Verhaal van Bianca: “Als ik hem zie, zit ik in mijn hoofd weer op IJsland”

Bianca droomt weg bij haar ring:

Als ik hem zie, zit ik in mijn hoofd weer op IJsland

“Ik heb Daniëlle jaren terug voor het eerst ontmoet bij BNI, een zakelijk netwerk. Op dat moment richtte ze zich vooral op grafisch design en websites. Op een gegeven moment maakte ze de omslag naar het maken van kunst en sieraden. Ik heb het gevoel dat ik Art by Daan echt geboren heb zien worden. Ik herinner me nog haar eerste, bijna verwonderde posts toen het zilver- en goudsmeden ontdekte.

We zijn altijd in contact gebleven, al was het vaak online. Ik struin regelmatig rond op haar website. Omdat ik wel eens teksten voor haar schrijf, maar vooral ook omdat ze zulke originele sieraden ontwerpt, die echt bij mij binnenkomen. Soms geef ik ze cadeau (het is zoveel origineler dan een bos bloemen!), maar soms kan ik zelf de verleiding niet weerstaan.

Ring als aandenken vakantie
Ring als aandenken vakantie
Ring als aandenken vakantie

Mijn lievelingssieraad van Art by Daan is een zilveren ring met een grote, turquoize steen in het midden. Het doet me denken aan Kerid, een krater op IJsland, met een meertje dat precies dezelfde kleur kan hebben als de steen.

Iedere keer als ik naar deze ring kijk, maak ik een kleine vakantie. Dan zit ik in mijn hoofd direct op IJsland. Mijn man en ik zijn verslingerd aan het land. De afgelopen dertig jaar zijn we er al zes keer geweest, en ik sluit niet uit dat we over een tijdje weer de koffers pakken om erheen te gaan.

We houden sowieso van noordelijke landen, maar IJsland is wel heel bijzonder. Je voelt, ziet en ruikt de oerkrachten die daar onder een dun laagje aarde borrelen. De weidse landschappen, de kleuren en de tegenstelling tussen vuur en ijs: het is zo uniek en indrukwekkend.

In het verlengde daarvan staan de rode bijzettafels van Daan eigenlijk al een tijdje op mijn verlanglijstje. Die spetterende, heftig rode en zwarte golven: ik zie er de lavastromen in, die je soms ziet vloeien op IJsland. Maar ja, een mens moet soms nog wat te wensen hebben!”

Danielle Looije

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?

Cadeauverpakking sieraden
Sieraden cadeau krijgen is voor de meeste mensen wel leuk, maar als er een bijzondere boodschap bij zit dan geeft dat iets extra’s.
Handgesmede vierkante ring met steen
We staan er vaak niet bij stil, maar men gaat er automatisch vanuit dat een volwassene bepaalde “afmetingen” heeft. Als je bijvoorbeeld kleding wilt kopen, dan ga je naar de reguliere maten of naar de grote maten.
diamant-in-een-ring
Als je een diamanten sieraad bezit, wil je natuurlijk dat deze er altijd sprankelend en glanzend uitziet. Maar soms merk je dat je diamant dof is geworden en zijn glans verloren heeft. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je diamant weer te laten schitteren als nieuw.