Opruimen waar je niet meer blij van word

Soms heb je van die momenten dat je even niet weet welk sieraad het beste bij je outfit past. Gewoon omdat je zoveel hebt of omdat je niet meer exact weet wat je hebt. Of je wil graag die mooie zilveren ketting dragen, maar deze is in de knoop komen te zitten met al die andere kettinkjes. Herkenbaar? Ik denk voor menigeen wel en dus heb ik me voor het opruimen onder meer verdiept in de Marie Kondo-methode.

Aan de slag met het opruimen van je sieraden

Opruimen is niet het uitzoeken van spullen en hetgeen je niet of nauwelijks gebruikt in een kist doen die richting de zolder verdwijnt. Nee, gooi het eens over een andere boeg. De filosofie van Marie Kondo is dat spullen (en dus ook sieraden) je mentaal belasten. Als je alleen dat houdt waar je een blij mens van wordt, kan je een duidelijke keuze maken.

Neem eens de tijd en zet je bijouteriedoos op tafel. Een tafel waar je de ruimte hebt. Neem alle sieraden één voor één in je handen. Ontwar je kettingen, leg je setjes bij elkaar, zoek alle achterkantjes van je oorstekers en leg alles voor je op tafel. Maak desgewenst je bijouteriedoos schoon.

Vervolgens ga je van alle sieraden bekijken of je er nog blij van wordt. Geven de sieraden je nog die glimlach zoals het moment dat je ze kocht of kreeg? Oordeel niet naar prijs, want goud heeft weliswaar waarde, maar als je er niet blij van wordt, verkoop het dan. Of je laat het omsmelten tot een sieraad waar je wel weer blij van kunt worden. Maak vervolgens een opdeling in houden, verkopen of omsmelten, weggeven of weggooien als het er echt niet meer uitziet.

Opruimen van sieraden met emotionele waarde

Sieraden kunnen ook een emotionele waarde hebben, maar kijk of die emotionele waarde je gelukkig maakt. Denk bijvoorbeeld aan een overleden familielid of vriend. Komen er fijne momenten bij je op, dan is het prima dat sieraad te behouden. Het maakt niet uit of je het niet veel draagt. Herinnert een sieraad je bijvoorbeeld aan een (pijnlijke) ex c.q. scheiding, waarom zou je het dan bewaren als het minder prettige momenten bij je oproept. Wellicht maak je er een ander wel blij mee.

Overzicht in je sieraden

In praktische zin krijg je weer in beeld wat je allemaal hebt aan sieraden en ga je dat wellicht ook meer dragen. Op deze manier kan je ook beter overzien wat voor sieraden je nog zou willen, in plaats van ‘blind’ kopen. Ook maak je mogelijk een ander weer blij met een sieraad dat niets meer voor jou doet en/of laat je iets omsmelten tot het gewenste sieraad wat je net niet hebt. Kortom, laat een blij-gevoel je leidraad zijn.

Overzicht geeft ook ruimte in je hoofd en dat maakt je weer rustiger als mens, dus mentaal doet een dergelijke actie ook nog iets met je. Voor het geval je ook aan de slag gaat … succes! 

Trouwens, ik heb ook nog wat tips gemaakt om je sieraden op te bergen.

 

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Lange oorbellen met stenen kleurrijk
Lange oorbellen met stenen zijn niet alleen elegant en stijlvol, ze kunnen ook je gezicht verlengen en accentueren. Door de lengte die ze toevoegen aan je nek, creëren lange oorbellen een slankere look. Ze zijn vooral geschikt voor mensen met een rond of hartvormig gezicht, omdat ze de contouren van het gezicht in balans brengen.
Atelier Art by Daan
Een goudsmid werkt uitsluitend met goud, een zilversmid werkt uitsluitend met zilver en een edelsmid werkt met beide, toch?
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.