Cadeau als iemand jubileert of met pensioen gaat

Iedereen kent het wel, een pensioengerechtigde krijgt, zeker als hij of zij langer in dienst is geweest, een ‘passend’ afscheidscadeau. De baas komt met een gegraveerd horloge of meer van die unieke cadeaus … maar niet heus. Als werkgever, maar ook als familielid of vriend van een pensioengerechtigde zijn er betere opties om tot een mooi cadeau te komen.

Standaard of een beetje apart

Er zijn maar weinig werkgevers die zich verdiepen in de man of vrouw die een jubileum heeft te vieren of een afscheidsfeest krijgen om dat hij of zij met pensioen gaat. Dat is jammer, want het is niet nodig. Net zelden wordt er de draak mee gestoken om wat voor cadeau het gaat, inclusief gravering. Zo afgezaagd zijn veel cadeaus. Ik heb het bij enkele bekende van mij zelf mogen aanschouwen en vond het echt een gemiste kans. 

Immers, meestal hoort er ook nog een speech (onderaan deze tekst een voorbeeld) bij. Als deze een beetje goed en persoonlijk geschreven is, is een bijpassend cadeau wel zo leuk. Al is het maar voor de verhalen na het jubileum of pensionering en natuurlijk dat er ook nog iets mee gedaan wordt.

En wat geef je dan?

Je in de mens verdiepen, kan nooit kwaad. Het is altijd van toegevoegde waarde. Niet zelden informeer je bij een naaste of andere collega’s die hem of haar beter kennen. Door hem of haar net even wat beter te hebben leren kennen, kan je ook gerichter een passend cadeau zoeken.

Zo had ik laatst iemand waarvan de leidinggevende wist dat hij van abstracte kunst hield. Dat had hij zelf terloops wel eens aangegeven en had de leidinggevende bij familie gecontroleerd. Door wat voorbeelden te geven en bepaalde kleurtonen, wist de leidinggevende er bij mij een schilderij uit te halen wat exact bij hem paste. Later kreeg ik een berichtje dat hij er superblij mee was.

Ook heb ik wel eens iemand op bezoek gehad die een armband zocht voor naast een horloge. De jubilaris was een horlogefanaat en droeg altijd overal verschillende armbanden bij. Via de partner zijn ze toen bij mij terecht gekomen en met wat aanvullende informatie heb ik een passende armband voor bij een horloge gemaakt.

Maak het passend

Dat is volgens mij dé manier om van die afgezaagde standaard cadeautjes af te komen en eerlijk … als je iets dergelijks onderneemt om onder de kerstboom een passend cadeau te leggen of tijdens een verjaardag te geven, dan kan dat natuurlijk ook. 

Dames en heren,

Vandaag komen we samen om afscheid te nemen van een gewaardeerde collega, [Naam van de Collega], die na vele jaren van toewijding met pensioen gaat. Het is een bitterzoet moment, want terwijl we ons verheugen op de volgende fase van haar leven, beseffen we ook dat we een onschatbare schat aan ervaring en warmte verliezen op de werkplek.

[Naam van de Collega] is niet zomaar een collega; ze is een vriend, mentor en een voorbeeld voor ons allemaal. Haar toewijding aan haar werk en haar medemens heeft ons geïnspireerd en ons werk en leven verrijkt. Haar glimlach, vriendelijke woorden en altijd helpende hand hebben ons door de moeilijkste dagen heen geholpen.

[Naam van de Collega] heeft een bijzonder talent voor het verbinden van mensen en het creëren van een positieve sfeer. Ze heeft deze afdeling niet alleen tot een professionele omgeving gemaakt, maar ook tot een plek waar iedereen zich thuis voelt. Haar vermogen om problemen op te lossen en tegelijkertijd een glimlach op ons gezicht te toveren, is werkelijk bewonderenswaardig.

Het is niet eenvoudig om de impact van [Naam van de Collega] op ons team in woorden uit te drukken. Haar bijdrage aan projecten en de zorg waarmee ze haar taken uitvoert, zijn voorbeeldig. Ze heeft ons keer op keer laten zien wat het betekent om een echte professional te zijn.

Om haar jaren van hard werken en toewijding te symboliseren, willen we [Naam van de Collega] een handgemaakt sieraad cadeau doen. Dit sieraad staat niet alleen voor de tijd die ze aan ons heeft gegeven, maar ook voor de schitterende herinneringen die we samen hebben opgebouwd.

[Naam van de Collega], terwijl je nu een nieuwe fase van je leven betreedt, willen we dat je dit sieraad draagt als een herinnering aan de waarde die je voor ons hebt. Laat het een symbool zijn van de schitterende persoon die je bent en de schitterende momenten die je met ons hebt gedeeld.

Namens het hele team wil ik je bedanken voor je toewijding, vriendschap en onuitputtelijke positiviteit. We zullen je enorm missen, maar we zijn dankbaar voor de tijd die we samen hebben doorgebracht.

Laten we nu een toast uitbrengen op [Naam van de Collega] en haar nieuwe avontuur. Moge je pensioen gevuld zijn met vreugde, geluk en al het goede dat het leven te bieden heeft.

Proost op jou, [Naam van de Collega]. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend. We houden van je en wensen je het allerbeste. Geniet van elk moment van je pensioen!

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.
Unieke handgesmede verstelbare ring met hart steen
Het is bijna Moederdag, een dag waarop we onze moeders laten zien hoeveel we van ze houden. Maar wist je dat Moederdag niet alleen voor moeders is?
Licht aan het einde van de tunnel
Wellicht heb je iets meegekregen van het avontuur, we hebben vorig jaar het drastische besluit genomen om te gaan verhuizen naar de andere kant van het land, mega spannend! Van het Westland naar het pittoreske Minnertsga in Friesland. Want daar hadden we ons droomhuis gevonden, dachten we....

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper