Pimp je vingersplint!

Van de nood een deugd maken, dat is wat Marian mij vroeg. Ze heeft namelijk voor haar vingers, vingersplints ook wel vingerbrace genoemd ter ondersteuning van haar vingers ivm reuma. Deze vingersplints worden namelijk vaak van sterling zilver gemaakt, en daarom vroeg ze mij, kun je hier ook stenen op maken? Op deze manier ziet het er meer uit als een mooi sieraad dan als een medisch hulpmiddel voor reuma, artritis, hypermobiliteit of EDS (Ehlers Danlos Syndroom).

Daar draaide ik mijn hand niet voor om! Als het zilver is, is het te solderen dus ze stuurde mij haar splint op en ik ben ermee aan de slag gegaan. Hieronder zie je het resultaat. Ik maakte twee gave stenen, hiervoor heb ik zetkastjes gemaakt en deze heb ik op de bestaande splint gesoldeerd.

Aangepaste zilveren vingersplint met stenen
Aangepaste zilveren vingersplint met stenen

Wil je ook zo’n vingersplint als sieraad?

Dat is geen probleem (zolang hij van zilver is)! De zilveren vingersplints maak ik niet zelf omdat ik niet de medische achtergrond heb, maar als je er eentje hebt kan ik deze natuurlijk wel voor je aanpassen. Binnenkort zal ik nog wat meer voorbeelden plaatsen.

Heb je geen splint maar ben je wel op zoek naar passende ringen geschikt voor reuma en/of artritis? Bekijk dan mijn selectie ringen geschikt voor reumavingers.

Over het algemeen geldt dat alle sieraden mooier blijven als je ze afdoet tijdens het handen wassen, sporten, douchen ed. Het advies is ook om deze splits met (edel)stenen af te doen tijdens het wassen van je handen. Als je het af en toe eens vergeet is dat geen ramp, maar ga er geen uren mee onder water.

Het maken van een echte vingersplint is vakwerk, daarom maak ik geen vingersplints maar pas ik ze alleen op aanvraag aan.

Als de vingersplint is gemaakt van sterling zilver dan kunnen we er alle kanen mee op, we kunnen (edel)stenen bevestigen of de vingersplint zelfs verfraaien met zirkonia of diamant!

Doe hiervoor navraag bij je leverancier.

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

diamant-vastgehouden-door-pincet
Natuurlijke diamanten en lab-gegroeide (of lab-created of synthetische) diamanten lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In deze blog zal ik uitleggen wat het verschil is tussen een lab-grown diamant en een natuurlijke diamant, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van een diamant.
moederdag cadeau sieraden
Moederdag is zo’n dag dat (bijna) iedereen zijn of haar moeder in het zonnetje zet. Dat kan op allerlei manieren, maar wat nou als je je moeder wel in het zonnetje wil zetten, maar je ook niet de verkeerde beslissing qua cadeau wil nemen. Je kent dat wel, je wil iets moois geven en je hebt angst de plank volledig mis te slaan.
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.