Blijf op de hoogte van mijn kleurrijke werk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en sluit je aan bij honderden kunstliefhebbers die altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste verhalen en creaties.

Je kunt op elk moment weer uitschrijven, ik stuur je geen spam.

Hoe kleur je leven kan verrijken

Uniek handgenoten schilderij afgedrukt op canvas zeegroen

Als kunstenaar heb ik altijd geloofd in de kracht van kleur. Kleur is niet alleen een lust voor het oog, maar het is ook een krachtige manier om emoties en stemmingen te beïnvloeden. Heb je je ooit afgevraagd waarom je je zo kalm voelt bij de zee of zo energiek in een felgekleurd bloemenveld? Dat is de kracht die kleur onbewust heeft.

Wie ben ik?

Ik ben Daniëlle, en ik ben een gepassioneerde kunstenaar gevestigd in het prachtige Friesland. Ik maak kleurrijke kunst en sieraden die ik online verkoop via mijn webshop en sociale media. Mijn werk draait om blijdschap, authenticiteit en zelfexpressie. Deze waarden zijn niet alleen de kern van mijn kunst, maar ook van mijn leven. Ik geloof dat kunst en kleur een ongelooflijke kracht hebben om ons leven te verrijken en ons diep van binnen gelukkig te maken.

Danielle looije kunstenaar en edelsmid westland

Kleuren en hun onbewuste invloed

Kleuren hebben onbewust een enorme invloed op hoe we ons voelen en gedragen. Ze kunnen onze stemming verbeteren, ons helpen ontspannen of ons zelfs productiever maken. Dit is iets wat ik dagelijks ervaar in mijn eigen leven en werk, en ik ben er zeker van dat jij dit ook (onbewust) ervaart.

Blauw: Het geheim voor productiviteit

Neem bijvoorbeeld de kleur blauw. Blauw is de kleur van de hemel en de zee, en het roept gevoelens van rust en sereniteit op. Maar wist je dat blauw ook een geheim wapen kan zijn voor productiviteit? Onderzoek heeft aangetoond dat mensen zich beter kunnen concentreren en efficiënter werken in een omgeving met blauwe tinten. Het gebruik van blauw op de muren van je kantoor of werkruimte kan wonderen doen voor je focus en prestaties.

De invloed van andere kleuren

En het blijft niet alleen bij blauw. Elke kleur heeft zijn eigen unieke invloed. Rood kan je bijvoorbeeld energieker en actiever maken, wat perfect is voor een sportruimte of een plek waar je veel fysieke activiteit verricht. Groen, de kleur van de natuur, bevordert balans en harmonie, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar je wilt ontspannen en tot rust wilt komen.

Kleur in mijn kunst en sieraden

In mijn kunst en sieraden probeer ik altijd deze kennis toe te passen, maar het is niet altijd een bewust proces. Vaak gebruik ik kleuren omdat ik in een bepaalde ‘mood’ ben. Elke kleur die ik gebruik, kies ik met zorg en aandacht, omdat ik geloof in de impact die het kan hebben op degene die het draagt of naar kijkt. Mijn creatieve proces begint vaak met het kiezen van de juiste kleuren en dat doe ik puur op gevoel, soms helpt het ook om een muziekje op te zetten. Het is fascinerend om te zien hoe een klein detail, zoals de kleur van een steen in een sieraad, het hele gevoel van een stuk kan veranderen.

Praktische tips om kleur toe te voegen aan je leven

Dus, hoe kun jij kleur gebruiken om je leven te verrijken? Begin klein. Voeg kleurrijke accenten toe aan je huis, zoals kussens, schilderijen of zelfs een kleurrijke vaas bloemen. Of begin eens met een mooie ring waar je de hele dag naar kunt kijken. Experimenteer met verschillende tinten en observeer hoe ze je stemming en energie beïnvloeden. Je zult versteld staan van de subtiele maar krachtige veranderingen die kleuren kunnen brengen.

Conclusie: maak de wereld kleurrijker

Laten we samen de wereld een beetje kleurrijker maken. Niet alleen in onze kunst, maar in ons dagelijks leven. Want kleur, lieve mensen, is een van de eenvoudigste en mooiste manieren om blijdschap en waardering in ons leven te brengen. Als kunstenaar heb ik de eer en het voorrecht om deze vreugde door mijn werk te delen, en ik hoop dat mijn kunst je inspireert om meer kleur in je eigen leven te omarmen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Zussen geven een cadeau voor moeder
Wanneer het gaat om het vieren van de bijzondere band tussen een moeder en haar dochters, wat is er dan mooier dan een uniek sieraad dat deze onbreekbare verbinding symboliseert? Een sieraad dat speciaal is ontworpen met de liefde en waardering die je voor je moeder voelt, is niet alleen een prachtig cadeau
Treasure ring
Er is niets mooier dan een sieraad dat niet alleen schittert door zijn edelmetalen en stenen, maar ook door de verhalen die het vertelt. Ik had het voorrecht om samen met Sandra een bijzonder project te realiseren: het ontwerpen van haar unieke trouwring, een ware "treasure ring".
Sieraden met parels
Parels zijn al eeuwenlang geliefd om hun glans en schoonheid. Ze worden gevormd in schelpen van oesters en mosselen en zijn een echt wonder van de natuur. Als kunstenaar combineer ik vaak parels met mijn handgeschilderde stenen om unieke en kleurrijke sieraden te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over parels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Zullen we contact houden?

Ik weet dat je abonneren op nóg een e-maillijst waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, maar ik beloof dat het de moeite waard zal worden! Voordelen zijn: leuke promoties, exclusieve inkijkjes en meldingen van nieuwe blogposts.

Danielle Looije sieradenontwerper