Danielle Looije

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld. Bekijk de handgemaakte sieraden.

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Verhaal van Bianca: “Als ik hem zie, zit ik in mijn hoofd weer op IJsland”

Bianca droomt weg bij haar ring:

Als ik hem zie, zit ik in mijn hoofd weer op IJsland

“Ik heb Daniëlle jaren terug voor het eerst ontmoet bij BNI, een zakelijk netwerk. Op dat moment richtte ze zich vooral op grafisch design en websites. Op een gegeven moment maakte ze de omslag naar het maken van kunst en sieraden. Ik heb het gevoel dat ik Art by Daan echt geboren heb zien worden. Ik herinner me nog haar eerste, bijna verwonderde posts toen het zilver- en goudsmeden ontdekte.

We zijn altijd in contact gebleven, al was het vaak online. Ik struin regelmatig rond op haar website. Omdat ik wel eens teksten voor haar schrijf, maar vooral ook omdat ze zulke originele sieraden ontwerpt, die echt bij mij binnenkomen. Soms geef ik ze cadeau (het is zoveel origineler dan een bos bloemen!), maar soms kan ik zelf de verleiding niet weerstaan.

Ring als aandenken vakantie
Ring als aandenken vakantie
Ring als aandenken vakantie

Mijn lievelingssieraad van Art by Daan is een zilveren ring met een grote, turquoize steen in het midden. Het doet me denken aan Kerid, een krater op IJsland, met een meertje dat precies dezelfde kleur kan hebben als de steen.

Iedere keer als ik naar deze ring kijk, maak ik een kleine vakantie. Dan zit ik in mijn hoofd direct op IJsland. Mijn man en ik zijn verslingerd aan het land. De afgelopen dertig jaar zijn we er al zes keer geweest, en ik sluit niet uit dat we over een tijdje weer de koffers pakken om erheen te gaan.

We houden sowieso van noordelijke landen, maar IJsland is wel heel bijzonder. Je voelt, ziet en ruikt de oerkrachten die daar onder een dun laagje aarde borrelen. De weidse landschappen, de kleuren en de tegenstelling tussen vuur en ijs: het is zo uniek en indrukwekkend.

In het verlengde daarvan staan de rode bijzettafels van Daan eigenlijk al een tijdje op mijn verlanglijstje. Die spetterende, heftig rode en zwarte golven: ik zie er de lavastromen in, die je soms ziet vloeien op IJsland. Maar ja, een mens moet soms nog wat te wensen hebben!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Meer lezen?

Geen suffe sieraden
Verhalen van Daan

Hoe zoek jij je favoriete sieraden op internet?

Ik ga al een tijdje mee als het gaat om internet en het gericht zoeken en vinden c.q. gevonden worden. Ik kijk ook heel nadrukkelijk naar zoekwoorden. Hoe gerichter ik deze ingeef, hoe groter de kans is dat ik de mensen tref die naar sieraden of andere kunst die ik maak zoeken.

Lees verder »