Ik droeg jaren zilver en ik krijg ineens uitslag van mijn ring

Heb je wel eens na het dragen van je favoriete zilveren ring last van een onverklaarbare uitslag of irritatie? Je bent niet de enige! Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat ze na verloop van tijd ineens last krijgen van hun ring, ook al hebben ze deze al maanden of zelfs jaren probleemloos gedragen. De eerste gedachte is vaak dat er sprake is van een plotselinge allergische reactie, dat is mogelijk, maar er kan ook een andere boosdoener zijn: schimmel.

Hoe komt schimmel in je ring?

Schimmel heeft een voorkeur voor warme, vochtige plekken en kan zich gemakkelijk nestelen op de huid onder je ring, vooral als je deze continu draagt. Dit kan vooral het geval zijn bij bredere ringen die het grootste deel van de huid rondom de vinger bedekken. Door het continue dragen van de ring kan er zweet en vocht ophopen, wat een perfecte broedplaats voor schimmel vormt.

Hoe los je het op?

Gelukkig is de oplossing eenvoudig. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

  1. Schoonmaken met soda: Maak een pasta van een beetje soda en water. Breng deze pasta aan op je ring en wrijf het voorzichtig over het hele oppervlak (kijk uit met edelstenen). Laat het een paar minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water. Droog je ring goed af.

  2. Geef je huid de tijd om te ademen: Probeer je ring niet continu te dragen, vooral als je merkt dat je huid eronder vochtig wordt. Geef je huid de tijd om te ademen door je ring af en toe af te doen, vooral na het sporten, douchen of handen wassen.

  3. Draag je ring niet tijdens vochtige activiteiten: Probeer je ring af te doen tijdens activiteiten waarbij je handen vochtig kunnen worden, zoals zwemmen, douchen of het doen van de afwas.

Conclusie

Hoewel een plotselinge allergische reactie altijd mogelijk is, is het vaak de schimmel die onder je ring voor problemen zorgt. Door regelmatig schoonmaken en je huid de kans geven om te ademen, kun je deze problemen voorkomen en blijven genieten van je mooie sieraad!

Hoewel het mogelijk is dat je een plotselinge allergische reactie hebt, is het vaak schimmel die zich onder de ring vormt die voor problemen zorgt. Schimmel heeft een voorkeur voor warme, vochtige plekken en kan zich gemakkelijk nestelen op de huid onder de ring als deze continu wordt gedragen, wat een perfecte broedplaats voor schimmel vormt.

Er zijn een paar stappen die je kunt volgen om schimmel / uitslag te voorkomen:

  1. Schoonmaken met soda: Maak een pasta van soda en water en breng deze aan op je ring. Spoel het na een paar minuten af met warm water en droog je ring goed af.
  2. Geef je huid de tijd om te ademen: Doe je ring af en toe af, vooral als je merkt dat je huid eronder vochtig wordt, bijvoorbeeld na het sporten, douchen of handen wassen.
  3. Draag je ring niet tijdens vochtige activiteiten zoals zwemmen, douchen of afwassen.

Als je vermoedt dat er schimmel op je ring zit, maak deze dan schoon met een pasta van soda en water. Wrijf het voorzichtig over het hele oppervlak van de ring (let op met edelstenen), laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water. Zorg er ook voor dat je je ring en de huid eronder goed droogt na het schoonmaken. Het is ook raadzaam om je ring niet continu te dragen en je huid de kans te geven om te ademen.

Vond je dit interessant?
Help mij door dit te delen via social media

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danielle maakt sieraden

Daniëlle Looije

Ik ben een sieradenontwerper gespecialiseerd in kleurrijke en unieke sieraden. Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. Mijn missie is om vrouwen te laten stralen met de kleuren die bij ze passen. Bekijk mijn kleurrijke sieraden.

Danielle Looije

Exclusieve inkijk

Krijg een exclusieve inkijk in het leven van Daan en ontvang exclusieve verhalen, tips en acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Hanger met een verhaal
Dat ik alleen ben, vind ik meestal niet erg; ooit begon ik mijn volwassen leven alleen en ik had er toen al weinig moeite mee. Maar soms heb ik even steun nodig, om me sterker te maken dan ik me op dat moment voel.
Abstract schilderij met felle kleuren als kaart
Als sieradenontwerper krijg ik vaak de vraag met welke materialen ik het liefst werk. Eerlijk gezegd, ik heb geen vast antwoord. Elk materiaal heeft zijn charme en uitdagingen. Maar als er één aspect is dat centraal staat in mijn werk, dan is het kleur.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper