Verhaal van Bianca: “Als ik hem zie, zit ik in mijn hoofd weer op IJsland”

Bianca droomt weg bij haar ring:

Als ik hem zie, zit ik in mijn hoofd weer op IJsland

“Ik heb Daniëlle jaren terug voor het eerst ontmoet bij BNI, een zakelijk netwerk. Op dat moment richtte ze zich vooral op grafisch design en websites. Op een gegeven moment maakte ze de omslag naar het maken van kunst en sieraden. Ik heb het gevoel dat ik Art by Daan echt geboren heb zien worden. Ik herinner me nog haar eerste, bijna verwonderde posts toen het zilver- en goudsmeden ontdekte.

We zijn altijd in contact gebleven, al was het vaak online. Ik struin regelmatig rond op haar website. Omdat ik wel eens teksten voor haar schrijf, maar vooral ook omdat ze zulke originele sieraden ontwerpt, die echt bij mij binnenkomen. Soms geef ik ze cadeau (het is zoveel origineler dan een bos bloemen!), maar soms kan ik zelf de verleiding niet weerstaan.

Ring als aandenken vakantie
Ring als aandenken vakantie
Ring als aandenken vakantie

Mijn lievelingssieraad van Art by Daan is een zilveren ring met een grote, turquoize steen in het midden. Het doet me denken aan Kerid, een krater op IJsland, met een meertje dat precies dezelfde kleur kan hebben als de steen.

Iedere keer als ik naar deze ring kijk, maak ik een kleine vakantie. Dan zit ik in mijn hoofd direct op IJsland. Mijn man en ik zijn verslingerd aan het land. De afgelopen dertig jaar zijn we er al zes keer geweest, en ik sluit niet uit dat we over een tijdje weer de koffers pakken om erheen te gaan.

We houden sowieso van noordelijke landen, maar IJsland is wel heel bijzonder. Je voelt, ziet en ruikt de oerkrachten die daar onder een dun laagje aarde borrelen. De weidse landschappen, de kleuren en de tegenstelling tussen vuur en ijs: het is zo uniek en indrukwekkend.

In het verlengde daarvan staan de rode bijzettafels van Daan eigenlijk al een tijdje op mijn verlanglijstje. Die spetterende, heftig rode en zwarte golven: ik zie er de lavastromen in, die je soms ziet vloeien op IJsland. Maar ja, een mens moet soms nog wat te wensen hebben!”

Vond je dit interessant? Help mij door dit te delen via sociale media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Ontvang de beste blogs in jouw inbox!

Ben je benieuwd naar de geheimen achter de meest trendy sieraden en wil je nieuwe en inspirerende manieren ontdekken om ze te dragen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips en tricks voor het dragen van sieraden. Mijn nieuwsbrief biedt alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te tillen. Meld je vandaag nog aan en mis niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Trouwen
De sieraden die ik maak voor mijn klanten hebben vaak een bijzonder verhaal. Vinanda kwam een keer bij mij op het atelier en maakte een keuze waar ze de rest van haar leven plezier van heeft!
Gouden ring van Monique
De sieraden die ik maak voor mijn klanten hebben vaak een bijzonder verhaal. Moniek kreeg een sieraad van haar vriend (spoiler: nu haar man), waarmee verleden, heden en toekomst letterlijk en figuurlijk met elkaar versmolten.
Danielle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.