Trouwringen vermaken na overlijden

Voor velen van ons dragen trouwringen van (groot)ouders een onschatbare emotionele waarde. Ze vertegenwoordigen niet alleen een huwelijk, maar ook de voortzetting van liefde en toewijding door de generaties heen. Echter, in sommige gevallen zijn deze erfstukken niet altijd even draagbaar. Misschien past de stijl niet bij je smaak of is de maat niet geschikt voor jouw vinger. Wat kun je dan doen? Overweeg het laten vermaken van deze dierbare ringen. Hier zijn enkele overwegingen en ideeën om dit proces te verkennen.

Unieke gouden handgesmede ring met organische ontwerp
Vermaken van oude trouwringen met behoud van gravure

Behoud van gravures

De gravures in trouwringen zijn vaak de meest persoonlijke en betekenisvolle elementen. Ze kunnen namen, data of liefdevolle boodschappen bevatten. Als deze gravures nog steeds goed leesbaar zijn (niet uitgesleten door de jaren heen), overweeg dan om ze te behouden. Ik kan vaak de originele gravures behouden, zelfs als de ring wordt herontworpen of aangepast.

Ring herontwerpen: van oud naar nieuw

Een van de meest voorkomende manieren om trouwringen te vermaken, is door ze opnieuw te ontwerpen in een stijl die beter bij je past. Stel je voor dat je de originele ringen behoudt, maar ze combineert met ‘nieuw goud’ om een nieuw en uniek stuk te creëren. Deze aanpak behoudt de sentimentele waarde van de originele ringen terwijl je ze aanpast aan je persoonlijke smaak.

Samenvoegen voor een totaal nieuw sieraad

Een andere creatieve benadering is om de trouwringen samen te smelten en tot een geheel nieuw sieraad te maken. Bijvoorbeeld, als je meerdere familieleden hebt met trouwringen die je wilt eren, kunnen deze worden samengevoegd tot een prachtige meervoudige ring. Dit kan een symbolische manier zijn om de familiebanden te vieren en een uniek sieraad te creëren dat meerdere generaties vertegenwoordigt.

Kosten van het vermaken van trouwringen

Natuurlijk is het belangrijk om te weten dat het vermaken van trouwringen kosten met zich meebrengt. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het ontwerp en het gebruikte materiaal. Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Het juiste moment

Het vermaken van trouwringen is een prachtige manier om de erfenis van je (groot)ouders voort te zetten en deze aan te passen aan jouw unieke verhaal. Het is een beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen, dus neem de tijd om na te denken over wat voor jou en je familie het meest betekent. Het kan een emotioneel proces zijn, maar het resultaat kan een sieraad zijn dat generaties lang wordt gekoesterd.

Conclusie

Het vermaken van trouwringen biedt een prachtige kans om erfstukken nieuw leven in te blazen en ze aan te passen aan je eigen stijl en behoeften. Of je nu kiest voor het behouden van gravures, het herontwerpen van de ringen of het samenvoegen ervan tot een nieuw meesterwerk, dit proces biedt de mogelijkheid om je familiegeschiedenis voort te zetten terwijl je een uniek stuk sieraad creëert. Het is een eerbetoon aan het verleden en een viering van de toekomst.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Solderen van zilver
Je zal misschien wel eens ergens hebben gelezen dat ik voor mijn kunstenaarschap nog een heel ander leven heb gehad, ooit liet ik mij wijsmaken dat je met creativiteit geen geld kon verdienen en omdat het bloed kroop waar het niet gaan kon, begon ik op mijn 19e een reclamebureau, toch een beetje creatief 😏!
Solderen van sieraden op maat
Hallo daar! Ik ben Danielle, maar de meesten noemen me Daan. En raad eens? Vandaag wil ik het even hebben over sieraden en zelfexpressie. Voor mij zijn sieraden veel meer dan gewoon accessoires.
Cadeautje voor jezelf
Dopamine is zo’n stof die door het lichaam wordt aangemaakt. We noemen het ook wel het geluks- of beloningshormoon. Als ‘te’ ergens voor staat is alles verkeerd, maar van jezelf af en toe eens iets cadeau doen, is nog nooit iemand slechter geworden. 

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper