Handgemaakte sieraden ♥ Binnen 48 uur verzonden ♥ Gratis verzending vanaf € 50,-* ♥ Klanttevredenheid 9,8/10 

exclusieve handgemaakte sieraden
Danielle Looije unieke sieraden webshop

Daniëlle is een kunstenaar gespecialiseerd in veelzijdigheid, ze neemt je graag mee in haar wereld.

Draag je als man je oorbel links of rechts?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Oorbellen bij mannen zijn allang niet vreemd meer. Sterker nog, er was een tijd dat mannen nog één oorbel links of rechts droegen. Maar tegenwoordig zie je ook steeds meer mannen die aan beide kanten oorbellen dragen. Mannen met oorbellen zijn eigenlijk best wel stoer, tegenwoordig zie je ook steeds meer mannen met tunnel plugs.

Oorbel links of rechts?

Er schijnt een ware ‘oorbellen-etiquette’ te bestaan voor mannen. Als je hem aan de rechterkant draagt zou dit namelijk betekenen dat je homoseksueel bent en een oorbel links zou wijzen op heteroseksualiteit. Daarbij zou je in amsterdam juist weer homoseksueel zijn als je in beide oren een oorbel draagt. Echter kan het dus per streek of stad verschillen.

Nu ben ik nogal een voorstander van lekker doen wat je zelf fijn en mooi vind en alle meningen van andere links laten liggen. Dus als je aan de oorbel(len) gaat, kies dan gewoon voor jezelf welke kant(en) je je oorbellen wil dragen en trek je niet te veel aan van andere mensen.

Inspiratie voor oorbellen voor mannen

man met oorbel links
man met oorbel rechts
man met oorring

Hoe draag je oorbellen als man?

Met oorbellen is het belangrijk dat ze bij jouw look passen en natuurlijk dat je je er comfortabel bij voelt. Een mooie oorbel is als het puntje op de i. Het maakt jouw outfit helemaal af.

Match je oorbellen met de gelegenheid

 • Je oorbellen moeten de outfit aanvullen.
 • Casual kleding? Match kleurrijke en funky oorbellen om je outfit af te maken. 
 • Zakelijke outfit? Draag dan subtiele ontwerpen zoals kleine studs in subtiele kleuren.


Kijk naar de verhouding

 • Oorbellen voor mannen zijn meestal klein en subtiel, maar moeten in ieder geval in verhouding staan tot je lichaam.
 • Té grote of zware oorbellen lijken uit balans – fysiek en qua stijl. 

Er schijnt een ware ‘oorbellen-etiquette’ te bestaan voor mannen. Als je hem aan de rechterkant draagt zou dit namelijk betekenen dat je heteroseksueel bent.

Er schijnt een ware ‘oorbellen-etiquette’ te bestaan voor mannen. Als je hem aan de rechterkant draagt zou dit namelijk betekenen dat je homoseksueel bent.

Oorbellen bij mannen zijn allang niet vreemd meer. Sterker nog, er was een tijd dat mannen nog één oorbel links of rechts droegen. Maar tegenwoordig zie je ook steeds meer mannen die aan beide kanten oorbellen dragen. Mannen met oorbellen zijn eigenlijk best wel stoer, tegenwoordig zie je ook steeds meer mannen met tunnel plugs.

3 reacties

 1. Sinds een aantal jaren heb ik twee grote oorringen in, in elk oor eentje. Net als de meeste vrouwen die deze oorbellen dragen. 
  In het begin vond ik het wel vreemd om deze oorbellen in te doen. Mannen hebben wel vaak oorringen in, maar geen grote oorringen.
  Daarnaast had ik speciaal gaatjes in mijn oren laten schieten om ze in te kunnen doen. Dus had ik geen enkele ervaring met oorbellen. Of mijn omgeving met mij met oorbellen in.
  Ik wilde echter wel al heel lang oorbellen in doen. Toen ik jong was, waren dat kleine oorringen, de oorbellen die je vaker bij mannen ziet. Later wilde ik grote oorringen dragen, met een doorsnede van 7 of 8 cm, die je alleen bij vrouwen zit. Maar ik durfde niet.
  Toen leerde ik via mijn werk mijn vriendin kennen. Omdat zij grote oorringen in had, viel zij mij meteen op. Dus wilde ik haar na afloop van de bijeenkomst nog even spreken.
  Tijdens ons gesprek gaf ik aan dat ik haar erg leuk vond en haar graag beter wilde leren. kennen. Zij gaf aan dat ze mij een beetje saai vond, te gewoontjes. Hierop zei ik dat ik graag grote oorringen in zou willen doen, zoals haar. Zij begon hierop te lachen, kneep zachtjes in mijn oorlellen en zei, als jij hier gaatjes in laat schieten, ga ik met jou uit eten. Die grote oorringen komen later wel
  Ik antwoordde dat ik, als zij met mij mee zou gaan, ze dat weekend zou laten schieten. En zo gebeurde het. Daarna zochten wij, een paar grote zilverkleurige oorringen van 8 cm uit. Zodoende kon ik, zodra mijn zweerknopjes uit mochten, direct grote oorringen in doen. 
  Sindsdien draag ik deze oorbellen. De schaamte dat ik vrouwelijke oorbellen draag ben ik intussen voorbij. Ik ben er zelfs trots op dat ik deze oorbellen draag en durf te dragen. Ik denk namelijk dat best veel mannen grote oorbellen zouden willen dragen, maar worden afgeschrikt door de reacties die ze hier op zullen krijgen.

  1. Ha Egbert,

   Wat goed van je! Ik wil je echt super bedanken dat je dit wilt delen. Ik ben een groot voorstander van gewoon doen wat je zelf leuk vind!

   1. Dank je wel voor jouw reactie.

    Ja, echt gemakkelijk was het niet. Zeker niet omdat ik, voordat ik grote oorringen in deed, behalve zweerknopjes nooit oorbellen in heb gehad. Dan verwacht niemand dit en lijkt iedereen er een mening over te hebben.

    Gelukkig heb ik een goede supporter. Anders had ik het nooit gedaan. Daarnaast reageerde enkele mensen van wie ik het niet verwachtte positief. Maar het tegenovergestelde was helaas veel vaker waar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − negen =

Meer lezen?

Handgemaakte sieraden kerstcadeau inspiratie

Inspiratie voor je kerstcadeau’s

De sieraden van Art by Daan zijn zo bijzonder, omdat ze allemaal unieke kunstwerkjes bevatten. Deze kunstwerkjes zijn gemaakt van acrylverf en glas en je hebt dus 100% gegarandeerd een uniek kerstcadeau.

Lees verder »
Sinterklaas gedicht oorbellen inspiratie

Hulp bij sinterklaasgedichten voor sieraden

Veel mensen vinden rijmen en er met leuke en passende zinnen uit te komen erg moeilijk. Denk je net een leuke zin te hebben, heb je er in de volgende zin weer geen leuk rijmwoord bij. Op deze wijze kan je heel lang bezig zijn, zonder er echt uit te komen. Terwijl je met je sinterklaasgedicht juist je cadeau wil benadrukken.

Lees verder »
Previous
Next

10% korting ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting* op je eerste bestelling. De cadeaucode krijg je in je mailbox! 

* Kunst, tafels en de UniQ✤ collectie uitgesloten