijk dan mijn selectie ringen geschikt voor reumavingers.

Over het algemeen geldt dat alle sieraden mooier blijven als je ze afdoet tijdens het handen wassen, sporten, douchen ed. Het advies is ook om deze splits met (edel)stenen af te doen tijdens het wassen van je handen. Als je het af en toe eens vergeet is dat geen ramp, maar ga er geen uren mee onder water.

Het maken van een echte vingersplint is vakwerk, daarom maak ik geen vingersplints maar pas ik ze alleen op aanvraag aan.

Als de vingersplint is gemaakt van sterling zilver dan kunnen we er alle kanen mee op, we kunnen (edel)stenen bevestigen of de vingersplint zelfs verfraaien met zirkonia of diamant!

Doe hiervoor navraag bij je leverancier.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?
Licht aan het einde van de tunnel
Wellicht heb je iets meegekregen van het avontuur, we hebben vorig jaar het drastische besluit genomen om te gaan verhuizen naar de andere kant van het land, mega spannend! Van het Westland naar het pittoreske Minnertsga in Friesland. Want daar hadden we ons droomhuis gevonden, dachten we....

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper