Pimp je vingersplint! » Art by Daan ®
Danielle Looije Sieradenontwerper en kunstenaar

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Pimp je vingersplint!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Van de nood een deugd maken, dat is wat Marian mij vroeg. Ze heeft namelijk voor haar vingers, vingersplints ook wel vingerbrace genoemd ter ondersteuning van haar vingers ivm reuma. Deze vingersplints worden namelijk vaak van sterling zilver gemaakt, en daarom vroeg ze mij, kun je hier ook stenen op maken? Op deze manier ziet het er meer uit als een mooi sieraad dan als een medisch hulpmiddel voor reuma, artritis, hypermobiliteit of EDS (Ehlers Danlos Syndroom).

Daar draaide ik mijn hand niet voor om! Als het zilver is, is het te solderen dus ze stuurde mij haar splint op en ik ben ermee aan de slag gegaan. Hieronder zie je het resultaat. Ik maakte twee gave stenen, hiervoor heb ik zetkastjes gemaakt en deze heb ik op de bestaande splint gesoldeerd.

Aangepaste zilveren vingersplint met stenen
Aangepaste zilveren vingersplint met stenen

Wil je ook zo’n vingersplint als sieraad?

Dat is geen probleem (zolang hij van zilver is)! De zilveren vingersplints maak ik niet zelf omdat ik niet de medische achtergrond heb, maar als je er eentje hebt kan ik deze natuurlijk wel voor je aanpassen. Binnenkort zal ik nog wat meer voorbeelden plaatsen.

Heb je geen splint maar ben je wel op zoek naar passende ringen geschikt voor reuma en/of artritis? Bekijk dan mijn selectie ringen geschikt voor reumavingers.

Over het algemeen geldt dat alle sieraden mooier blijven als je ze afdoet tijdens het handen wassen, sporten, douchen ed. Het advies is ook om deze splits met (edel)stenen af te doen tijdens het wassen van je handen. Als je het af en toe eens vergeet is dat geen ramp, maar ga er geen uren mee onder water.

Het maken van een echte vingersplint is vakwerk, daarom maak ik geen vingersplints maar pas ik ze alleen op aanvraag aan.

Als de vingersplint is gemaakt van sterling zilver dan kunnen we er alle kanen mee op, we kunnen (edel)stenen bevestigen of de vingersplint zelfs verfraaien met zirkonia of diamant!

Doe hiervoor navraag bij je leverancier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 3 =

Meer lezen?

Bijzondere assieraden

Kapotte stenen in een erfstuk, wat nu?

Erfstukken zijn voor de meeste mensen erg dierbaar en als deze dan na al die jaren kapot gaan is dat ook vaak erg verdrietig. Soms kiezen mensen ervoor om sieraden om te laten smelten naar iets nieuws

Lees verder »
Previous
Next

10% korting ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling. De cadeaucode krijg je in je mailbox! 

* Kunst, tafels en de UniQ✤ collectie uitgesloten