Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Sieraden met een bijzondere boodschap

Cadeauverpakking sieraden

Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s. Dat kan natuurlijk van alles zijn, van wat as van een overledene verwerkt in een sieraad tot een edelsteen die je beschermt of versterkt.  Je kunt het bijbehorende boodschap op allerlei manieren ‘vertellen’. Variërend van een mooi geschreven stuk tekst tot een passende wenskaart of je bent zelf dé verteller bij uitstek. Hoe werkt dat nu?

Hoe het proces vorm te geven?

Het begint bij het bedenken wat je de ontvanger kan geven, wat voor boodschap wil je meegeven? Hoe goed ken je de persoon en wat kan je hem/haar geven met een passend verhaal. Enkele voorbeelden.

  • Zo kan een specifieke edelsteen met uitleg net datgene zijn waar de ontvanger wat aan heeft. Het mooie bij stenen is dat je er niet in hoeft te geloven. Een steen doet zijn werk toch wel.
  • Een symbool kan voor iemand ook heel belangrijk zijn en dat kan je weer laten graveren in een mooi sieraad. Bijvoorbeeld een infintiy logo of een hart.
  • Wat as of haar van een geliefd overleden huisdier (als voorbeeld) kan ook in een sieraad verwerkt worden.
 

Als je weet wat iemand raakt of iets toevoegt, dan kan je op onderzoek uitgaan hoe dit op een mooie manier invulling te geven. Op zich kan dat alleen al een mooi proces zijn.

Daarna maak je het compleet door jouw boodschap op een gepaste manier vorm te geven. Zo kan dit opgeschreven worden op een mooie wenskaart, al dan niet zelf bedacht. Maar je kunt ook de bijpassende boodschap inspreken of in laten spreken, als je iemand kent met een mooie verhalende stem.

Wat is dan extra?

Los van hetgeen je geeft aan iemand, geef je de achterliggende gedachten ofwel het verhaal ook. Daarmee laat je zien dat je er aandacht aan geeft, maar is ook een vorm van naastenliefde of genegenheid in de richting van de persoon die het cadeau krijgt. Zo krijgt een dergelijk gekregen sieraad een meerwaarde die niet aan geld te relateren is.

Denk hier eens aan om voor de feestdagen te geven. Is toch hét moment voor het tonen van naastenliefde en genegenheid.

Je kunt een speciale boodschap toevoegen aan een sieraad door bijvoorbeeld een edelsteen met uitleg te verwerken, een betekenisvol symbool te graveren of persoonlijke herinneringen te integreren.

Bedenk wat de ontvanger raakt en past, zoals een edelsteen, symbool of herinnering. Onderzoek hoe je dit op een mooie manier kunt vormgeven.

Naast het materiële geschenk geef je ook de betekenis en aandacht cadeau. Dit toont genegenheid en geeft het sieraad een onschatbare waarde, vooral tijdens speciale gelegenheden zoals feestdagen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper