Sieraden met een bijzondere boodschap

Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s. Dat kan natuurlijk van alles zijn, van wat as van een overledene verwerkt in een sieraad tot een edelsteen die je beschermt of versterkt.  Je kunt het bijbehorende boodschap op allerlei manieren ‘vertellen’. Variërend van een mooi geschreven stuk tekst tot een passende wenskaart of je bent zelf dé verteller bij uitstek. Hoe werkt dat nu?

Hoe het proces vorm te geven?

Het begint bij het bedenken wat je de ontvanger kan geven, wat voor boodschap wil je meegeven? Hoe goed ken je de persoon en wat kan je hem/haar geven met een passend verhaal. Enkele voorbeelden.

  • Zo kan een specifieke edelsteen met uitleg net datgene zijn waar de ontvanger wat aan heeft. Het mooie bij stenen is dat je er niet in hoeft te geloven. Een steen doet zijn werk toch wel.
  • Een symbool kan voor iemand ook heel belangrijk zijn en dat kan je weer laten graveren in een mooi sieraad. Bijvoorbeeld een infintiy logo of een hart.
  • Wat as of haar van een geliefd overleden huisdier (als voorbeeld) kan ook in een sieraad verwerkt worden.
 

Als je weet wat iemand raakt of iets toevoegt, dan kan je op onderzoek uitgaan hoe dit op een mooie manier invulling te geven. Op zich kan dat alleen al een mooi proces zijn.

Daarna maak je het compleet door jouw boodschap op een gepaste manier vorm te geven. Zo kan dit opgeschreven worden op een mooie wenskaart, al dan niet zelf bedacht. Maar je kunt ook de bijpassende boodschap inspreken of in laten spreken, als je iemand kent met een mooie verhalende stem.

Wat is dan extra?

Los van hetgeen je geeft aan iemand, geef je de achterliggende gedachten ofwel het verhaal ook. Daarmee laat je zien dat je er aandacht aan geeft, maar is ook een vorm van naastenliefde of genegenheid in de richting van de persoon die het cadeau krijgt. Zo krijgt een dergelijk gekregen sieraad een meerwaarde die niet aan geld te relateren is.

Denk hier eens aan om voor de feestdagen te geven. Is toch hét moment voor het tonen van naastenliefde en genegenheid.

Je kunt een speciale boodschap toevoegen aan een sieraad door bijvoorbeeld een edelsteen met uitleg te verwerken, een betekenisvol symbool te graveren of persoonlijke herinneringen te integreren.

Bedenk wat de ontvanger raakt en past, zoals een edelsteen, symbool of herinnering. Onderzoek hoe je dit op een mooie manier kunt vormgeven.

Naast het materiële geschenk geef je ook de betekenis en aandacht cadeau. Dit toont genegenheid en geeft het sieraad een onschatbare waarde, vooral tijdens speciale gelegenheden zoals feestdagen.

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Ringen van Jef
Mijn klanten komen overal vandaan. Soms vinden mijn sieraden zelfs hun weg naar het buitenland! Zo heeft Jef uit Duitsland al een paar keer voor mijn ontwerpen gekozen. Lees hier waarom.
Sieradendoosjes
Het woord ‘verrassen’ heeft iets in zich waar je mondhoeken van opkrullen als het wordt uitgesproken. Letterlijk is de betekenis dan ook ‘onverwachts blij maken’.
Uitslag van mijn ring
Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen.