Pimp je vingersplint!

Van de nood een deugd maken, dat is wat Marian mij vroeg. Ze heeft namelijk voor haar vingers, vingersplints ook wel vingerbrace genoemd ter ondersteuning van haar vingers ivm reuma. Deze vingersplints worden namelijk vaak van sterling zilver gemaakt, en daarom vroeg ze mij, kun je hier ook stenen op maken? Op deze manier ziet het er meer uit als een mooi sieraad dan als een medisch hulpmiddel voor reuma, artritis, hypermobiliteit of EDS (Ehlers Danlos Syndroom).

Daar draaide ik mijn hand niet voor om! Als het zilver is, is het te solderen dus ze stuurde mij haar splint op en ik ben ermee aan de slag gegaan. Hieronder zie je het resultaat. Ik maakte twee gave stenen, hiervoor heb ik zetkastjes gemaakt en deze heb ik op de bestaande splint gesoldeerd.

Aangepaste zilveren vingersplint met stenen
Aangepaste zilveren vingersplint met stenen

Wil je ook zo’n vingersplint als sieraad?

Dat is geen probleem (zolang hij van zilver is)! De zilveren vingersplints maak ik niet zelf omdat ik niet de medische achtergrond heb, maar als je er eentje hebt kan ik deze natuurlijk wel voor je aanpassen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Heb je geen splint maar ben je wel op zoek naar passende ringen geschikt voor reuma en/of artritis? Bekijk dan mijn selectie ringen geschikt voor reumavingers.

Over het algemeen geldt dat alle sieraden mooier blijven als je ze afdoet tijdens het handen wassen, sporten, douchen ed. Het advies is ook om deze splits met (edel)stenen af te doen tijdens het wassen van je handen. Als je het af en toe eens vergeet is dat geen ramp, maar ga er geen uren mee onder water.

Het maken van een echte vingersplint is vakwerk, daarom maak ik geen vingersplints maar pas ik ze alleen op aanvraag aan.

Als de vingersplint is gemaakt van sterling zilver dan kunnen we er alle kanen mee op, we kunnen (edel)stenen bevestigen of de vingersplint zelfs verfraaien met zirkonia of diamant!

Doe hiervoor navraag bij je leverancier.

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.
Cadeau voor gepensioneerde
Iedereen kent het wel, een pensioengerechtigde krijgt, zeker als hij of zij langer in dienst is geweest, een ‘passend’ afscheidscadeau. De baas komt met een gegraveerd horloge of meer van die unieke cadeaus … maar niet heus.
Handgesmede trouwringen met witgoud en geelgoud
Erik en Miranda Prins hadden al bijzondere trouwringen laten maken, maar wilden er een speciale verandering in aanbrengen. Daarom klopten ze bij mij aan. Samen kwamen we tot een prachtig resultaat! Lees hier het bijzondere verhaal van de ringen van Erik en Miranda!